Politika

Joković: Premijer najavio moguće povećanje broja potpredsjednika Vlade

Premijer Zdravko Krivokapić je sam najavio da je otvorio mogućnost da se poveća broj potpredsjedničkih mjesta u Vladi, vjerovatno računajući da tu uđu ove partije iz parlamentarne većine koje sad nemaju predstavnike u Vladi, kazao je večeras predsjednik SNP Vladimir Joković, gostujući u emisiji Slobodna zona na TV Prva.

<<<Joković: Krajnje vrijeme da nesuglasice ostavimo po strani<<<

<<<Knežević: DF ne odustaje od tužilačkih zakona; Mandić: Velika parlamentarna i kriza Vlade<<<

Joković se ranije danas sastao sa predsjednikom Vlade, koji je pozvao lidere partija iz parlamentarne većine na razgovore o izlasku iz političke krize.

“Ja sam negdje bio mišljenja da, s obzirom na dosadašnji rad Vlade, ima ministarstava koja su preopterećena, da od 18 ministara smo došli na 12, da su spajana neka ministarstva, koja je apsolutno teško spajati i koja su rijetko gdje u svijetu spajana”, rekao je Joković.

Uvjeren je da bi bilo bolje vratiti 18 ministarstava.

“Svaka partija bi možda bila zadovoljna da dobije, ne da bi nekoga svog uhljebila, da bi nekoga promovisala kao budućeg ministra ili potpredsjednika Vlade, nego jednostavno prirodno je da oni koji su se borili na izborima, oni koji su pobijedili na izborima, oni koji su formirali Vladu – da imaju uvida šta ta Vlada radi”, dodao je lider SNP.

On je istakao da će na kraju morati da se vrate biračima i da im podnesu izvještaj o tome jesu li opravdali ono što su obećavali i očekivanja glasača.

“Vjerujem u dobru volju, osjetio sam dobru volju i to je korak naprijed. Korak naprijed je sami početak razgovora i kad se završi ovaj prvi krug razgovora, kad svi sjednemo, vjerujem da možemo naći rješenje”, naglasio je.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sasa
Gost
Sasa

Samo se vi mnozite po dubini i po sirini ,ali po visini necete nikada ..

marko
Gost
marko

EXPERTI STIZU……hahahaaa

Vlastimir
Gost
Vlastimir

Rudjen za Potpresednika.

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

jedno sedam osam potpresednika tako da budu svi zadovoljni a ministara trebalo bi ali okle

Zarko
Gost
Zarko

Bas me interesuje sta ce URA reci na to, jer su htjeli expertsku Vladu…

Send this to a friend