Politika

Joković: Nemamo problema u izboru potpredsjednika

Vladimir Joković

Socijalistička narodna partija nema drugog problema u izboru potpredsjednika osim kako od toliko dobrih, kvalitetnih i prepoznatljivih kadrova izabrati najbolje. To je jedini naš problem,  kazao je za Pobjedu lider ove partije, Vladimir Joković, uoči sjednice Glavnog odbora koja je zakazana za sjutra u 16 sati.

Glavni odbor trebalo bi da izabere najuži partijski tim, a sjednica će biti održana u prostorijama SNP-a.

Kandidati

Pobjeda je ranije objavila da će među kandidatima za pet potpredsjednika biti prvi čovjek Berana Dragoslav Sćekić i članica Glavnog odbora Snežana Jonica.

Prema informacijama Pobjede, Joković će za potpredsjednike predložiti bivšeg potpredsjednika Veselina Bakića, kao i predsjednika opštine Pljevlja Miloja Pupovića, zatim predsjednika odbora glavnoggrada Dragana Ivanovića. Predsjednica hercegnovskog odbora Danijela Đurović takođe se kotira kao kandidatkinja za potpredsjednicu partije.

Prema izvorima iz SNP-a, ukoliko neko od pet kandidata eventualno ne prihvati kandidaturu, u igri za potpredsjednićku funkciju biće predsjednik opštinskog odbora Budva Veselin Marković.

Joković je, kada je u pitanju kriza vlasti u Kolašinu, Pobjedi kazao da„u velikoj mjeri“podržava stav tamošnjeg opštinskog odbora i da SNP treba da dobije što joj pripada po koalicionom dogovoru. Da li će nastaviti da podržava kolašinsku vlast, odlučiće nakon odgovora predsjednice opštine Zeljke Vuksanović.

“Očekujemo od predsjednice opštine Kolašin da izađe u susret zahtjevima SNP-a, a kada dobijemo odgovor, odlučićemo o daljim postupcima”,  kazao je Joković. Vuksanović je ranije dobila dopis sa zahtjevima dijela OO SNP-a Kolašin, koji je dio tamošnje vlasti, u kojem se od nje traži da mjesto potpredsjednika opštine Kolašin dodijeli toj partiji, kako je ranije definisano. Opštinski odbor SNP-a ostavio je predsjednici kolašinske opštine rok do 10. oktobra da se izjasni o tom zahtjevu.

Kadrovi

Osim smjene Đura Miloševića, aktuelnog potpredsjednika opštine Kolašin, koji je istupio iz SNP-a, ili eventualnog formiranja još jednog potpredsjedničkog mjesta na koje bi došao kadar te partije, iz SNP-a su tražili i da se u upravnim odborima preduzeća Komunalno i Vodovod i kanalizacija imenuje po još jedan njihov član.

Traže i da se aktuelni predsjednik Savjeta Centra za kulturu zamijeni i da u tom tijelu bude još jedan član SNP-a. Zavisno od toga kakav će biti odgovor, odlučiće da li će i dalje podržavati vlast u Kolašinu, koju uz njih čine DF i SDP.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vojko
Gost
Vojko

Pozdravljam odluku da ociste svoje redove od nesposobnih kadrova . Ima tu razno raznih kadrova koji su u Snp zarad svojih licnih intresa .Samo moral,rezultati su mjerilo vrijednosti..

Wolf
Gost
Wolf

Treba da se napavi cistka za one koji su u partiji samo zbog licnog interesa.

slobo
Gost
slobo

Pibjeda ima tako neistinite izvore da je to postali smijesno.Jokovic je rekao da nema duplih funkcija.Svu ovu gospodu sto ste nabrojali vec imaju partijske funicije osim Jonice.Jonica podpredsjednik a za ostale čekamo sjutrasnji GO

Slobo
Gost
Slobo

Svi koji imaju lose rezultate neka se povuku, molim lijepo.

Prle
Gost
Prle

SNP sprovodi promjene u svojim redovima i na funkcijama ce ostati samo ljudi koji odgovorno i savjesno obavljaju svoj posao, ovo je nesto sto bi sve partije trebalo da primjenjuju.

Bravo
Gost
Bravo

I treba osvjeziti predsjednistvo SNP.

Ivana HN
Gost
Ivana HN

Zajedno mozemo sve, ovo ce samo dovesti do jacanja partije ..

Banjo
Gost
Banjo

E jake partije! Hahahaha

Ivana HN
Gost
Ivana HN

Naravno jake, sa najjacom infrastrukturom..

Rada43
Gost
Rada43

Sigurna sam da ce napraviti odlican izbor.

Teo
Gost
Teo

Sansu pruziti ambicioznim i odgovornim ljudima koji imaju neke rezultate.

Send this to a friend