Politika

Joković: Izlazak u Tivtu ne sprečava bojkot državnih izbora

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP CG) Vladimir Joković saopštio je za Dan da će ta stranka izaći na izbore u Tivtu 5. aprila ukoliko većina relevantnih opozicionih subjekata odluči da izađe na te lokalne izbore.

Joković je istakao da se SNP zalaže za najširu moguću koaliciju.

“Ukoliko većina relevantnih opozicionih partija izađe na izbore, izaći će i SNP. Mi smo se uvijek zalagali za jedinstvo opozicije, tako će biti i ovaj put. Otvoreni smo za najširu moguću koaliciju”, istakao je Joković.

On je dodao da je postojala i opcija bojkota lokalnih izbora, ali se najveći dio opozicionih političkih subjekata u međuvremenu izjasnio da su spremni da nastupe na tim izborima.

“U tom smislu, SNP je takođe spreman za izborni nastup na ovim lokalnim izborima i vjerujemo u uspjeh”, kazao je Joković.

Na pitanje ko bi mogao da im bude potencijalni koalicioni partner na tivatskim izborima, on je rekao da je stav te partije jasan.

“Potencijalni koalicioni partner je svako ko se iskreno zalaže za smjenu režima”, istakao je čelnik SNP-a.

Upitan da li nastup u Tivtu ruši bojkot opozicije vezano za parlamentarne izbore na jesen, Joković je odgovorio da je bojkot državnih izbora i dalje opcija.

“Svi razlozi koji su nas opredjeljivali da razmišljamo o bojkotu parlamentarnih izbora i dalje su tu od nesređenog biračkog spiska, do zloupotrebe javnih resursa i kupovine glasova. Vjerujem da će opozicija u susret parlamentarnim izborima pokušati da popravi izborne uslove, a ako do toga ne dođe, bojkot je sasvim realan. Vidjećemo, u svakom slučaju, šta će se dešavati”, rekao je Joković i dodao da su tivatski izbori jedan politički događaj, a parlamentarni izbori sasvim drugi.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je odluku o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat koji će biti održani 5. aprila.

Iz Nove srpske demokratije i koalicije Demokratski front saopštili su da će učestvovati na tim izborima i izrazili uvjerenje da će biti formirana široka opoziciona koalicija. I drugi opozicioni subjekti su nagovijestili da se spremaju za izalazak na izbore u Tivtu.

Iz MUP-a je saopšteno da birač za lokalne tivatske izbore može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www. biraci.me. Kako su pojasnili iz MUP-a, na tom porta lu građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa.

S obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštineukojoj imaprijavljeno prebivalište navedeno je u saopštenju MUP-a.

Rok za predaju lista ističe 11. marta

Opštinska izborna komisija (OIK) utvrdila je da je rok za podnošenje izbornih lista za odbornike od 23. februara do 11. marta. Birački odbori no biračkim mjestima biće imenovani najkasnije deset dana prije održavanja izbora. Opštinska izborna komisija će zbirnu izbornu lisgu utvrditi i proglasiti najkasnije do 21. marta.

Na prethodnim lokalnim izborima u Tivtu, održanim 2016. godine, Demokratska partija socijalista osvojila je apsolutnu vlast sa 17 mandata. Socijaldemokrate Crne Gore su osvojile četiri mandata, a Socijaldemokratska partija, Socijalistička narodna partija, Hrvatska građanska inicijativa i Tivatska akcija no dva mandata.

Demokratska srpska stranka, Bokeški forum i Arsenal za Tivat osvojili su no jedan mandat.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kozorog
Gost
Kozorog

Ja se divim ovom inteligencijom. Svaka mu je kao Platonova. Samo nešto je zamukao o Kotoru. Tamo mu njegovi barjače, osnivaju partiju povezuje se razni interesi a on o Tivtu. Prošetaj čovječe do Kotora nije ti daleko ili jest što te nema ko dočekat. Ma nemaš sa kim popit kafu, svi su te napuštili.

Ciko
Gost
Ciko

Ostali posteni i dosledni, napustile ga interesdzije, i nek vrate odborničke mandate, koje su, dobili zahvaljujući glasovima iskrenih i doslednih članova i simpatizera Snp-a.

marko
Gost
marko

Posto patike u Kinu . ..

Davor
Gost
Davor

Uvijek imajte na umu da u Tivtu pobijedjuje mir!
Tako smo vaspitani, barem starosjedioci.
Cak dosta ucesnika litija, koji su protiv zakona, nece glasati za vas, jer ne zele jad i nemastinu 90-ih.

Cuja
Gost
Cuja

Sta pricas, a ko nije za mir, vidis u Berane su vlast, HN, Pluzine, pa je sve u redu, nista nije losije no dje je dps na vlast…

Davor
Gost
Davor

Ja sam iz tivta, a okle si ti…?
Jedan jedini put, kad su i tivtu bili protesti po nacionalnoj osnovi je bilo kad je NS pobijedila. E, nikad vise!
Nama je mir sasvim ok!
Pa palite crnogorske zastave u budvu i nedje drugo!

Pametnom dosta3
Gost
Pametnom dosta3

Aj ti prodavaj patike i ne petljaj se u ono u sta se ne razumojes

Maks
Gost
Maks

Treba ih pustiti da dobiju,pa ih dokrajciti na republickim

Nepismeni
Gost
Nepismeni

Poneseni masom od100000 litijaša u Tivtu izaće na izbore u Tivtu uz molitve anfillofija i družine ali kad osvane 6 april reče da neće na državne izbore do promjene zakona no meni ovako nepismenom nije jasno da za Tivat( za sada) valjaju ova izborna pravila a za državne izbore ne valja

Nona Berane
Gost
Nona Berane

Na izborima će se vidjeti ko koliko vrijedi. Iz dana u dan sve je veća armija nezadovoljnih, koja staje u stroj koji će povesti SNP

Rtlv
Gost
Rtlv

G.Jokovic mi djeluje kao vrlo razuman i tolerantan politicar,a takvi politicari su Crnoj Gori potrebni u ovom trenutku

marko
Gost
marko

Jokovicu dobar si momak..evo malo cinhenica …Popis iz 1981: selo Bare {odakle je Amfilohije: 101 stanovnik – 100 se pise kao Crnogorac. 1 Jugosloven. Selo Cuce (odakle je rektor Gojko Perovic – nijedan Srbin
NEK HE CJECNA CRNA GORA

Kokot sa dimnja
Gost
Kokot sa dimnja

E, ali 1981 su se pisali po svojoj pameti a danas su ono sto im Amfilohije kaze.

Luka
Gost
Luka

Bojkot ne treba da bude opcija, dps bi raspisao sad izbore da su sigurni da ce ih opozicija bojkotovati…

Dragan
Gost
Dragan

Ali sve partije samostalno vecina nemoze cenzus preci

Ljubo
Gost
Ljubo

Crni ti izlazak bijo

Isti uslovi
Gost
Isti uslovi

Prvo da vide na lokalnim izborima mogu li osvojiti koji glas , pa ako bude malo , onda bojkot parlamentarnih. A isti zakon važi i za okalne i parlamentarne.

Bijelo Polje
Gost
Bijelo Polje

A jes,da vide prvo kako će proći u tivtu,ako ih milo počisti kao uvijek,oni ce bojkotovati parlametarne,a u slucaju da budu blizu pobjede,izaći će na državnom nivou!

SamoJA
Gost
SamoJA

Sve izbore dovesti da budu u jednom danu tada ovakvi i slicni njemu nebi mogli ni o,o5% da imaju glasaca

Nikola
Gost
Nikola

Aha, vazi, oni su na 6-7% po svim istrazivanjima

Marko
Gost
Marko

Zastidje

Harris
Gost
Harris

aaaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Bojan Vrače
Gost
Bojan Vrače

Šta sam vam pricao o ovim prevarantima iz Snp oni su tu u slucaju da svu bojkituju oni bi izašli oni cak i kad bi opozicija na drzavnom nivou bila jača za dva poslanika a da ta dva budu Snp oni bi sa Milom formirali vlast to su izdajnicu pa zar vam.nije jasno da je SNP od 1997 do 2020… Više »

Nikola
Gost
Nikola

Procitaj jos jednom sta je rekao, imali su kad da su htjeli sa Milom, dzaba spinujete..

Oki
Gost
Oki

Stranka penzinera

Luka
Gost
Luka

Ako im je to jedina mana neka su

Dragan
Gost
Dragan

Samostalno na nivou drzave da izadjes cenzus nemozes preci

Nikola Pg
Gost
Nikola Pg

Po svjm relevantnim istrazivanjima su na 6-7%

Send this to a friend