Politika

Joković sa Varheljijem: Zakon o slobodi vjeroispovijesti ključni problem

Vladimir Joković predsjednik SNP-a

Prvo treba riješiti Zakon o slobodi vjeroispovijesti pa onda početi dijalog opozicije i vladajuće većine kako bi se došlo do fer zakona, kazao je predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković nakon susreta sa komesarom za proširenje Evropske unije Oliverom Varheljijem.

Kako je saopšteno iz SNP-a, lider te stanke je kazao da to treba riješiti kako niko sledeće parlamentarne izbore ne bi mogao da ne prizna, nego naprotiv da se onima koji naprave najbolji rezultat čestita i da Crna Gora krene putem stabilizacije i slobode.

Joković je kazao da u ovim uslovima u Crnoj Gori teško može da dođe do parlamentarnih izbora i da je ključni problem Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

“Ohrabruje činjenica na koju je Verhelji ukazao, a to je da je odluka koja je crkva autokefalna na Konstantinopolju i Vaseljenskoj patrijaršiji, a ne na državi”, naglasili su u SNP-u.

Joković je ocijenio da je za ulazak Crne Gore u redovno stanje ključna stvar da se Zakon o slobodi vjeroispovijesti povuče, poništi ili da se donese drugi zakon.

“Predsjednik stranke je upoznao evropskog komesara za proširenje sa “vd stanjem” u pojedinim državnim institucijama i upozorio da se u takvom ambijentu ne mogu očekivati demokratski iskoraci”, zaključuju u SNP-u.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lazar
Gost
Lazar

Uobicajeni SNP-ovski mediokritet poput Pedje Bulatovica, starog manipulatora, jos iz vremena kada je u fabrici uzimao pauzu da bi isao na ulicni protest. Jer sto je sigurno, sigurno je.

Bokelj
Gost
Bokelj

Mnogo inteligentan političar. Evo ja mu zavidim na njegov evropski šarm.

Joo
Gost
Joo

IDENTICAN zakon je na snazi u Srbistanu…..tamo se SPC uredno registrovala i drzava Srbistan je vlasnik svih “svetinja”, fiktivno cak i onih na Kosovu……tamo vam ne smeta taj zakon jer tamo niste otimali tudje…..u CG ovcice setaju u paradama samo da zastite svetosavske krimi biznise, i da ruse drzavu CG…..ni jedno ni drugo vam nece uspeti…….

crnogorka
Gost
crnogorka

moga li mu sve reci u petneast minuta i jos da ti in odgovori i da ceka prevodioca da smisli kako ce vi reci da ste za tri pisma bez marke

Verige
Gost
Verige

Pa oni se nadaju da će ponovo od Crne Gore napraviti 27 izbornu jedinicu. No prije toga hoće da se dobro napljačkaju preko otete crnogorske imovine, praveći hotele, stanove, konake, iznajmljivanjem tudjeg zemljišta čak na 99 godina. Tome se mora stati na kraj.

Mne10
Gost
Mne10

A nije bilo problema prije ovog zskona😂

rale
Gost
rale

Koliko imaš glasova

Send this to a friend