Politika

Joković: Opozicija da se ujedini protiv DPS-a, ko odbije odgovaraće

Vladimir Joković

Socijalistička narodna partija spremna je za zajednički djelovanje opozicije kako bi se srušio režim, kazao je CdM-u lider ove partije Vladimir Joković.

Demokratski front predložio je opoziciji da zajedničkim vaninstitucionalnim djelovanjem, koje podrazumjeva opšte građanske proteste, natjeraju Vladu Duška Markovića da podnese ostavku kako bi se nakon toga pristupilo stvaranju uslova za održavanje fer i slobodnih izbora. Iz Fronta su poručili da su otvoreni za svaku ideju i predlog kolega iz opozicije o načinu djelovanja kojim bi došli do zajedničkog cilja.

<<<DF pozvao opozicionare: Zajedničkim djelovanjem možemo srušiti režim<<<

SNP podržava ideju i predlaže da se napravi strategija zajedničkog djelovanja.

“Na zajedničkom sastanku donijeti odluku šta i kako uraditi. No, treba napomenuti da su pojedine opozicione partije odbacile tu inicijativu. Pitanje je da li ima smisla onda sve to činiti. Treba pitati te partije koje su odbacile tu ideju, kako one misle da je moguće smijeniti vlast, da predlože neku platformu. U suprotnom, definitivno je odgovornost na onima koji odbijaju jedinstvo opozicije”, jasan je Joković.

Predlaže da svi zajedno sjednu i razgovaraju.

“Usitnjeni nemamo šansu da srušimo DPS”, istakao je Joković za CdM.

Da podsjetimo, Socijaldemokratska partija i Demokratska Crna Gora nedavno su odbile poziv Demokratskog fronta na razgovor o zajedničkom djelovanju da se “kroz vaninstitucionalnu borbu i proteste smijeni Vlada i stvore uslovi za organizovanje fer i demokratskih izbora”.

Član Predsjedništva SDP-a Ivan Vujović nedavno je saopštio da opozicija treba da se vrati reformi izbornog i drugog zakonodavstva, i to treba da bude u opozicionom fokusu.

<<<Lideri DF-a sa protesta poručili: Jedinstvena opozicija da sruši Vladu Duška Markovića<<<

Vujović je poručio da se mora izaći iz “vanrednog političkog stanja i definitivno okrenuti radu na reformama zakonodavstva.”

Iz Demokratske Crne Gore je nedavno ocijenjeno da je poziv Demokratskog fronta na vaninstitucionalno djelovanje neiskren te da DF ima “potrebu da nađe izgovor da se ponovo vrati u Skupštinu i Radnu grupu za izmjene izbornog i ostalog zakonodavstva”.

DF je na zajedničko djelovanje opoziciju pozvao sa protesta koji su nedavno organizivali nakon hapšenja jednog lidera Fronta Nebojše Medojevića.

Medojević je, podsjećamo, uhapšen po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud jer je odbio da saopšti ko je pripadnik ANB-a koji mu je saopštio da je glavni specijalni tužilac Mlivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 eura kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju javnosti poznatoj kao “Carine”.

Potom je kažnjen sa još dva mjeseca zatvora jer je odbio da svjedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih tvrdnji iz maja prošle godine, da je Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Sud je donio istu odluku i za Kneževića zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10.000 eura da mu ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine.

Uslijedila je odluka Ustavnog suda nakon koje je Medijević izašao iz ZIKS-a, a Knežević je napustio Skupštinu u kojoj je bio “zabarikadiran” kako ne bi, kako je kazao, bio uhapšen kao njegov kolega Medojević.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Prvo pozovi na odgovornost ivanovica i jonicu i svi da vrate mandate…..pokazite kotoru ko su ako su im tako mile fotelja

Mojsije
Gost
Mojsije

Jokovic se kuraži iako je svjestan da ne predstavlja nekoga za respekt.Po sramim ostavštinama prevazidjene partije pokušava da sebe predstavi jakog karate borca.Jadno je to predstavljanje.

Zoran
Gost
Zoran

Crnogorska opozicija je opozicija svemu sto je crnogorsko i cpc i crnogorskom jeziku i suverenoj
crnoj gori.

Nikad dps
Gost
Nikad dps

Jokovic u snp su dobri, ovo je peti predsjednik snp. Onoga trenutka kada nova I pzp promijeni predsjednik da vidi narod da im nije stalo do funkcija milo ce pasti. Ovako tesko., ojadise narod mandic, bulatovic, medojevic

Ljubo
Gost
Ljubo

Tako će to i biti kad tad
Nas je vise i ne damose

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

…al vam je dzaba kad ste neznaveni i nepismeni pa moze sa vama bilo ko onako kako oce 😉

Martina
Gost
Martina

Mi se moramo ujediniti protiv vas jer nam ne date mira Božjeg

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Cetniks i protesti..Rusenje CG i stvstanje velike srbije..

460
Gost
460

Kakve ružne snove, SANJATE.

Nikola Pg
Gost
Nikola Pg

Ja vise nikada necu ici na proteste, a nece ni moja djeca. Ne znam ko vise moze da vjeruje Df u.

Kontraš
Gost
Kontraš

Partijama u nestajanju, kao recimo SNP, je jedini način da opstanu ulazak u nekakve velike koalicije, đe bi 2-3 člana dobili nekakve beneficije. Pa i DPS jedva održava ovakvu koaliciju sa malim strančicama, koje traže previše, u odnosu na snagu. Takve koalicije, sa mnogo partija, obično brzo “puknu”, bilo đe a ne kod nas. Kako sastaviti vladu, kada recimo NOVA… Više »

Nikad dps
Gost
Nikad dps

Da se bore za narod I za bolji standard naroda te razlike se prelaze brzo. Nego ono kao naucnici neki imaju da znas ve dobro ne ze

UN skupština
Gost
UN skupština

Dogodine u Prizrenu…hahahahahhahaaa…Neće moći. Sad je kosovska vojska na granici. Bravo Kosovari!!

Pluzine
Gost
Pluzine

Sto je tebi Joko trebala politika? Mogao si kao gospodin da uzivas u zivotu i u tome sto si stvorio, a ti hoces da se uplices u Vrzino kolo.

Mirko
Gost
Mirko

Ko nece protiv dps odma se salje da brani izgubljeno kosovo 😂😂😂😂

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Analiza je dobro prokomentarusao. Kako god obrnes opozicija ima maksimalno (zajedno ili odvojeno) 47,5-48 % a vlast i njoj bliske partije 52-52,5%. Pitanje je da li bi opozicija i toliko imala jer ako bi SDP i URA otvoreno usle sa DF-om izgubile bi mnogo glasaca, SDP vjerivatno sve glasace. Mora se opozicija okrenuti drzavi ako misli ikad DPS da pobjedi.… Više »

Prč
Gost
Prč

Kakva bre ulica.ocete da rusite vlast koju je glasalo vise od pola stanovnika,i to vam je demokratija.ko god da je narod je birao pa kad pridobijete njihove glasove onda mozete i na izborima promijenit vlast.ajde bre svako malo haos da cini manjina i to bas u svemu revolucionari coce.prvo da se promijeni opozicija koja ce biti u stanju da natjera… Više »

Zekic
Gost
Zekic

Nå silu da promijene vlast.Malo sjutra.

PuntaN
Gost
PuntaN

Samo oni koji su uz DPS ne žele da se opozicija objedini. DF je ponudio jedinstvo, SNP je prihvatio. Demokrate su očigledno na platnopm spisku vlasti

Podgorica
Gost
Podgorica

Skoro su bili izbori za predsjednika o cemu pricaju ove prosrpske stranke .Manjina ste i ne mozete dobit izbore .Mozete samo da presipate glasove iz jedne u drugu partiju naravno srpsku.I ako prevarite kojeg Crnogorca na pricu o gradjanskoj partiji .Samo lud ne vidi koliko se Crna Gora gradi i izgradjuje .

razum
Gost
razum

cinjenica je da je cijela opozicija bila dio jedinstvenog DPSa, oni koji nisu makar su bili u koalcijama, dakle osjetili su svi cari tople kozne fotelje i benifita, sad kada imaju samo jedan cilj a to je da se opet uvale, a ovi drugi da sacuvaju pozicije. jedini izlaz za sveukupnu situaciju je TOTALNI GRADJANSKI BOJKOT NA SVIM NIVOIMA, POD… Više »

Starac Focco
Gost
Starac Focco

Ccudo od ccovjeka, kako bi mi dossa da iscinepa kamion drva.Bio nih mu zahvvalan!

Analiza
Gost
Analiza

Besmisleno. Od 100% glasova opozicija i odvojeno i zajedno osvaja do 48%. Jedini je način da budu konkurentni i prihvate, iskreno prihvate, Državu. A SNP poslije svakog objedinjavanja izlazi oslabljen. Ko ne nauči istoriju, mora da je ponavlja…

Milica-BP
Gost
Milica-BP

Sa pozicije DPS je dobro što negativno odgovaraju na DF poziv ali iskreno govoreći nije mi jasno zašto opozicija ne prihvata njihovu želju za dijalogom.Čak su i njima ponudili da postave teme, uslove…kao da svima sem DF-u nije drago da se pomeću po ulicama Crne Gore.

Zekic
Gost
Zekic

Milice sanjaj Srbiju zelja ce ti biti .ka i vazda.

Skobalj
Gost
Skobalj

Ujedinili se ili ne prirodni zakoni kazu da nista nije vjecno. Mrak ne moze vjecno trajati. Mora svanuti. Zato je po prirodnom zakonu jasno da je drps prevazidjen a da dolazi vrijeme za svjetlost dana. A po danu se bolje vidi i sve odluke koje su po tmini donesene mogu se lagano revidirati. Zato ne treba zuriti i osporavati projekte… Više »

Jovo
Gost
Jovo

Skobalj koja si ti avetinja nepismena. Samo ti živi u iluziji, ajde polako ka Srbiji, pa tamo filozofiraj.

Zekic
Gost
Zekic

Moze na Kosovo .

Cile mile
Gost
Cile mile

U pravu si. Prirodni zakoni su nepokolebljivi. Nista nije vjecno. Posle mraka dolazi dan. Sloboda dolazi posle ” stavljana u zatvor”. Samo stalozeno i lagano. Sve stete se daju lagano ispraviti kad svane.

auh, glava!
Gost
auh, glava!

Skobalj, otkad to posrbice baštine SLOBODU kao kredo? Od 1918. ? Jer su mogli SLOBODNO da urnišu Crnu Goru.

Zekic
Gost
Zekic

Skobalj dje pjevas .

Aaaa
Gost
Aaaa

Ako ih ti ne ujedinis niko nece…😂 Zaboravih da ti rejting raste😉😂😂😂

Budvanin
Gost
Budvanin

Vjerujem da je izjava Jokovica prouzrokovana nejasnom politikom demokrata.Ljudi ne znaju sta zele. Meni je iskreno muka od njih, nit su lijevo nit desno. Tako se politika ne vodi!

Muda za bubrege
Gost
Muda za bubrege

Morace se ujedinit ako misle protiv ovih demona.nece oni tako lako dati svoje pare i polozaje.svi na ulice da spasemo ovo malo drzave sto jos imamo dok nas nisu prodali stranim mesetarima.

Neka to
Gost
Neka to

SNP srbska nacionalna partija prijeti ko mafijaši. Ko jw snama dobro je ko nije platiće.

Neka podmetanja
Gost
Neka podmetanja

Svaki dan se sve vise vidi kako se vodi negativna kampanja protiv SNP. Sve partijesu se udruzili napadajuci na njih.. Ko da nemaju drugog posla.

Anica
Gost
Anica

Prvo vrh df da podnese ostavke. Sve izbore dosad su izgubili, pokazali su da su nesposobni da smijene vlast.

Zekic
Gost
Zekic

Tako je duso .Pipun nesto blijed .

Simo
Gost
Simo

Konacno da se vidi ko je prava opozicija i ko je za smjenu vlasti. Demokrate samo pricaju a nista ne rade da bi izbori bili fer. Nece u skupstinu, u radnu grupu, nece proteste, ne znaju ni sami sta oce..

Zekic
Gost
Zekic

Kosovo Ima Vojsku dje ces .

miskoCT
Gost
miskoCT

Prije ću glasati za novu partiju Pravu Crnu Goru Marka Milačića negoli za potrošeni i prevarantski DF koji predvodi Andrija Mandić.

Neka to
Gost
Neka to

A ovaj mali nije ništa drugo nego mali Mandić. A da vi volite reprize. Sad će vas Milačić vući za nos 20 godina

razum
Gost
razum

@Neka to, Nece ih vuci jer taj krele nema ni 0,1% birackog tijela. A i gej je, ne prolazi to kod srpskog birackog tijela, mada Brnabic…

Nebitno
Gost
Nebitno

Njega više niko ne pominje 😂😂😂 da ti to ne uradi već sam bio zaboravio da postoji

Ivo
Gost
Ivo

Demokrate ce proci kao pozitivna.. koja je isto tako imala podrsku

Sigma
Gost
Sigma

Jokovicu bolje da si prodavao, patike i trenerke ,ha ha!

Zeta
Gost
Zeta

Ili paprike

z d
Gost
z d

“Socijalistička narodna partija spremna je za zajednički djelovanje opozicije kako bi se srušio režim” reče Jokaš pred svih 15 članova SNP-a!!!
E kako će ih nagrditi, sve će perje da leti!

Tor
Gost
Tor

Jokoviću, ko tebi i SNP podržava, NIKO.

Ivo
Gost
Ivo

7% po istrazivanju cedem

Luka Ba
Gost
Luka Ba

SNP ima podrsku u narodu svaki dan sve vecu, to mnoge boli.. tako da je dzabe sto ih svakodnevno napadaju sa svih strana i na sve nacine. Sto ih vise napadaju oni su sve jaci.

Patak Dča
Gost
Patak Dča

Pa kad imaju toliku podršku zašto moljkaju svaki dan da im se pridruže… “

razum
Gost
razum

toliko jaku da su se u kotor podijeli na dva dijela, i da sa jos dvije partije na zadnjim izborima imaju ukupno 3 poslanika, a vi kako te?

Zekic
Gost
Zekic

Okle ti je Baba te si Tako bistår, Da te Nije udario brod .

Send this to a friend