Politika

Joanikije: Otkad sam mitropolit nijesam se sreo s Đukanovićem, niti je on bio zainteresovan, niti sam ja, vrijeme je da ode

Mitropolit Joanikije, foto: Adria

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije kazao je u emisiji Press plus da do danas nije imao susrete sa predsjednikom države Milom Đukanovićem. On je istakao da sveštenstvo i vjernici Srpske pravoslavne crkve nijesu privilegovani, a da je želja crkve da se država prema svima odnosi jednako. Smatra da postoji odvojenost crkve i države u Crnoj Gori, ali da je neophodna međusobna saradnja i komunikacija.

“Nijesam imao susret sa Milom Đukanovićem, niti je on bio zainteresovan, a ni ja. Ne želim nikom nikakvo zlo. Čovjek je predsjednik države i jedne jake partije, to moramo uvažiti. Ipak, mislim da je vrijeme da ode sa te funkcije“, rekao je on.

Đukanović je, kako je istakao, stupio u kontakt sa njim preko Belvedera.

“Tu se pojavio kao vođa pokreta koji je trebalo da sruši Mitropoliju“, istakao je Joanikije.

Prema njegovim riječima, iznenadili su ga i povrijedili potezi bivšeg predsjednika države Filipa Vujanovića,

“Filip Vujanović je obrazovan pravnik, intelektuala, i dobar čovjek. Zato me iznenadilo, negdje povrijedilo, to što je dao podršku onom nakaradnom Zakonu. On je kao čovjek vlasti i poslušnik Đukanovića dao političku izjava, koja je imala težinu, budući da je poznat kao dobar pravnik. Iznenadio me je kada je toliko podrivao priču o Temeljnmom ugovoru, da je to bilo nepristojno“, poručio je Joanikije.

On smatra da je govor mrženje kada pojedini mediji i dio javnosti naziva SPC crkvom Srbije.

Objašnjava da je SPC jedna institucija, jedinstvenu cjelina koja djeluje na cijelom prostoru svoje jurisdikcije, i ne treba da se da krivotvori njeno ime,

“To je u suštini govor mržnje, kada se neko zove drugim imenom. Na taj način žele da protumače da smo neka politčka organizacija. Ne mora niko da nas voli, ali normalan čovjek bi trebalo da uvaže naše vjekovno postojanje“, kazao je mitropolit.

Država i ckrva u Crnoj Gori, kako je rekao, jesu i nijesu odvojeni.

“To je malo dvosmisleno, šta znači odvojenost. To bi trebalo da znači da se svako bavi svojim poslom iz svoje nadležnosti. Kako god okrenemo, bavimo se istim narodom. Građani koji se izjašnjavaju kao vjernici, jesu i građani. U tom smislu potrebna je saradnja. Dobro je što imamo Zakon o slobodi vjeroispovjesti, gdje crkva i država, uvažavajući jedna drugu, uspostvaljaju zvaničnu komunikaciju i saradnju, poštovanjem odvojenosti. Uostalom bavimo se istim narodom, i trebalo bi da imamo saradnju“, kazao je on.

Mitropolit Joanikije smatra da će žalba podnesena Ustavnom sudu povodom potpisivanja Temeljnog ugovora biti odbačena.

On je kazao i da su mnogi optuživali ckrvu, pokušavajući da je zbrišu sa lica zemlje, ali nisu uspjeli.

“Mi se nijesmo aposlutno miješali u kadrvosku politiku. Bilo je nešto oko premijera Krivokapića, jeste da je bila komunikacija prije osnivanja te vlada. Nama je bio interes da se osnuje Vlada. Ko je bio mandatar, izabran je. Premijer Krivokapić kao hrišćanin i to je isticao, da hoće u Vladi hrišćane, ljude od struke i autoriteta…Ali mi se nijesmo miješali“, rekao je on, dodajući da ta „Vlada kako je radila tako je i prošla“.

Sveštenstvo i vjernici SPC nijesu. navodi on, privilegovani, ali je želja crkve da država prema svima odnosi jednako.

“Ne možemo reći da je SPC diskriminasana, ali položaj nije zadovoljući. Vlada je nedavno uskratila igumanu manastira Dajbabe ulazak u zemlju. On je Rus, koji je tu 20 godina, izuzetan pastir, teolog… Zvanično obrazloženje zašto je protjeran nijesmo dobili, Nezvanično su nam rekli da se u toj crkvi okupljaju „svakakvi“ ljudi. Tog čovjeka ne interesuje politika, on je intelektualac, od duhovnih vrijednosti“, rekao je on, dodajući da je Mitropolija podnijela žalbu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mili
Gost
Mili

Da je pametniji bio Milo trebao.je da se sretne sa tobom kao i sa svima iz SPC koji rade protiv Crbe Gore i da vam kupi kartu u jednom pravcu kao Šešelju.Nažalost to mu je velika greška bila i koštala je i njega i DPS i sve nas

9Bojna
Gost
9Bojna

Po mom nahodenju njemu i nije mijesto u crkvi jer s bozijom kucom i naukom nema nista zajednicko.

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Što reći osim 3.14.

Aboridzin
Gost
Aboridzin

Pope, pope, Krivokapic je bio tvoj kandidat. Prosli ste kao bosi po trnju. Koga ces sada da podrzis pope? I da te napomenem, Vucic je presjednik Srbije i ne moze da se kandiduje.

Mery_Jane
Gost
Mery_Jane

I tebi je pope vrijeme, pa te niko ne gura i ne ćera…

Vjerni citalac
Gost
Vjerni citalac

Aj ti dje ti je mjesto. Dovde smo i došli zbog vas i vaše mržnje i potpirivanja. Vjernik sam ali je moja ljubav i vjera okrenuta bogu vi za mene ne postojite

neko
Gost
neko

Zasto ova trenutna parlamentarna vecina ulaze veliki napor da pronadju zajednickog kandidata kad imaju ovog popa?

Nikšić
Gost
Nikšić

Pope vratiće ti se kao bumerang. Okani se politike, čitaj molitve i da ti je dobro!

radost
Gost
radost

Protiv volje naroda,a koristeći zdušno vojsku iako niste smjeli ste gospodine pope došli na vlast mitropolije.ZAR USTAV CRNE GORE CLAN 14 NE KAŽE:” DA SU CRKVA I DRŽAVA ODVOJENE” ,A VI STE VOJNI TJ HELIKOPTER DRŽAVE CRNE GORE ISKORISTILI,jer drukčije niste mogli u CETINJE DOĆI

Jevrosim
Gost
Jevrosim

Što je pope, koja je muka? Jesi li se to prepao pa krenuo u kampanju? Sjedi đe si jer ni za tu nisi!

Jelena
Gost
Jelena

Zar nije gdin Krivokapic njegov izbor? Kako je radila vlada tako je i prosla, eto mu izjave. Pitas li se samo kako ces ti proci i ti oko tebe?

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Zar nije Dritan vaš

Traktor
Gost
Traktor

Vaše Dostavljeno Preosveštenstvo zaslužuje samo jedno…PREZIR!

aleksej
Gost
aleksej

tebe će pitati kada da ode??? Ko si ti?? Fujjj

emilia
Gost
emilia

Ja ipak mislim da bi bilo najbolje za sve nas da ti odes i da na tvoje mjesto dodje neko ko ce ciniti ono sto vjerski vodje i trebaju ciniti,a to je baviti se vjerom ,a ne politikom. Ti cinis zlo Crnoj Gori ,a jos vece zlo cinis SPC jer urusavas njen dignitet.

MiliMiliMili
Gost
MiliMiliMili

Ene ovoga
Ti ćeš nam odlucivat šta je najbolje
Begaj

PG 69
Gost
PG 69

Ništa SPC ne treba vjerovati

Ja ❤🇲🇪
Gost
Ja ❤🇲🇪

Ti si bio i ostao pop nista vise

zoka
Gost
zoka

Oooo popa vec krenuo u kampanju…

Barba
Gost
Barba

Vrijeme je da ti odes i to brzo

Tajfun
Gost
Tajfun

Vrieme je majstorsko reseto,ostacete upamceni kao celnik Svetosavske sekte koja je ulazila mnogo truda da nestane Crna Gora kao drzava,ali sve vam je uzalud,odolijevala je ove drzava udarima vecih sila i jakih imperija,ali je ostala i opstala,DA JE VJECNA!

Mitarnk
Gost
Mitarnk

Joanikije svaka ti je kao Njegoseva!DOSTOJAAAAAN

Tanja
Gost
Tanja

Koja budalasta izjava🤣🤣🤣

Emilia
Gost
Emilia

Mozda da nam pojasnis koja je tvoja definicija rjeci dostojan,tada bi nam ova tvojj komentar bio razumljiviji.

Vuko
Gost
Vuko

Ne vrijedjaj Njegosa sram te bilo!

rambo
Gost
rambo

pope tvoje je mijesto u crkvi ane u politici i ne huskaj narod koga da glasaju

Fendi
Gost
Fendi

I bio je u Crkvi i dok ga niste izveli iz Nje onim zakonom

RORA
Gost
RORA

Prije ces ti glovo pope otic, a Milo ostaje upisan u istoriju CRNE GORE rame uz rame Crnogorskog NJEGOSA i vladar crne gore, nego pope ajde u crkvu i radi svoj posao batali se micovicu politike

Canon
Gost
Canon

Uvjek se napadača Crkva u CG. Najteže je ovdije bilo bit Pravoslsvac. I ovjtn su je i nspadali isti.. “Pola sa strane pola domaći”…

Maśa
Gost
Maśa

A od kad je ovaj mitropolit?

nedostojan
Gost
nedostojan

Pope, vrijeme je da ti odes. Da je pravde, nijesi trebao ni dolazit. Ali sve sto ne valja i mirise na prevaru, kratko traje, tako ce te i vi pope, brzija dana odit doma, u vasu vam srbiju.

Vaše ime
Gost
Vaše ime

pazi svoj posa` pope, pušti politiku

Podgorica
Gost
Podgorica

Kad bi se politika okanila Crkve i On bi je pustio

Cetinjski
Gost
Cetinjski

Podgorica- pa onda se obratite mandicu ,medojevicu,lnesevivu,milacicu,krivokapicu itd i kazite im da se ne mijesaju.

Podgorica
Gost
Podgorica

Da se Mandić ne mješa u politiku, šti se mene toče odmah neka prekine..

lamasutra
Gost
lamasutra

okle je dosa nek ide..okupatorska sekta,svetosavska..

Pero
Gost
Pero

Osaćeš uvijek NEDOSTOJNI

Eureka
Gost
Eureka

Što misle male manjine, ne intreduje nas Puro, mi vi nas ne pitate kad birate svoje

lamasutra
Gost
lamasutra

manjna su srbi bili i ostali,sa albacima bez htvata uz milov amanet napraviste sektasku drzavu…a Crnogorci ce birat kao i vazda…srbi manjina za vjek i vjekova sa citavom sektom,bolje da primire da nb se vilama na kamione utovarali..ratnohuskasi onda uteklice vas vijek…

Tivat
Gost
Tivat

Istovremeno su došli u CG i Milo i Mitrilolit Amfilohije… Milo je zatekao sređenu zemlju, sa fabrikama, preduzećima… Mitropolit je zatekao da samo 30% Crkvu radi, da je većina zatvorena, srušena, pretvorena u tolete… Milo je sve fabrike ili zatvorio, srušio, prodao… Mitročolit je obnovio oko 650 Crkvi, sagradio niz novih Crkvi, Hranova.. I onda pruje dvije godine Milo traži… Više »

Đetić
Gost
Đetić

S obzirom da vladaš ovim procentima… interesuje me koliko posto crkvi su bile pretvorene u toalete i da ih nabrojiš poimenice. Šarene laže…
SPC je nelegalni i nelegitimni korisnik našeg kulturnog nasleđa. Vratite ono što vam ne pripada a ono što se gradili uz pomoć DPS-a (čitaj hramove poput onog u Podgorici) neka vam je srećno i dugovječno!

Tivat
Gost
Tivat

Pa sed nspadali Crkvu da “iznosi pare iz CG” a istovremeno da je najveći “divlji graditelj” a ksko ti ako iznosi pare…. Sad ste obrnuli proći sad pričate sa ih unosi…da unosi pare…
Ako ih iznosi ti nije dobro, ako ih unosi nije dobro, ako gradi Crkve nije dobro…
Potpuno ste se pogubili u svojoj priči..

Vuko
Gost
Vuko

Amfilohoje je crkve koje su radjene u vlaskom stilu renovirao u sumadijskom stilu sto znaci da nije obnavljao crkve nego im je mjenjao identitet a svi znamo zasto.

Buraz
Gost
Buraz

A od kad si mitropolit pope

123
Gost
123

Zamisli??????

Dule66
Gost
Dule66

Možeš zamisliti da u nekoj Evropskoj zemlji popovi vode politiku i pitaju se da li su se sa predsjednikom upoznali. Da mi je to samo vidjeti. Ko da predsjednici nemaju druga posla. Kuku nama gdje smo mi pali.

Atos
Gost
Atos

Da recimo Papa, nikad da nije sreo ni sa kim, e sprdaj se…

D'Artagnan
Gost
D'Artagnan

Moj vjerni musketaru…postoji velika razlika između Pape i glovo mitropolita. Papa je ujedno i predstavnik Vatikana (nezavisne države) a ne samo katoličke crkve pa stoga i može i da se srijeće sa državnim predstavnicima. Koliko je mene poznato, Crna Gora još uvijek nije crkvena država niti je Joanikije predsjednik ili premijer Crne Gore (mada ovog potonjeg drži u šaci).

Atos
Gost
Atos

Jedna, bitna razlika za ovu diskusiju je što je Papa tvoj a Mitropolit naš…
A Papa je predstavnik kdzols i tako ga primaju i ptetdtsvljaju .. Ne kdo šefa Vatikana (grada od 10 zgrada) več kao Papu, Sveti Stolicu..

baba vanga
Gost
baba vanga

I te kako se gledaju, Vatikan drzi sve pod kontrolom ne brini. Samo sto to ne rade javno kao ovi.

poseidon
Gost
poseidon

Mi bi ipak radje da ti odes “Glovo pop” a moze i on jer evo ispada da je za sve kriv pa da vidimo ove strucnjake sto ce napravit.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Od kada u jednoj sekularnoj državi se jedan pop upušta u politička dešavanja i sugeriše što treba radi predsjednik države.
Je li seljački pope država odvojena od crkve?
Dje ovo mi živimo gradjani Crne Gore.
Što ovo svetosavska sekta učini od ovoga naroda?

Fendi
Gost
Fendi

Ne jedna Država je napala Crkvu, da otimstr imovinu…koja se vofi u Katastru CG na Crnogorsku Mitropoliju 1/1 da sjedištem na CT…
Da li ste možda očekivali da vam Crkva pomogne u tome… Napali ste Crkvu, nspali ste Pravoslavlje u CG i izgubili ste i sad vam je za to što ste vi uradili kriva Crkva.

Ragnar
Gost
Ragnar

Crkva Srbije nije sinonim za pravoslavlje, možda više za kapitalizam. Crkva napadnuta? Dobar pokušaj spinovanja. Problem je što SPC je nelegalni korisnik imovine i dobara Autokefalne Crnogorske crkve čija je imovina otuđena političkim ukazom Aleksandra (Palikuće) Karađorđevića 1921. Sad je problem jer tu imovinu treba vratiti legitimnom vlasniku.

Fendi
Gost
Fendi

Ako je tako zašzo je Sud CG u zadnjih 20g preko 40 presuda bilo u korist Crnogorske Mitropolije. Zašto ste na sramotu mjenjaju zakon ako je tako, dokažite na Sud otimanje i eto vam.. Nema toga… Njegoš na svakoj strani pominje Srpstvo, vi kažete ne misli on na naciju, več na Crkvu, na religiju… A kad pričamo o religiji, šta… Više »

oooo
Gost
oooo

Glovo pope, nisam citao tekst i ne namjeravam. Kao prvo vi niste postali mitropolit vec su vas dovezli na to mjesto. Kao drugo ko si ti da se mijesas u unutrasnju politiku Crne Gore. Ne mogu rec sjedi dje si jer te narod nije postavio da tu budes nego srecan ti veliki put u tvoj Srbistan pa tamo popuj. Opet… Više »

Done
Gost
Done

Mozda je vrijeme da ti odes pope, s obzirom da se previse petljas u politiku, dje ti nije mjesto. Pokazao si svom stadu da sa vjerom i bogom veze nemas.

Leon
Gost
Leon

A kao niste politicka organizacija? Izvini a koga vjernici treba da biraju? Tebe? Za kad ti to treba?
Legendo a ko si ti da pričaš treba li da ide ili ne?

Gabard
Gost
Gabard

Kad Pop izjavljuje da je vrijeme da ode aktuelni Predsjednik drzave…

Eto dokle smo dosli.

Milos Kobilic
Gost
Milos Kobilic

Moj pope! Sta to pricas

burzanoviccc69
Gost
burzanoviccc69

Obrukao si se micovicu sa onim na ctinje,ali doci ce sve na reset i ti ces nedje put sumadije ,ili branite kosovo,ako je sto ostalo od njega poslije vucka diplomate,nasao si ti da drzis slovo,koji kao ni vecina lakrdno napravljene srbljske crkve,ponidastavate autokefalnu CRNOGORSKU PRAVOSLAVNU CRKVU,VIsrblji ste pod turcima sluzili,a mi ginuli,nasi preci,tebe ne ubrajama jer znam lozu micovica,tako da… Više »

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Od pada Pećke Patrijdšije u Crnoj Gori se služba vrši samostalno… Ali Autokefalnost ne može da se naslijedi, već mora da se dobije, tolko stručnjače moraš da znaš. Mi je nikad nismo ni tražili ni dobili.. Ajde reci kad smo je tražili, od koga, kad su nam je dali… Nismo je tražili. Svaka Autukefalna Crkva mora da ima od starta… Više »

D'Artagnan
Gost
D'Artagnan

Pa stručnjače, samo jedno pitanje – od kad je SPC autokefalna crkva? Čekam znatiželjno odgovor (jer ako čujem 13. vijek ima da se grohotom smijem).

RORA
Gost
RORA

S coska,,tvoj komentar sam procitao tri puta, ispade ti abaz 2 ,ni pocetka ni kraja tvojem,,izlaganju,,ka da si kod njega ucio ( svajcarski doktorat)ne mlati tako ti glovo popa micovica

Vuko
Gost
Vuko

Od koga da trazimo autokefalnost kad je sultan upravljao Carigradskom Patrijasijom.Mi smo bili autokefalni kad majka crkva nije bila!!!I srpska takodje!

S'ćoška
Gost
S'ćoška

To su smješsn… Od koga da se traži… E to neko mora drugi da ti objasni ako tolko ne znaš…

Vuko
Gost
Vuko

Vidim da nemas pojma ali ajde vec da te uputim,u diptihu autokefalnih crkava koji je izvacila Carigradska Patrijasija prije sto i kusut godina crnogorska crkva je na 9 a srpska na 13 mjestu.Po tome nasa crkva je bila priznata .

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

Pop Jonki hoće da bude glavni !

Dule
Gost
Dule

A koja je mržnja kad se voziš helihopterom i silis sa suzavcima i banditima koja je to mržnja i čija li je ??? Ili je to ljubav koju propovijedas ???

Zeleni
Gost
Zeleni

I ti ces ubrzo i tvoja okupatorska “crkva”

Čarli Čaplin
Gost
Čarli Čaplin

Najbolje da se sastaje sa vracevima!!

Nikk
Gost
Nikk

Crkva Srbije i nikako drugačije se ne možete zvati u Crnoj Gori.

Maxo
Gost
Maxo

Rece li ti uvazeni da se crkva ne mjesa u politiku.Sam sebe demantujes covjece.Pricas o Milu kako treba da ode i svemu drugom sto vas nebi trebalo da zanima.Vidite li malo ovaj narod kako zivi, a kako vi zivite.Rasipnistvo na sve strane dok sirotinja grca gladna i u dugove.Ali opet ne krivim ja vas, vec smo mi iskljucivi krivci sto… Više »

Crnogorac
Gost
Crnogorac

A vas ni kući niko ne voli da vidi a ne ko drugi 😂😂

Nikola
Gost
Nikola

Čije je vrijeme i đe da ode, viđećemo.

MNE083
Gost
MNE083

Jovo glovo mi cemo tebe hilikopterom isporuciti u srbistan gdje ti je i mjesto! Mi ne zelimo okupatorsku sektu!

Virus
Gost
Virus

Vrijeme je da ode… u Spuž

Leon
Gost
Leon

Neka ide, Ali prvo ovi četnici

BBBB
Gost
BBBB

Vi ste pope niko i nista

ciko
Gost
ciko

treba tebe zamptati pope i ono cebe pa poslat brzom postom za srbiju ili Kosovo, odje ti pope nije mjesto niti ce ikad biti

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Ovaj će biti predsjednički kandidat ili će kandidatu pružiti
svu logistiku!
Srpska crkva je zlo nevidjeno!

BBBB
Gost
BBBB

Puno se silite pope

BBBB
Gost
BBBB

Puno granate pope

Heroes
Gost
Heroes

Ovo im je zajednicki kandidat na izbore amin

Dejan
Gost
Dejan

Ao sto je dostavljeni osilio!

Cuca
Gost
Cuca

Osilio kad mu stado vjeruje.
A “pučina je stoka jedna živa” kako reče Njegoš.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Sa Milom ili bez njega, tebi,, glovo” nema mjesta u Crnoj Gori.

Bubamara
Gost
Bubamara

To ce ti biti samo neispunjena zelja!I tebi i tvojim tutorima!

roki
Gost
roki

Moze, a da mu poljubis ruku

marko
Gost
marko

Kad ti ides legendo …oli helikopterom opet.

Slavica
Gost
Slavica

Ko si ti da kazes da Milo ode Milo ostaje de je i sada

Karadjorje
Gost
Karadjorje

Sto je Glovo

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Jovo, ti si “metropolit” preko desanta na Cetinje, nji za lokalnog popa nijesi prispio.

Loš
Gost
Loš

kad to kaže predśednik vladajuće koalicije onda se to broji.

Pablo
Gost
Pablo

Zainteresovan sa tobom da se srete🤣🤣🤣🤣 a ni ti nijesi bio hahahahahaha koliko niske grane jednog popa 🤣

Madagaskar
Gost
Madagaskar

i kolega tvoj ga je ispracao,pa njega Milo isprati,ajde vise ne mijesa se u politiku,uhvati se svoga posla!

Vucko
Gost
Vucko

Vrjeme je pope da vi odete.Da se ljepo vratite u crkve i radite svoj posao.Da ostavite narod na miru i da ga ne zavadjate.Da ne budete svakoj corbi mirodjija.Nije vas posao da se bavite politikom.A debelo ste zaglavili u politici.Kad osnivate stranku?

YCRNOGORAC
Gost
YCRNOGORAC

Bravo, šta se ti miješaš u politiku sjaši pope i oladi.

🩶KOTOR🩶
Gost
🩶KOTOR🩶

Pop o politici!?😱
Zašto se ovome dostavljenom daje medijski prostor!?🤔

NM🇲🇪
Gost
NM🇲🇪

S’tobom ni Prethodni Mitropolit Anfilohije nije bio u zboru niti je zelio da staneš pred njim.Prekrsti se i, śedi,čekaj !!!

Comita
Gost
Comita

Najpodmukliji neprijatelj ovoj državi je SPC..A preśednika neću braniti od vas,neka sam vidi sa kim je šurovao i pregovarao i tajno i javno..Napravio vam dva hrama i dozvolio i limenku na rumiju i dozvolio da trajno devastirate i prepravite crkve i manastire u državi..

Čarli Čaplin
Gost
Čarli Čaplin

Ne bi nista dodavao!

Nikšić 🇲🇪❤️🇲🇪
Gost
Nikšić 🇲🇪❤️🇲🇪

Što se ti ne vidiš s’njim…?U čemu je problem!!!???Najgori si i koristiš BOGA u svoje svrhe..Neka Pope ,nemoj!!!

Mojkovac
Gost
Mojkovac

Za razliku od tebe joanikije helikopterski, milo je legitimno izabran od naroda crne gore….jos jedna cinjenica da se okupatorska crkava mijesa u politiku druge drzave..

Vienna da je
Gost
Vienna da je

Micovicu vrijeme je majstorsko reseto ….to si i za tita pricao

Chunk
Gost
Chunk

Vucićev vladika

1500 filijala D
Gost
1500 filijala D

Ja vjerujem u silu . Ima nesto postoji sigurno jače od nas .

Chunk
Gost
Chunk

Zašto je kršten u nekanonsku Makedonsku pravoslavnu crkvu pored SrBske 😀 😀 😀

Vaso
Gost
Vaso

Joanikije, što nam ukinu Mitropoliju?!
Isti li si ko i onaj ti prethodni imenjak. 🤮

MNE
Gost
MNE

Prije ces ti poci pope no on

Niki
Gost
Niki

Čisti dokaz da prvo idu popovi,pa topovi,pa lopovi.

Svetko
Gost
Svetko

Iznosis politicke stavove…pope!

Cetinjski
Gost
Cetinjski

Sto se mijesas u politiku ?

Kia
Gost
Kia

Ti bii da ti mikas podnosi raport a nemoze doći na red od abazovica ne mice se iz crkve .

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Jovo Glovo hoće i predsjednika da nam odredi?

Jadran
Gost
Jadran

Ko ovoga postavi za mitropolita! Strasno kad koristi mantiju da se bavi dnevnom politikom.

Realno
Gost
Realno

Grdna su vremena narod ko narod boji se svega Crkva iskoristili momenat kad nema ko narod da osvjesti al polako shvatiće da je život realnost i da nema čuda neviđenih.Samo nauka ljudi i obrazovanje tu je spas!

Petar.Pan
Gost
Petar.Pan

Alo zna te li vi G.Joanikije da ste izdali CG da ste ino sto su nasi đedovi gradili i prađedovi dali.
Zasto zbog cega, si to uradio to zna citava CG da si blizi srb narodu nego svom sto ocekujes?
Da śedi neko sa tobom i dritanom i DF sprovodite puc u CG.

Luda Simana
Gost
Luda Simana

Crkva je odvojena od države po Ustavu i Joanikije ne smije da se miješa da li predsjednik drzave treba da ode ili ne, kao ni presjednik drzave ne smije da se mijeda da li Joanikije treba da ode ili ne.

Cesare
Gost
Cesare

Srpska crkva je priznala makedonsku pravoslavnu crkvu samo iz razloga da bi ovoga popa mogli da ”legalizuju”. Joanikije je kršten tek kao odrasla osoba u makedonsku pravoslavnu crkvu koju do skoro srpska crkva nije priznavala.

Zvonimir
Gost
Zvonimir

Mogao bi da organizuje litije na sjeveru,da se prti snijeg

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Sve je bilo jasno kada je uzeo “duhovno” ime Joanikije (drugi) kao naslijednik Joanikija (prvog), saradnika okupatora u II svj. ratu.

Bobi
Gost
Bobi

Tačno

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

Ovaj nije vjernik nit HRIŠĆANIN SAMO OKUPATOR U TUĐOJ DRŽAVI TOLIKO NE ISTINE TREBA DA SE ISPOVJEDA SVAKI MINUT .

Max
Gost
Max

Janacko, kada vec spominjes ime Mila Djukanovica trebas biti svjestan da su njega ljudi birali na funkciju. Ti si dosao po dekretu grupe ljudi( SPC &co iz Srbije)koji zele da CG ne postoji kao drzava. Dok je ziv i jedan Hrvat,Bosnjak ili Albanac koji se osjeca Crnogorcem necete moci raditi sta hocete. Ne mozete to ni sa bracom Crnogorcima ali… Više »

Duklja
Gost
Duklja

Vrijeme je da ti odeš sram i stid te bilo. Ti mitropolit?! NEDOSTOJAN!!!

Lenka
Gost
Lenka

Nedostojan da budeš mitropolit
Život traži dostojanstvo

amo
Gost
amo

Nikad se ne sreli,ako ima boga,a ti ne u penziju no date naše oči ni na sliku ne vide.

Baki
Gost
Baki

Pope pope ….

Pott
Gost
Pott

Slika dje te onako uvode pod cebe u manastir ce ostat’ upamcena za vijek vijekova i to ti je najveca kazna.

1500 filijala D
Gost
1500 filijala D

Tako je ni ja ne poznajem nikoga .

Pravnik
Gost
Pravnik

Ja mislim da bi najbolje rešenje za ovaj narod bilo da postoji samo pravoslavna crkva, ni srpska, ni crnogorska!

Vuko
Gost
Vuko

A zasto ako je vjekovima bila crnogorska? Treba mi da se odreknemo svoje istorije da bi udovoljili izdajnicima?

Zoro
Gost
Zoro

U koje vjekove. Mislis u nnemanjickoj srbiji, ili u peckoj patrijarsiji.

Vuko
Gost
Vuko

Mislim u Crnojevickoj i Peteovicevskoj Crnoj Gori! Prije toga smo bili svi katolici svidjelo se tebi to ili ne.Ivan Crnojevic koji je osnovao crnogorsku pravoslavnu crkvu je bio katolik,kao i Balsici i Vojislavljevici osim Vladimira koji je primio pravoslavlje da bi sklopio mir sa Vizantijom.

Vuko
Gost
Vuko

I Nemanja je krsten u katolickoj crkvi jer u cijeloj Duklji nije bilo pravoslavne crkve!A danas vi “vernici” pricate o tradiciji a ne znate nista o tradiciji,tako vam je slava srpski obicaj a slavu slavili dukljani katolicke vjeroispovjesti.To cak nije ni pravoslavan obicaj a tek srpski🤣.Dan danas crnogorci i albanci katolicke vjeroispovjesti slave slavu!

Mitar
Gost
Mitar

E sad! Odavno je vrijeme i ti da podjes … na jedno mjesto pa te eto tu!

roko
Gost
roko

Vjeruje li u Boga ovaj Jovan Micovic

Mux
Gost
Mux

Pope ja mislim da je tvoj posao da sluzis Bogu i narodu da siris mir i ljubav,da se ljudi ne mrze nego da se vole i da svako gleda svoj posao,a ne dal ce Djukanovic da ostane ili da ode,Pope ne mjesaj se tamo dje ti mjesto nije

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Na kosovo kukavno pope, pa tamo vladaj stadom svojim !!

DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

Sto je najstrasnije ti si izmisljeni Vladika u CG .

Mitar
Gost
Mitar

Nije nikako!!! On je sad 100% cetnicki vladika u CG. To sto nama nije , a sto smo mu mi predali vlast nad našom državom to nije on kriv no mi!

Cicka
Gost
Cicka

Đe je Amfilohijev testament pope..?

Chunk
Gost
Chunk

tačno! popovi seoske crkve pa stavljaju testament, a amfilohije kao nije… nego ga je beograd pocijepao.

VukO
Gost
VukO

Glovo se vratio sa odmora

bruno
Gost
bruno

Jasno je ko krši zakone uključujući i kanone, zato se vječito čudite šta vam se to dešava. Vječito u tuđe, vječito zavidni, vječito uvjek gladni tuđega, vječito pohlepni, nikad dosta.

marko
Gost
marko

Ovakva nadobudnost je moguća samo kod popova SPC. Šta ima Đukanović da sesreće sa tobom Jadonikije? Tebe su na Cetinje dobacili helikopterom i tako si izabran, Đukanovič je izabran na izborima od građana. Veliš, njemu je vrijeme da ode a ja bih rekao da ti nijesi izbran i nije ti bilo vrijeme ni da dolaziš. Htio bi da budeš neko… Više »

.Mila
Gost
.Mila

Ko vas gospodine pita o političkim pitanjima?
Vi radite pislove iz vašeg domena i ne brinite dalje! Sramota je da se mješate u političke teme ove države, kako bi uticali na biračko tijelo!

laufer
Gost
laufer

Nevjerovatno šta je ovaj čovjek umislio. Volio ne volio dps ima preko 100k glasača a ovaj TI je još predsjednik države, ali ss obziro šta ti prica ono malo brata o denacifikaciji Crne Gore jasni su vam naumi . Džaba će vam bit sve

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Nebilo nas ako ovoga puštimo da se pita još koje vrijeme,dabogda sve izgorelo!

Realno pričam
Gost
Realno pričam

Možda je vrijeme da Milo ode, možda nije, ali vrijeme da ovaj dođe na čelo Crkve – nije nikada ni bilo. Onoliki koliki je, mogao je biti koristan društvu, a ne ovo što sada radi. Tesar, košarkaš, ma stotinu stvari.

Svira
Gost
Svira

Ćao pope sto te muči?

Breza
Gost
Breza

Aooooo..

exfart
Gost
exfart

ćetalj

DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

Rece dostavljeni RasPop .

GORNJA BREZNA
Gost
GORNJA BREZNA

Glovo pop

Freefall
Gost
Freefall

Dok ne ojača svoju crkvu, Crna Gora je kolonija beogradska.
Bizarno je da to cijela međunarodna politička javnost zna, a pola Crnogoraca još ne….

Mija
Gost
Mija

Ti nisi mitropolit, ti su jos iznad Cetinja u onoj letilici vrtis se u krug.
Nedostojan da postojis a ne sa budes mitropolit.
I vidi ti se u ocima da to znas.

BlagiNk
Gost
BlagiNk

Joanikije! Ako nece da obe, jadi ce ga naci…!!!

Bobi
Gost
Bobi

Ko? Joanikeja da ode. U pravu si

marko
Gost
marko

blagiNK/ jad ce ga snac I njegove sledbenike ako nastave da sluze okupatoru, svoju vjeru praďedova vratite svome domu!!!

Hogar
Gost
Hogar

Ovo(to) nema stida ali bi trebali da se stide svi oni koji u njemu vide “duhovnika”.

dg1962
Gost
dg1962

a ko si ti pa da se sastaneš sa gospodinom Đukanovićem. postoji protokol za strane državljane a ti si pope jedan od njih. prema tome putuj igumane

Naroz
Gost
Naroz

Kako reče Amfilohije za ovoga: “Nije previše pametan i obrazovan, ali zna da sluša.” Nekad je slušao Amfilohija, a danas Vučića, obični politikant bez kvantuma duhovnosti… A bilo bi interesantno saznati zašto nije dao “blagoslov” da se otvori Amfilohijev testament. Vjerovatno zato što ni u primisli nije bio predvidjen za njegovog naslednika.

Kotor🇲🇪
Gost
Kotor🇲🇪

Da si ljucki postupio prema Cg i apreśedniku te države vjerovatno bi ga vidio na onaj način, da te dostavljaju pod punom ratnom opremom ne ide to.Zaboravi da ćeš śedat ikad sa Milom napravio si štetu CG ogromnu i ponizio Cg i ljude koji se pišu Crnogorcima.

Vladana
Gost
Vladana

Crnogorci srbija sprema ko zna kakvo Zlo moramo bit spremni na sve necemo dati drzavu Nikad spremni smo da je branimo golim zivotima

KomitaPg
Gost
KomitaPg

Otisao ti pope u……..

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Oce ovo litije

Tanja
Gost
Tanja

Bolesnik vucic sanu i spc spremaju zlocinacki plan za unistenje i razdrzavljenje moraju suverenisti pozvati na ulice da se izlazi vucic sprema sukobe u Cg posle jucerasnjega priznanja manijacki sprema da satre crnogorsko sve

Marko🇲🇪
Gost
Marko🇲🇪

Mila nisu dostavljali na mjesto preśednika putem dugih cijevi,suzavca i helikoptera njega je narod birao koji zivi ovđe a ti si biran u BG i sluzis drzavi Srbiji…Amfi je bio ludi srbin ali nije sluzio Srbiji ni Vučicu

Onajkomejm
Gost
Onajkomejm

Živim za dan kad ćeš ti otići, a hoćeš. A onda ću da vidim to novo ustoličenje kako će vam proći.

ristan djurovic
Gost
ristan djurovic

Kako da te vole! Zato sto si pomirijo bracu,zato sto si zamalo izazvao bratoubilacko krvoprolice,da bi se dokazao Vucicu!!!pravi si mali sluga!! I jos nesto nemas ti ni malo mudrosti kao sto su imali Anfilohije i Patrijah Pavle,Joanikije mogao si nesto makar malo naucit.

DAKA BAR
Gost
DAKA BAR

najbolje da budeš savjetnik za slapanje nove vlade , nebi ti bilo prvi put !
A Milo te neće zvat jer nisi DOSTOJAN !!!

Nikola
Gost
Nikola

Prije ćeš ti otići nego Djukanović Bezbožniče..

Jako💪💪
Gost
Jako💪💪

Crnogorci moramo izaci na crtu hegemonistickom projektu koji hoce unistenje drzave

Kuč
Gost
Kuč

Vala vrijeme je i ti da odes,da se ne mijesas vise u politiku i kadrovanje

Milica
Gost
Milica

Ti si ustolicen od strane kriminalnih struktura beograda i hercegovine ti si nedostojan pii

Mapet
Gost
Mapet

E šteta ga našla….

Ancy
Gost
Ancy

6. pravilo: Episkop ili sveštenik ili đakon neka se ne bave svetovnim poslovima. Ako to čini, neka se svrgne. 81. pravilo: Rekli smo da episkop ili sveštenik ne treba da se bave javnim upravama, nego samo da se bave crkvenim poslovima. Svako ko tako ne postupa neka se skloni, ili da prestane sa time, ili, u suprotnom, neka bude svrgnut… Više »

Atos
Gost
Atos

1. “pravilo čuvaj Crkvu i Manastire od onih koji je napadaju…i tek kad to završiš, poštuj druga pravila…

Ne lupaj
Gost
Ne lupaj

Izmišljaš.

Bobi
Gost
Bobi

Samo silu razumiju, svuda su ih istjerali ,iz svih zemalja Yu, to i ovdje traže

Bot
Gost
Bot

Ovo su vas popovi naučili da se speru.

Ancy
Gost
Ancy

1. pravilo: Episkopa neka postavljaju dva ili tri episkopa.

marko
Gost
marko

ansy/ on jadan za ovo, nikad cuo nije!!!

Vanja
Gost
Vanja

Mozes samo da lajes sto ti napisu srpska sluzba a Crnigorci ce braniti zemlju

Dragana
Gost
Dragana

Nikad necemo dozvolit ukidanje Cg po cijenu svega

Njegos
Gost
Njegos

Velikosrpska agresija mora prestati,NATO brodovi su u Bar smirite se velikosrbi iz beograda bolje vam je

Podgoricanka
Gost
Podgoricanka

Pope drži se crkve.

Xoxoxo
Gost
Xoxoxo

Opet ovaj u politiku. Da nece njega df da kandiduje?

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Kad ga pitate On vam odgovori, da ne odgovori, rekli bi krije nešto

Kolasin
Gost
Kolasin

Bia zlocinacka strategija protiv Crnogoraca mi cemo bit naredni da se branimo ka slavni preci

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Ovaj pop veliki bolesnik ? Milo OSTAJE pope a ti pope DEPORTASION NAPOLJE IZ CG ?

Roro
Gost
Roro

Od koga?

Send this to a friend