Politika

Jokić: Korupcijom ste me smijenili, izvinite se građanima

Odlukom Upravnog suda, Vladimir Jokić je vraćen na funkciju predsjednika Opštine Kotor, nakon što ga je nova parlamentarna većina smijenila 24. aprila. Poručio je da smijenjen korupcijom, te pozvao odbornike koji su glasali za njegovu smjenu da građanima upute javno izvinjenje. Predsjednica SO Dragica Perović odložila je sjednicu koja je bila zakazana za 14.jun, a na kojoj je prvobitno trebalo da bude izabran Jokićev nasljednik.

<<<Upravni sud poništio odluku o smjeni Jokića>>>

Da podsjetimo, Jokić je smijenjen glasovima DPS, SDP, SD, HGI, LP. Krajem sedmice je trebalo da se održi sjednica na kojoj je bilo planirano da Željko Aprcović bude izabran za novog predsjednika Opštine.

Jokić je danas rekao da mu je zadovoljstvo da se cjelokupnoj crnogorskoj javnosti obrati opet u kapacitetu predsjednika Opštine Kotor.

“Nakon što je Upravni sud danas donio presudu kojom je poništio odluku kojom nelegitimna Skupština, nelegitimna grupa odbornika donijela tokom zasijedanja 24. aprila ove godine. Nakon što su političkom korupcijom, u pravno nevaljanoj proceduri, služeći se pravnim i političkim nasiljem, odbornici DPS-a, SDP-a, SD-a, HGI-a i LP-a  pokušali, mimo izborne volje građana, rušeći svaki demokratski princip, da preuzmu vlast u Opštini Kotor, podnijeli smo tužbu Upravnom sudu“, podsjetio je javnost Jokić.

On je dodao i da danas od odbornika DPS-a, SDP-a, SD-a, HGI-a i LP-a očekuje makar javno izvinjenje.

“Ne meni, nego građanima Kotora koje su dovele u ovakvu situaciju“, podvukao je Jokić.

Predsjednik Opštine Kotor očekuje javno izvinjenje od odbornika ovih partija zato što, kako tvrdi, zbog njihove pravne hajdučije i političkog i pravnog nasilja već preko 40 dana grad Kotor nije funkcionisao.

“To je bio razlog zbog kojeg nisu isplaćivane zarade zaposlenima u lokalnoj samoupravi i u javnim preduzećima“, naglasio je Jokić.

On je javnost obavijestio da je odmah, po dospjeću presude, dao nalog za isplatu zarada zaposlenima u javnim ustanovama i u Opštini, za april do kraja radnog dana, a za maj odmah nakon obračuna.

Dragica Perović, predsjednica Skupštine opštine Kotor, zahvalila se Upravnom sudu što je bio na nivou i visini zadatka. Sa druge strane, Perović je istakla da očekuje od odbornika DPS-a, SDP-a, SD-a, HGI i LP da se izvine građanima Kotora za sve ono što su uradili i haotično stanje koje su proizveli.

Sjednica otkazana

U skladu sa današnjom presudom Upravnog suda, predsjednica lokalne skupštine, Dragica Perović, uputila je saopštenje svim odbornicima SO Kotor kojim otkazuje 20. sjednicu lokalne skupštine koja je bila zakazana za 14. jun.

Neven Gošović, opunomoćeni predstavnik Demokratske Crne Gore, podsjetio je da Upravni sud usvojio tužbu Vladimira Jokića i Kluba odbornika Demokrata u Skupštini opštine Kotor i poništio Odluku o prestanku mandata predsjedniku Opštine Kotor. ,

“Donesenom presudom, potvrđen je naš stav, da ni na čemu zasnovana Odluka o prestanku mandata predsjedniku Opštine Kotor, donesena od strane grupe odbornika u pauzi skupštinskog zasijedanja i potpisana od strane neovlašćenog lica, predstavlja elementarno nezakoniti pravni akt. Na navedeni način, donesena odluka imala je za posljedicu nemogućnost vršenja izvršne funkcije u opštini Kotor, počev od 24.april 2019. godine, pa sve do danas”, istakao je on.

Kako je Gošović saopštio, misija sudstva u svakoj demokratskoj državi je da garantuje vladavinu prava i da obezbijedi pravilnu primjenu zakona na nepristrasan, pravedan i efikasan način.

“Efikasno postupanje Upravnog suda, podrazumijevalo je da odluka u ovom predmetu bude donesena prije 14.juna 2019. godine, za koji dan je bila sazvana sjednica Skupštine opštine Kotor za donošenje Odluke o izboru predsjednika Opštine Kotor, pri čemu bi potrebnu većinu – 17-ti glas, za izbor Željka Aprcovića za predsjednika Opštine Kotor  obezbjeđivala odbornica SDP-a”, navodi on.

Gošović je istakao da presuda Upravnog suda ima za posljedicu da Odluka o prestanku mandata predsjednika Opštine Kotor više pravno ne postoji, jer je presudom tog suda uklonjena iz pravnog poretka. ,

“Posebno je značajno, da je efikasnim postupanjem u ovom predmetu, Upravni sud građanima poslao poruku da nezakonito postupanje i zloupotreba ovlašćenja, ne mogu predstavljati osnov za preuzimanje vlasti političkom korupcijom suprotno izbornoj volji građana”, zaključio je Gošović.

M.D. 

 

 

60

avatar
1000
26
34
0
 
37
LOLCINAFileopgDokazKotor66Suranj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

dobio si možda bitku ali rat si izgubio sigurno.

Fileopg
Gost
Fileopg

odmah tražiti śednicu skupštine Kotor i razriješiti ovu vojvodkinju funkcije, pa neka se i ona žali sudu …. No će Jokić za njom ogresti obraze….

Fileopg
Gost
Fileopg

objasnite Jokiću i perovićk, kojom alhemijom mislite pretvoriti većinu u manjinu, možda i ovaj sud na podstrek Nevena naredi kako će morati većina da glasa….

Kotor66
Gost
Kotor66

Tako sto ce neki morati da odgovaraju za protivzakonit pokusaj smjene

Muo
Gost
Muo

Nije bilo skupstine godinu dana, sledeca za godinu dana. Je li to Upravni Sude vodjenje jedne opstine, u kome je samovolja ovoga Jokica izgleda jedina sansa koja predstavlja izbornu volju gradjana Kotora.

Kotor
Gost
Kotor

Sta kaze onaj Aprcovic, na ovu odluku suda ?

Prco
Gost
Prco

Što ovo bi ljudi?

CarDusan
Gost
CarDusan

Zivio nam Srpski Kotor dovijeka

Kotor Kotoranim
Gost
Kotor Kotoranim

I jopet si zaboravio terapiju, care

Pisar
Gost
Pisar

Zabagovao si. Velikosrpski virus te je obuzeo. To što ispoljvas možeš dokazati na Kosovo. Ali ti si tastatura patriota.

Agnostik
Gost
Agnostik

Bravo Srbine. Koliko ti u starom gradu Kotoru ima srpskih crkava. Ja znam ima sv. Nikola za koju je Car Franjo Josip dao donaciju i crkva Sv. Luka kojaje bila katolicka , naspram 16 katolickih crkava?

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Crni agnostice drži se ateizma ipak.

Dokaz
Gost
Dokaz

Nisu to srpske no pravoslavne! Sv Luka je pola pola, a Nikola je gradjen kao katolicka

Crnogorac
Gost
Crnogorac

😄😄😄
👆👆👆

Bokelj
Gost
Bokelj

Danu Srbine reci ovome Jokicu ako ima m… neka zakaze tu skupstinu .

Pisar
Gost
Pisar

A kako kad ne vjerujete u sudstvo?

Korupcija
Gost
Korupcija

Nije mi jasno kako se usudise da donesu ovakvu presudu

Haris
Gost
Haris

Korupcijom si ti došao na vlast, śjeti se samo raznih boja olovaka, trouglića, kvadratića, kružića,… plaćali ste glas i lične karte 20€, obećavali uhljebljenje,… A smijenjen si legalno, prostom većinom.

niro
Gost
niro

A ti stvarno misliš da ćeš opet zasjesti,možda par dana do nove sjednice, kada če te leg,alno smijeniti

z d
Gost
z d

A sad im valja sudstvo. Inače je po njima korumpirano i u službi DPS-a.
E ovijeh jada!!!

Kaća iz Kotora
Gost
Kaća iz Kotora

Ko ti je branio da i do sad isplatis pkate?
Vidi se vas cilj,politicki ,heftini.poeni.Gotovi ste i kraj
Samo se mozete koprcati.
Mentorka Perovic u medjuvremenu.neka se izvini vatrogascima.

Kotor66
Gost
Kotor66

Hahahaha na aparatima siiii

Marks
Gost
Marks

Uuuuuuuu!!!!!!! Kako je dobro posmatrati ove drpsovce kako su pošizeli.
Mozda ima nade za demokratiju. Komunizam mora pasti.

Sloboda
Gost
Sloboda

Drps na aparatima. A vec su bili podjelili funkcije. Hahahahahahaha
Sad opozicija treba opet da sjedne za zajednicki sto i da konacno donese demokratiju. Oslobodjenje se blizi.

BOT 0.01
Gost
BOT 0.01

Ako je tacno da sudove kontrolise DPS onda je pozadina ovakve presude drugacija, a ako sudove ne kontrolise DPS onda neko mnogo laze.

LOLCINA
Gost
LOLCINA

Bote desi se nekad i propust. Moraju se nekako prikriti veći prestupi.

pravnik
Gost
pravnik

Kad ces sazvati prvu sjednicu skupstine opstine Kotor Jokicu zajedno sa vojvotkinjom Dragicom i ako si i ti mali dodise vojvoda.

Send this to a friend