Politika

Joković: Određivanje datuma izbora je preduslov za rješavanje krize

Joković

Određivanje datuma novih parlamentarnih izbora, preduslov je za rješavanje političke krize u Crnoj Gori, ocijenio je predsjednik Socijalističke narodne parije (SNP) Vladimir Joković.

On je, kako je saopšteno iz SNP-a, na sastanku sa direktorom službe Stejt dipartmenta za Jugoistočnu Evropu, Metjuom Palmerom, prezentovao viđenje te stranke o izlasku iz političke krize, “koja potresa Crnu Goru”.

“Predsjednik SNP-a je podsjetio na kontinuirano lošu socioekonomsku i još dramatičniju političku situaciju u Crnoj Gori, uprkos nastojanjima nosioca vlasti da simuliraju redovno stanje u zemlji”, kaže se u saopštenju SNP-a.

Navodi se da je Joković istakao da je preduslov za rješavanje političke krize određivanje datuma novih parlamentarnih izbora, na kojima će građani u fer i demokratskim uslovima izabrati vlast koja će biti prihvaćena od svih aktera političke scene.

Joković je poručio da će SNP nastaviti da vodi doslednu politiku, te da ostaje pri stavu o bojkotu dok se ne ispune dobro definisani zahtjevi iza kojih je stala cjelokupna opozicija.

On je ukazao da bi povratak u parlament od bilo koje političke partije dao vjetar u leđa isključivo DPS-u.

“Joković je izrazio zadovoljstvo zbog obavljenih razgovora sa predstavnicima SAD-a i Evropske unije i još jednom podsjetio da je SNP opredijeljena za dijalog kao demokratski način izlaska iz krize”, navode iz SNP-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Jokoviču, politika se malo razlikuje od karatea.Ti o besmisla avast i jedno i drugo.Zalutao si i gubiš orentaciji.

John
Gost
John

Izbori tek u jesen 2020 godine Joko,Dusko je dobar premijer jedino sto je Skupstina postala protocni bojler Vlade!!!

vla cg
Gost
vla cg

Znaci nedje su isti taj dan izvori legitimni a nedje ne… Od cega to zavisi? Da li ste izgubili ili ne??? Ne sprdajte se….

Send this to a friend