Politika

Još jedna režirana drama iz Beograda

Iznenadni sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa službama bezbjednosti zbog pogoršanog stanja u regionu dio je predstave koju Srbija režira, nakon usvajanja crnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Prateći slijed događaja jasno je da se mitropolit Amfilohije i patrijarh Irinej ne razumiju najbolje kada se radi o preduzimanju koraka nakon usvajanja Zakona i razgovora sa crnogorskim vlastima i da se zbog toga, posredno ali češće vrlo direktno, umiješao srpski državni vrh.

“Predsjednik je bio zabrinut zbog urinanja na srpsku trobojku i izostanka reakcije crnogorskih vlasti”, rekao je ministar srpske policije Nebojša Stefanović nakon sastanka srpskih službi bezbjednosti kojem su, osim predsjednika Vučića i ministra Stefanovića, prisustvovali i ministar odbrane Aleksandar Vulin, spoljnih poslova Ivica Đačić i šef BIA Bratislav Gašić.

Iako nije naveden konkretan slučaj kada se desilo „uriniranje po zastavi”, indikativno je da zabrinutost srpskih zvaničnika, kao ni reakciju srpskih tabloida koje kontroliše zvanični Beograd, nije izazvalo paljenje crnogorske zastave na zgradi crnogorske ambasade u Beogradu i demonstracije navijača i desničara ispred nje. Ministar policije je zatim najavio i da će se brzo desiti razgovor predsjednika Srbije i Crne Gore.

Imali smo zabrinutost daje nasilje nastalo iz etničkih razloga, hoćemo da razgovaramo sa vlastima Crne Gore u cilju da se spuste tenzije kazao ministar policije Srbije. Pri tom je izrazio zabrinutost da bi situacija u Crnoj Gori mogla da se pogorša.

“Srbija nije zadovoljna kako se razvija situacija. Kada postoji jedna polomljena glava, jedan incident, nasilje na ulici i previše ostrašćenosti mora mnogo više da se radi, da se napravi napredak i smanje tenzije”.

Sa druge strane „Večernje Novosti” su saznale da će se BIA obratiti crnogorskoj ANB sa zahtjevom da se razjasni incident u kojem je pretučen mladić koji je držao tri prsta u Podgorici.

“Ne mogu da govorim o svim stvarima koje srpske službe preduzimaju, ali Srbija će uvijek sarađivati sa službama iz regiona u cilju zaštite srpskog naroda i smirivanja tenzija”, odgovorio je Stefanović uz ocjenu da su reakcije Srbije na dešavanja u Crnoj Gori ozbiljne i pokazuju da niko iz Srbije ne želi da se nešto loše desi.

Zatim je preko istih novina objavljeno daje Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore zabranilo usmenom notom, ministru savjetniku u Ambasadi Srbije u Podgorici Ljubiši Milanoviću ulazak i u državne institucije Crne Gore i kontakte sa službenicima tih institucuja, i daje srpski MSP odmah uzvratio recipročnu mjeru koja se odnosi na Anu Ražnatović, ministra savjetnika u crnogorskom diplomatskom predstavništvu u Beogradu.

“Srbija će se recipročno odnositi prema svim potezima Crne Gore, MSP uskratilo je broju dva u crnogorskoj ambasadi, ministru savetniku u Beogradu, prisustvo na sastancima u državnim institucijama”, objasnio je srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. On kaže daje Srbiji u interesu da se situacija smiri i da problemi u Crnoj Gori nijesu isprovocirani iz Srbije već se oni smiruju uravnoteženim reakcijama vlasti iz Beograda.

“Za nastale probleme postoji odgovornost unutar same Crne Gore, potreban je dijalog i mirno rešavanje problema za šta je Srbija životno zainteresovana”, rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Srbije upozorio je da će Srbija reagovati na svaki napad na Srbe.

“Nećemo valjda dočekati vrijeme gdje će biti nepoželjne srpske registarske tablice u Crnoj Gori, da će se neko prebijati zbog pokazivanja tri prsta ili ako se sjećate da je Crna Gora izrazila protest zbog pokušaja paljenja crnogorske zastave, šta ćemo sa snimcima koji pokazuju uriniranje nad srpskom zastavom na šta se nije oglasila zvanična Crna Gora”, kazao je Dačič i podsjetio da su zvaničnici iz Srbije osudili pokušaj paljenja crnogorske zastave u Beogradu.

Podsjetimo nije ovo prvi put da se Srbija miješa u stvari susjedne države 2006. godine premijer Srbije Vojislav Koštunica bio je zabrinut oko prava glasa Crnogoraca iz Beograda na referendumu, pa je u Brisel nosio spisak državljana Crne Gore koji treba da glasaju.

Sada očito zvanični Beograd koristi tenzije oko tog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koje su u značajnoj mjeri podgrijane neprimjerenim reakcijama državnog vrha Srbije i uz svesrdnu „pomoć” srpskih tabloida, da se fokus pažnje srpske javnosti, pred parlamenarne srpske izbore sa gorućeg pitanja Kosova prebaci u susjednu, „drugu srpsku državu” Kosovo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crna Gora
Gost
Crna Gora

Vas niko ne smije da takne 🙂

Zigman
Gost
Zigman

Srbija be bira sredstva da ocrni Crnu Goru

Pedja *
Gost
Pedja *

Zlatousti femily .

OkupatoriNE
Gost
OkupatoriNE

BOJKOT Crnogorci!!!!

OkupatoriNE
Gost
OkupatoriNE

Ne njihovoj stampi ne hepiju pinku rts vijestima danu ne lazima ugasimo te kanale ne njihovoj robi ne EURa njima BojkotCrnogorci SVI….

Zzzzz
Gost
Zzzzz

Nije ti dmetao minut dva .Sad je minut dva u drzavnoj tv

007
Gost
007

Iz Srbije je u Republiku Srpsku prošlog meseca izvezana i piletina zaražena opasnim sojem salmonele poznate po imenu Entoritidis! Ova bakterija teško umire čak i na termičkoj obradi visokom temperaturom. Iz Republike Srpske su pitali: „… Koja je ideja bila, da potrujete braću Srbe?“ Federalni organi Bosne i Hercegovine su tražili da se zaražena piletina vrati u Srbiju. Nadležni inspektor… Više »

007
Gost
007

Nedavno je stupila na snagu zabrana izvoza krava, bikova i goveda iz Srbije u sve države Evropske unije, zbog vakcinacije ovih životinja vakcinama protiv nodularnog dermatitisa, odnosno bolesti kvrgave kože. Zbog toga je osim u EU, zabranjeno izvoziti goveda u sve zemlje osim u Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu. No, čak je i u ove dve bivše jugoslovenske republike,… Više »

OkupatoriNE
Gost
OkupatoriNE

Eure samoza proizvode iz prijateljskih drzava

PosrbicaC.G.
Gost
PosrbicaC.G.

Bojkot robe iz Srbije Crnogorci uvesti takse.

007
Gost
007

Iz Srbije je u Republiku Srpsku prošlog meseca izvezana i piletina zaražena opasnim sojem salmonele poznate po imenu Entoritidis! Ova bakterija teško umire čak i na termičkoj obradi visokom temperaturom. Iz Republike Srpske su pitali: „… Koja je ideja bila, da potrujete braću Srbe?“ Federalni organi Bosne i Hercegovine su tražili da se zaražena piletina vrati u Srbiju. Nadležni inspektor… Više »

Lav
Gost
Lav

Vucic je kao neki glumac koji svoj glumacki posao toliko lose radi da postaje smijesan. Drami, place, izigrava nesto, niko mu vise ne vjeruje osim 6 penzionera i jedan srednjovjecni covjek iz Nisa.

Sanja
Gost
Sanja

Već odavno je jasno zbog čega imaju odnose sa susjedima, takve kakve imaju. Imamo dovoljno mudrosti da ne nasjedamo na njihove provokacije, ali im treba dati do znanja da gledaju u svoje dvorište

mačor
Gost
mačor

Srbi,cg državljani,pripadnici nac.manjine nisu Vučićevo glasačko tijelo,ne plaćaju porez u Srbiji.

PosrbicaCG
Gost
PosrbicaCG

Mene su ovi serbi nebitni APORT

Sara
Gost
Sara

Srbija nam stvara probleme, pa oce da nam pomaze da ih resavamo.. Ko je ovdje lud

Sava
Gost
Sava

Milo i vucic

KotorankA
Gost
KotorankA

Vidjela bih sta bi bilo kad bi mi par zastava Cg naslikali u Bg, to bi diglo Srbiju na noge, ne bi se zivi u Cg vracali, 😂

Sava
Gost
Sava

Jel se zna mozda kolkko crnogoraca zivi u srbiji

Politikolog
Gost
Politikolog

Prezalili su oni Kosovo, ali Cg nece nikad. Vrijeme je da sd pomirite sa tom činjenicom da je Cg samostalna i nezavisna drzava i da cemo sa ponosom isticati nasu zastavu u nasoj drzavi, koliko god da vas to provocira!

Sava
Gost
Sava

I svesni da ovde zivi 30 % srba i 80 % pravoslavnog zivlja

Sanja
Gost
Sanja

Manjina ste😁

cistacica
Gost
cistacica

Ovi iz Srbije samo dizu paniku, prave dramu, glume neke zrtve, pa se posle cude zasto imaju lose odnose sa drzavama iz regiona.

RatoMir
Gost
RatoMir

Ovaj Vucic mi je kao neki cirkusant, izgubljen u prostoru i vremenu

8484
Gost
8484

Tako djeluje bolec i neznaven ali oni se pripremaju za ovo od crnogorske samostalnosti ne zale para ni sredstava da u kljucnim momentima destabilizuju Crnu Goru a sve usput vicuci kako su obespravljeni. Ovo sto preko svojih placenika rade isto su radili i za vrijeme kralja nikole da bi ga u narodu diskreditovali isto sad sa Milom jer im jedini… Više »

pub111
Gost
pub111

Bolje da se Srbija posveti resavanju svojih problema, jer ih ima i te kako dosta, a ne da se mijesa u unutrasnja pitanja nase drzave!

JunaK
Gost
JunaK

E koliko je laznih vijesti ovih dana iz Bg, vise me nista ne moze zacuditi

Ljubo
Gost
Ljubo

Pod hitno uvesti takse

vjeru za veceru
Gost
vjeru za veceru

Srbijanci u srbiju, mi cemo ovo sami rijesiti kao i vjekovima do sad.

Leart
Gost
Leart

Pozdraz iz drzave clanice NATOa ,mozete samo da sastancite

Komita
Gost
Komita

E ovo samo na balkan moze ,vlado dajkovic objavi neku glupu pricu i zbog toga se saziva sastanak u srbiju

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

A ovo je stvarno smijesno,sazivaju sastanak zbog nezvanicne price ahhahahahah

Liberal
Gost
Liberal

Ajde gledajte malo u svoje dvoriste

Stefo12
Gost
Stefo12

Sto ce ovi dokolicari sad ? Ovom logikom ako japanac u japan digne 3 prsta odma srbija reaguje?

Aloinformer
Gost
Aloinformer

A ne prenosite vise ovakve vijesti…to on moze da prica u Srbiji,oni mu sve vjeruju…

desetar voolin
Gost
desetar voolin

ovako su reagovali i kad je kosovo u pitanju

Peđica desetar
Gost
Peđica desetar

To je moj kolega, nemojte tako.

Borislav
Gost
Borislav

Tek ce narod shvatiti koliko je dobra odluka bila ulazak u NATO.

Crnogorsko ture
Gost
Crnogorsko ture

Ova njegova manipulacija pali kod gledalaca tv pinka hepy rtsa dosadno vučiću a i to mu je propagandna kampanja 23.5 h je po tv- u 0.5 h spava

MedoJunspi
Gost
MedoJunspi

Laži i paralaži velikosrpstva!

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Treba prekinuti diplomatske odnose sa Srbijom ili ih svesti na minimum

Kengur
Gost
Kengur

Njemu je samo jedan san, a to Srbija sve do Karlovac. Karlobag, Ogulin i Virovitica. To je vjekovni plan i san svih njih

Ilija
Gost
Ilija

Dokle ide ovaj čovjek i na što je sve spreman kako bi zauzeo našu teritoriju i vladao našim narodom

Bjelopoljac
Gost
Bjelopoljac

Kakav čovjek, samo zamišljam da su uloge obrnute i da mi ovo radimo njima što oni nama

xyz
Gost
xyz

CDM je postao gori od kurira

Apokalipsa
Gost
Apokalipsa

Vučić želi da ostvari svoj radikalski san o velikoj Srbiji

Pollo
Gost
Pollo

Klasična predstava za narod, totalna glupost koja nista posebno ne znaci

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Кад је неко уринирао на српску заставу?
А знамо сви да су српски жандари након подгоричке скупштине уринирали на тробојке Краља Николе!

Stevo vrana
Gost
Stevo vrana

Otkuda sad TROBOJKE KRALJA NIKOLE, nemoj da te čuju braća dukljani.

Bole
Gost
Bole

Zaboravili mucenici terapiju. Brzo na F odjeljenje.

Velimir
Gost
Velimir

Mislim da je red da ih neko iz NATO a malo upozori da smanje dozivljaje!

eu kolonija
Gost
eu kolonija

a koga ti preporučuješ? možda turska ili francuska?. možda italija ili mađarska?. možda amerika ili grčka?
turska I mađarska su upozorila bugarsku radi turskog toka
francuska, italija i grčka su strateški saveznici sa srbijom
amerika se brine za bazu na kosovu

jadan si ti ako se uzdaš u pomoć. možda dobiješ psihološku pomoć a do tada ko živ

Cgcg
Gost
Cgcg

Na kraju ce dobiti takse

Zarko
Gost
Zarko

Oni kazu srpska trobojka a ovi odje trobojka iz doba kralja nikole…. mada svi znamo kakva je nasa trobojka bila sa orlom 🙂 prelijepa…
2006. Su je ovi isti nazivali kokoskom… kako se mijenjaju… dobro je to sve…
samo jos da sredimo status crkve

Žarko Guberinić
Gost
Žarko Guberinić

Pa radite, da smanjite tenzije… Obuzdajte svoje bijesne kerove po CG

Sava
Gost
Sava

Kako javlja pink, posli srpski tenkovi na crnu goru, ma dajte ljudi, uozbiljite se

Primorac
Gost
Primorac

jesu li stavljali cvijeće kad su ih pratili kao za HR.

Nema veze
Gost
Nema veze

Briga njih za nas. Ovo su samo bezazlene predizborne reklame, koje sa strane izgledaju loše i to je sve.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

a jesu smješni ovi srbijanci. dižu paniku radi ugrožavanja prava 80% pravoslavnih u crnoj gori

joko
Gost
joko

Ako je ka iz naslova ajde brate rampu na granicu sa Srbijom. Crnogorce iz Srbije vrci u CG a Srbe nazad u Srbiju. Insce su sad ,,najveci ,, crnogorci kolonisti po Vojvodini.Pa dako krenemo nesto i da radimo i da pottali poput CDM pocnu pisati o otvaranju fabrika i zaposljavanjj a ne o tonama kokaina i koliko je koji klan… Više »

Aha
Gost
Aha

A nije zabrinut zbog paljenja crnogorske zastave u Beogradu? I miješanja u politiku CG?

Sergej
Gost
Sergej

Sta rade srbijanci…

volim te zeleno
Gost
volim te zeleno

Munje nebeske od 1.5m ko Stefanovic.

Jež
Gost
Jež

I Vulin i Dačić….bedevije!

samo kažem...
Gost
samo kažem...

To su srbi. Pojam srbijanac je izmišljeni pojam. To ne postoji. Isto kao i pojam srpstvo?!? Ne postoji englestvo, francuzstvo…

Roro
Gost
Roro

Milov čovjek

Titogradlollol
Gost
Titogradlollol

Hajku pravite vi iz cdm. Isti ste ko klix i saff.

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo, brate!!!

Mitar
Gost
Mitar

A Kosovo?

Roki
Gost
Roki

Ništa Kosovo.

Send this to a friend