Politika

Jokićevo državljanstvo i dalje nepoznanica

Jokić

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru još nije utvrdilo da li je predsjednik Opštine Vladimir Jokić imao i srpsko državljanstvo u vrijeme lokalnih izbora u tom gradu, mada ga je njegova partija Demokratska Crna Gora kandidovala prvo za odbornika, a kasnije za predsjednika grada.

U odgovoru na pitanje DN kratko je navedeno sljedeće:

“ODT Kotor do danas nije donijelo odluku u predmetu formiranom povodom medijskih navoda da je u vrijeme održavanja lokalnih izbora u Kotoru, došlo do kršenja Zakona o izboru odbornika i poslanika. Izviđaj je u toku. Tužilaštvo je, podsjetimo, predmet formiralo 17. avgusta ove godine, nakon što je MUP, po prethodno dostavljenim dokumentima od policije, pokrenuo postupak oduzimanja crnogorskog državljanstva Jokiću. ODT je u tadašnjem saopštenju za javnost navelo da se predmet formira kako bi se „utvrdilo da li ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

Podsjetimo, krajem juna mediji su objavili rješenje srpskog MUp-a izdatog 12. maja ove godine, po kojem je Jokić u tom periodu bio državljanin Srbije.

Nedjelju nakon toga, Jokić je objavio potvrdu takođe srpskog MUP-a, u kojoj piše da on nije državljanin Republike Srbije. Dan kasnije ponovo se pojavilo novo rješenje izdato od srpskih organa 7. jula u kojem je Jokić i u tom periodu bio srpski državljanin.

Dakle, ima elemenata za sumnju da je Jokić prekršio Zakon o izboru odbornika i poslanika, da je prevario crnogorske institucije i građane koji su ga glasali onog trenutka kada je prihvatio da se nađe na izbornoj listi Demokrata za lokalne izbore u Kotoru.

Jokić, inače, pravnik po struci, morao je znati da gubi crnogorsko državljanstvo ukoliko je uzeo sprsko nakon 3. juna 2006. godine. A on je srpsko državljanstvo tražio 2011. i dobio 2013. godine. No, sve su ovo dobro poznate činjenice, a punu informaciju i odgovor da li je Jokić prekršio crnogorski Ustav i zakone, treba da saopšti kotorsko tužilaštvo.

Odgovora nema ni dva mjeseca nakon što je poredmet formiran. Zašto se toliko čeka, u čemu je problem, u tužilaštvu, srpskom MUPu, ili nečem trećem, zasad je tajna.

I Dragomanović tužio Jokića

Menadžer Opštine Kotor Srđa Dragomanović, podnio je, kako je ranije najavio, tužbu protiv rukovodstva Opštine radi „utvrđivanja diskriminatorskog postupanja”.

U tužbi upućenoj Osnovnom sudu u Kotoru, koju su DN imale uvid, Dragomanović navodi da mu novi predsjednik Opštine Vladimir Jokić, ne daje nikakve radne zadatke, da ga ne zove na kolegijume, iako bi to po zakonu bio obavezan, te da ne odgovara ni na pozive i mejlove koje mu on šalje.

“Od momenta izbora Jokića, svaki vid komunikacije predsjednika sa menadžerom Opštine prestaje. Na dopise, emailove i zahtjeve menadžera, ne daje nikakav pisani niti usmeni odgovor. Nijesam pozvan niti na jedan kolegijum, na kojima je prisustvo menadžera Opštine, između ostalih obavezno, u skladu sa čl. 52 Odluke o organizaciji i načinu rada lokalne uprave…”, navodi u tužbi Dragomanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...
Gost
...

primjer čovjeka bez karaktera

Grenza
Gost
Grenza

Ovaj Srdjan Dragomanovic,radio je od cca 2009g kao pravnik u sekretarijatu za urbanizam Kotor. Tada je nacelnica urbanizma bila Snezana Raicevic. Samo taj period bi tuzilastvo moglo da mu proceslja na sta je sve stavljao svoj potpis. Veze nije imao ni o cemu,samo je klanjao glavom,a tu ga je dovela grofica Maja.

Monarch Highlan
Gost
Monarch Highlan

Njegovo nepoznanica a clanova DPS-a?Zanju samo je ovaj problem.

Milica
Gost
Milica

Kotor nikad u gorim rukama nije bio, umjesto da ide napijed on stagnira ! E to je opozicija, mrak cisti !

lilihip
Gost
lilihip

ti si bas kompetentna da sudis o tome

Jovana
Gost
Jovana

Tada kad je kandidovna je bio drzavljanin Srbije to je ocito jer nije se nada tada da ce se saznati zato sad ne daje nikakve izjave.

Nikolass
Gost
Nikolass

Ima li ko da niej tuzio Jokica, ja ne znam sto se lijepo covjek ne smijeni !

Lidija
Gost
Lidija

Jokic otkako je postao predsjednik opstine ne komunicira sa norodn ne odgovara na mail-ove , mozda bide ovaj pravni savjetnik jos nije usao u elemenat jer nije stigao do toga na fakulteti da nauci!

Fiona
Gost
Fiona

Jokic i dalje cuti kao zaliven jer mu je i dalje kriticno pitanje oko drzavljnastva.

kolee
Gost
kolee

Zasto cutis? Budi covjek pa izadji i reci istinu.

Nadja
Gost
Nadja

Demokrate, treba da se stide. sto ne odgovorite ljudima??

jela
Gost
jela

mi cekamo,mi hocemo da saznamo sta se desava i sta se desavalo?

taske
Gost
taske

Samo mi nije jasno zasto ovaj covjekili momak cutiii i dalje??

Jolee
Gost
Jolee

Sto se ne izjasni, sramota!

Najla
Gost
Najla

Smisla nema da se ovako ponasa i da cuti cijelo vrijeme… mi imamo pravo da znamo !

maldiat
Gost
maldiat

Jokicu zasto cutis???zasto ne kazes jesi li imao drzavljanstvo..??znamo mi da sad imas nase drzavljanstvo, ali se postavlja pitanje KAD SI SE IZBRISAO IZ SRPSKOG DRZAVLJANSTVA?

lejla
Gost
lejla

Jokic da se izjasni povodom ovoga ! Vise nam je preko glave njegovog izmotavanja i cutanja !

Da da
Gost
Da da

Opet ste se uhvatili za tog srbina

kotor
Gost
kotor

Konačno omiljena tema.

Ljuta
Gost
Ljuta

a ko te drzi za menadjera opstine i kako si postavljen je predhodno potanje..
nisi zakonski postavljen pa je normalno da ne zeli kontakt sa fasistom jer pozivanje na linc nije nista drugo..da imas ista posteno u sebi pobjegao bi iz kotora…na zalost “bolest “poslusnika je debelo uzela maha

Ne ljuti se
Gost
Ne ljuti se

Zamisli on je postavljen po konkursu. Raspitaj se prije nego opletes po ljudima. I ne ljuti se mnogo. Stetno je za zdravlje.

sutkinja
Gost
sutkinja

smijesno
pustite Predsjednika da radi svoj posao .
Menadzeru ni bivsa predsjednica sa 3 pasosa nije davala posao.

Cane
Gost
Cane

Ne da Srbija papire za svoje.

Ljuta
Gost
Ljuta

odt nema dozvolu da zavrsi ovu lakrdiju…

Send this to a friend