Politika

Jokić podnio krivičnu prijavu protiv Avramovića

Sa jedne od ranijih sjednica SO Kotor

Predsjednica SO Kotor Dragica Perović, predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić, potpredsjednik Milivoje Mišo Samardžić i Branko Ivanović i Branko Kovačević podnijeli su juče krivičnu prijavu protiv Željka Avramovića, odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u SO Kotor, zato što je kako tvrde juče, neovlašćeno, u ime SO Kotor, zakazao nastavak XIX sjednice za 24. jun u 10 časova. Kako se navodi u krivičnoj prijavi, time je Avramović izvršio krivično djelo lažno predstavljanje, piše Dan.

Prijava je predata Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT), Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, a zbog zaštite ustavno – pravnog poretka države Crne Gore, zaštite prava i na zakonu zasnovanih pravnih interesa lokalnog stanovništva.

Avramović je zakazao nastavak sjednice koja je započeta i završena 24. aprila, a na kojoj je donijeta odluka o prestanku mandata predsjednika opštine, na način što je predstavljajući se kao predsjedavajući SO Kotor potpisao akt kojem je neovlašćeno dao zavodni broj 11-4725/1, kojim obavještava odbornike SO Kotor, predsjednicu SO i predsjednika opštine Kotor da će se nastavak XIX sjednice održati 24. juna u 10 časova.

Nakon što je predfdnica SO Kotor Dragica Perović odbila da zakaže nastavak XIX sjednice lokalnog parlamenta, na kojoj bi se raspravljalo o razrješenju Vladimira Jokića, kotorska opozicija, koju čine DPS, SD, LP i HGI, kao i bivša odbornica SDP-a Bruna Lončarević, odlučila je da se sjednica nastavi u ponedjeljak, 24. juna, sa početkom u 10 sati. Uz poziv za sjednicu, pozicija, koja sada sa Brunom Lončarević ima većinu od 17 odbornika u kotorskom parlamentu, koji broji 33 odbornika, dostavila je i predlog odluke o razrješenju predsjednika opštine Vladimira Jokića.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kinez
Gost
Kinez

Jokic je u prvih nedelju dana zaposlio sve svoje bliske saradnike, kumove, rodjake. Dobro jw iskoristio svoju poziciju.

Lazovi
Gost
Lazovi

Kinez to se NASLIJEDJUJE
Zar ne znas od predhodnika….

Enesa
Gost
Enesa

Ljubomoran si ti na Avramovica jer je 100 puta sposobniji od tebe!

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Jokic nije dostojan ove funkcije, pokazao je da prilikom donosenja odluka ne postuje volju odbornika i da zaobilazi zakonske odredbe, kada je to y njegovom interesu.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Dako ode vise ovaj Jokic, da se spasi ovo sto se moze spasiti.

Miki
Gost
Miki

Joki bi izbore,a tek bi na njima puko,jedine izbore koje ce on dobit su oni na FB hahahahaha

KnjazMilos
Gost
KnjazMilos

Kako je izdusio ovaj Jokic kao kisela srece mi

Zemljo moja
Gost
Zemljo moja

Isto lici na Abramovica..hahaha
Sve bi ja ove politicare od PG pa redom po svim gradovima njezno posla u penziju da budu zadovoljniji a I srecniji sa 200 EURA…

Cipsy
Gost
Cipsy

Peroviceva i Jokic sve rade u dogovoru zato je tolika muka oko sjednice sad, a Peroviceva sjesno krsi zakon o radu sjednice jer joj je tako naredio Jokic.

Koviljka tomic
Gost
Koviljka tomic

Kad je bio predsjednik Kotora nidje ga nije bilo nidje, a sad kad su ga smijenili onda se svako malo pojavljuje sad i samo remeti rad sjednice.

zacanka
Gost
zacanka

Da se oce vise Jokic maci s dnevnog reda pa da pocine Kotor od njega i da se konacno stvari dovedu u red!

ines23
Gost
ines23

Sta ima da se Jokic petlja tamu dje mu nije mjesto?! Oj vise nije predsjednkik opstine i on ne moze da raspolaze sa pravom oce li se nastaviti sjednica ili ne, a kamoli da podnosi krivicne!

oliver14
Gost
oliver14

Sjednica treba da bude nastavljena a ne sto Peroviceva radi prekine se sjednica i ona kaze da ne treba da se nastavlja! To je kriminal!

Kosta
Gost
Kosta

Nasao se Jokic da on podize krivicne prijave, on koji je Kotor ojadio !

goran1978
Gost
goran1978

Neka je zakazao Avromovic nastavak sjednice Bog mu dao! Jer ovo sta radite vi u Kotoru nije normalno!

Nepismeni
Gost
Nepismeni

Poslali su nekom Jokuću, šta se ti buniš?

milisav
Gost
milisav

Izbori su jedino rjesenje pa ko sta odnese! Cjeli Kotor i zaposleni u Opstinskom sektoru ispastaju zbog ovog!

KontraMiting
Gost
KontraMiting

O kvalitetu jokica najbolje govori ti sto su sad na njega ljuti i njegovi glasaci kojima je cak i poslove podijelio po opstini,znate vec,oni sto po hodnicima sjede kolko ih je,ko je bio vidio je

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Oprosti mi boze sto sam glasao za ove demokrate…

Kaktus
Gost
Kaktus

Grabite da isolatite radnike prije nego ga opet smijene 😀 e ako cu ove demokrate ikad glasat oganj me izjeo

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Sta bi sa platama radnika jokicu ? Jesi isplatio koga

Leart
Gost
Leart

A vala i ovi iz demokrata preceruju sad ,pokusavaju da odlazu sjednicu do kraja mandata

Komita
Gost
Komita

Protest mu napravite,sta se glumata tu vise ,neka vidi da niko nije za njega

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Imajte razumjevanja,ipak je jokicu ovo prvo radno mjesto

Stefo12
Gost
Stefo12

E ako su ovi ljudi normalni ubijte me …

Joo
Gost
Joo

A kad bi oni da zakazi tu sednici…..verovatno bi da je odgode jedno 15-20 godina…..eeeeee nece da moze Panticu, ovaj Jokicu……..

Sram i goveda
Gost
Sram i goveda

izađi mala izađi mala 🎼🎼🎶🎼🎸🎺🎼🎶

A istina je
Gost
A istina je

Član 40- zakona o lokalnoj samoupravi: Skupštinu saziva predsjednik skupštine po potrebi, a najmanje jednom u tri mjeseca. (Ovo je prekrseno vise puta za njenog mandata) Predsjednik skupštine saziva skupštinu, po sopstvenoj inicijativi, na zahtjev predsjednika opštine, jedne trećine odbornika i na inicijativu građana, u roku od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva, odnosno inicijative. Potreban broj građana za podnošenje… Više »

Mrgud
Gost
Mrgud

Ako predsjednik skupštine neće da zakaže sjednicu onda ostali mogu da se slikaju. Nemaš većinu demokrato.

cetinje
Gost
cetinje

Apsurd ko “stiti”ustavno-pravni poredak drzave Crne Gore,svi do jednog ne priznaju Crnu Goru,njene simbole i himnu.I jos nesto,sve “okoreli”Ravnogorci sa “uhlebljenjem”u “nepostojecoj” Crnoj Gori.

Gr mujo
Gost
Gr mujo

Svo koji se dofate stolice su isti zagrizu i ne puštaju je vise

Pisar
Gost
Pisar

Jokić je tipa kad ja tonem neka tone cijeli grad. Ne može se odlijepiti od stolice nema sile. Nemaš većinu Jokićiu.

ukradoše mi ime
Gost
ukradoše mi ime

valjda im je cilj da zatežu i odugovlače samjenu jokića do kada ono dogodine trebaju biti izbori a onda neće izaćna izbore iz većrečenih razloga

Sova
Gost
Sova

Zaista treba donijeti zakon kojim se reguliše opstrukcija rada državnih i lokalnih organa. Ovo je glupo da rukovodioci ne dozvoljavaju rad. Nije samo štetno, već građane, koji moraju da rade, prave budalama.

tofd
Gost
tofd

Ovaj čovjek ulazi u istoriju blamiranja, ja ne znam kako planira ulicom da hoda poslije svega. Mada kad se zna iz koje partije dolazi sve je ok, obraz đon

Send this to a friend