Politika

Jonica: Crna Gora može biti sidro stabilnosti i mjesto kvalitetnog života svih njenih građana

Predsjednica Socijalista Snežana Jonica uputila je javnu čestitku Zdravku Krivokapiću, povodom izbora na funkciju predsjednika Vlade Crne Gore.

“U ime Socijalista i u svoje lično ime čestitam Vam izbor za predsjednika Vlade. Vašim izborom na funkciju premijera otvara se novo, dugo čekano, poglavlje u demokratskom trajanju Crne Gore – demokratska promjena vlasti”, poručila je Jonica.

Predsjednica Socijalista u svojoj čestitci navodi da su  njegovim rukama sada  značajne poluge izvršne vlasti, pa samim tim i brojne mogućnosti, što čini opravdanim ogromna očekivanja građana Crne Gore.

“Očekujem da ćete posvećeno raditi na tome da Crna Gora bude zemlja socijalne pravde, a ne igralište tajkuna, da budemo država u kojoj se pošten rad plaća, a kriminal kažnjava. Država u  kojoj su žene ravnopravne, a ne uskraćene za brojna prava, država u kojoj nema podjele na podobne i nepodobne, u kojoj je penzija sigurnost, a ne kazna, u kojoj se posao poštuje, a ne kupuje,” kazala je Jonica

Iskazala je svoje uvjerenje da će novi premijer, kao prosvetni ranik, što je i njegova primarna struka, uraditi sve da konačno u Crnoj Gori znanje i rad budu ključni kriterijumi, koji će omogućiti da dođe vrijeme u kojem će prilikom zapošljavanja, napredovanja, kao i imenovanja, biti važno koliko se zna, a ne koga znate.

Takođe je ukazala da se raduje tome što novoizabrana  Vlada ima najveći procenat žena do sada i uz nadu da će cijela Vlada, a naročito izabrane ministarke, dodatno doprinijeti da  se dostigne ostvarenje potpune i Ustavom zagarantovane ravnopravnosti muškaraca i žena u Crnoj Gori.

“Uvjerena da takva Crna Gora može biti sidro stabilnosti i mjesto kvalitetnog života svih njenih građanki i građana, upućujem Vama i članovima 42. Vlade Crne Gore iskrene čestitke i želim mnogo uspjeha kako u obavljanju ovih odgovornih dužnosti, tako i u savladavanju značajnih izazova koji su pred svima nama” zaključila je Jonica u  svojoj čestitci.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Moze kada bi crnogorci zacutali (daleko bilo da ne recem pomrli) i pustili vas srbende fasisticke da kolo vodite kako vi hocete.

Branka
Gost
Branka

Uzalud ti to udvorničko preporučivanje. Ne možeš više ni na kakve funkcije.

Send this to a friend