Politika

Joković sa Božovićem: Odnosi Crne Gore i Srbije moraju biti bolji

Mitropolija crnogorsko-primorska je predmet brojnih napada brojnih funkcionera vlasti, iako se pridržava svih mjera i preporuka NKT-a od početka vanredne situacije, kazao je predsjednik SNP-a Vladimir Joković. 

On se danas sastao sa ambasadorom Srbije u Crnoj Gori Vladimirom Božovićem, a na sastanku je poručeno da odnosi između Crne Gore i Srbije moraju biti na znatno višem nivou nego što su trenutno.

“Ekonomska saradnja je dobra, ali i tu postoji prostor za poboljšanje, a vlade dviju država treba u kontinuitetu da rade na tome”, naveo je Joković.

Božović je naglasio značaj susreta sa predstavnicima SNP CG, kao partije koja je igrala i igraće veliku ulogu u političkom životu Crne Gore.

Sagovornici su se takođe kritički osvrnuli na nedeljno zadržavanje mitropolita Amfilohija u Centru bezbjednosti Podgorica, ističući da on uživa ogroman ugled ne samo u Crnoj Gori i Srbiji, već u cijelom pravoslavnom svijetu, te da nisu preduzete sve mjere zaštite prema njemu. To je naročito važno, kako su istakli, zato što mitropolit Amfilohije ima preko 82 godine i spada u visoko rizičnu grupu potencijalno obeljelih od virusa.

Sagovornici su pozdravili poziv Mitropolije crnogorsko-primorske građanima da Vaskrs proslave u svojim domovima i da se na taj način ispoštuju mjere NKT-a.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
8484
Gost
8484

Odnosi dvije drzave nikad ne bi trebalo lazno praviti boljima svek do drzava Srbija ne pocne da se ponasa sa uvazavanjem crnogorske nezavisnosti i dok ne prizna zlodjela iz proslosti a bogami i sadasnjosti kupeci pestokupljevinu crnogotsku koja nezna sto je ponos i dostojanstvo pa hrli u tudje atare da pljuje svoju drzavu i izabranu vlast o potpomognuto sve od… Više »

Tanja
Gost
Tanja

Svaka cast Jokovicu!

C G
Gost
C G

U Srbiju nek se upristoje za odnose sa nama.Do prije mjesec su punom parom sve i svašta po Crnoj Gori i to ne Srbi nego beogradski Crnogorci i ostali dođoši.Tako da su se dobro pokazali,samo na oprezu.

Roki
Gost
Roki

Ne. Neka stoji ovako. Znamo šta nam misle. I oni i domaći izdajnici. Onako se prave dobri, pa udaraju iz potaje.

ne poštovanje
Gost
ne poštovanje

MCP poštuje mjere a Amfilohije drži liturgiju na Zlatici , brat njegov u Kolašinu , u Dajbabama dolazi do inficiranja vjernika koji su bili na vjerskom skupu , itd…

Crni panter
Gost
Crni panter

SNP? Nece dugo proci pa ce i DF isti biti “vazan” politicki igrac kao ovaj SNP.

Neno V.
Gost
Neno V.

Pojedinci mogu samo da ga mrze,i njega i Snp, dok im gradjani pružaju veliku podršku svakodnevno, i to će da se vidi na sledećim izborima.

Libero7
Gost
Libero7

Ovo je jedina drzava koja daje prostor izdajnicima i neprijeteljima iste

Neno V.
Gost
Neno V.

Mozete samo da ga mrzite!

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Našla krpa zakrpu.

Neno V.
Gost
Neno V.

smeta vam sto je Jokovic uspjesan i sto ga narod voli.

Velimir
Gost
Velimir

NE uzimaju se tako glasovi Jokovicu.Zakljucaj taj SNP slobodno!
A vodje li ti,jadan,imas li oci,da Nas me spasi ovaj korona virus zamalo nastradasmo od ovih Iz 17. Vijeka,bijahu krenuli uzduz I poprijeko vodjeni pukovnikom Ristom,protiv drzave,protiv ustava,protiv civilizacije!
Vidje li ti to crni Jokovicu?

Miki
Gost
Miki

U zivotu je to uvijek tako, oni koji nisu nista uradili i ne mogu se nicim dobrim pohvaliti, takvima ostaje jedino da mrze one koji imaju uspjeha.Naprijed Snp!

Zevs
Gost
Zevs

Pogledajte ove dvije sinje kukavice

Neno V.
Gost
Neno V.

stop uvredama

Guru
Gost
Guru

Srpski poltroni dovijeka.

Joo
Gost
Joo

Srbijanski….Srbin je izmisljena rec da kroz zloupotrebu vere sprovode plan o Velikom Srbistanu i otimaju tudje teritorije i resurse……

Baki
Gost
Baki

Pročitaj nešto. Preporučio bi ti Njegoša za početak.

Putalj
Gost
Putalj

Nema kuđ bolje saradnje izdajnika Crne Gore sa tuđom državom. Najbolji ste u tome.. i pp savjete idete u ambasadu tuđe države i kod preśednika tuđe države. Čuh da je i glavar iz republike šumske takođe bio van BiH po savjet. Kakvi ste, strva vam se ne znalo, svima.

Baki
Gost
Baki

Ima, ima. Evo već ministar na sastanku u NATO. E to ti je tek izdaja.

Ivan
Gost
Ivan

Baki članica smo NATO-a, tj dio njega. Znam da vam to bode oči , ali… Ovo je ambasador države či nijesmo dio, a to vam srce para. Ma ne volite vi Srbiju, ne volite vi nikoga , vi samo mrzite svoju domovinu, a tu već nema pomoći.

Joo
Gost
Joo

Baki….to pises kao srbijanac, i kao takvog te shvatam….ali to nije izdaja ni CG ni Crnogoraca……vec pecat na cinjenicu da se 1918.-a nikada ali nikada nece ponoviti….svakom svoje, zauvek komsije……

Baki
Gost
Baki

Koji je maternji jezik obojici. A jedan je strani ambasador. Svoj, a tuđ. Ko nikšićko pivo, naše, a svetsko.

Ivan
Gost
Ivan

Baki dobro je to, ozdravićeš, možda. Voli tebe tvoja Crna Gora, a volimo te i mi tvoji sugrađani, pa kakav da si , naš si. Proći će i tebe inat, viđećeš da tuđa ruka svrab ne češe.

Nedoumica
Gost
Nedoumica

Da li ono S znači Socijalistička?

Ivan
Gost
Ivan

E moj druže, ovo ti je patriotizam: žališ se predstavniku druge države, za odnos svoje vlasti prema svojoj Crkvi. To Jokiću i ostale patriote . Ako je ugrožena Crkva, a njeni vjernici su najbrojni u Državi, lako ćete vi njeni zaštitnici osvojiti vlast, il je možda problem što znate da vas ni ukućani ne glasaju?

Baki
Gost
Baki

Jes, patriotizam je kad se obratiš NATO za probleme sa svojim narodom i svojom crkvom. Oni su sila i oni će to da reše.

Ivan
Gost
Ivan

Ne śećam se toga, al kad ti kažeš, aj da ti vjerujem

Sale
Gost
Sale

Je li realno da se toliko ponizavate???Shvatate li koliko ste jadni???Ne ulazim u to jeste li u pravu to sto pricate nego kome se zalite sram vas bilo.Pa ako je ko srbovao u istoriji CG to su bili Petrovici pa im nikad nije palo na pamet da budu podcinjeni bilo kome iz Srbije.Crna Gora im je bila svetinja dok vi… Više »

Neno V.
Gost
Neno V.

nema potrebe da ga volite, bitno je da ga narod voli.

Kujava
Gost
Kujava

MPC se pridrzava svih mjera NKT-a od pocetka ,kaze Jokovic.Men se cini da je bilo nekih nepostovanja ili nisam dobro informisan.(Doljani ,Kotor…….)

Joo
Gost
Joo

Zaboravljas one uhapsene popove srbijanske sto ilegalno prelaze granicu, krse mere samoizolacije, putuju medjugradski bez dozvole, litijase po mnogobrojnim crkvama i mimo zabrane, itd…….

Send this to a friend