Politika

Jovićević još vaga hoće li u predsjedničku trku

Andrija Jovićević do danas nije prihvatio da bude kandidat Demokratskog fronta na izborima za predsjednika Crne Gore, niti je do sada, u bilo kom trenutku rekao da želi ili da je spreman da se upusti u tu priču, tvrde izvori CdM-a.

Jovićević

Da Jovićević do sada nije prihvatio ponudu DF-a da se kanduduje, potvrđuju i tvrdnje izvora CdM-a, da se, navodno, tokom razgovora lidera NSD Andrije Mandića s Jovićevićem u petak, veza prekinula baš kada je Jovićević trebalo da odgovori da li prihvata kandidaturu.

Kako tvrdi izvor CdM-a, ova situacija sa sastanka cjelokupne opozicije u petak, izazvala je podsmijeh među pojedinim predstavnicima građanske, jer im je Mandić rekao da se čuo sa Jovićevićem, ali da se veza prekinula u ključnom momentu.

“Djelovalo je smiješno, čak malo uvredljivo”, kaže izvor CdM-a.

Treba reći da priča o Jovićeviću kao kandidatu za predsjednika Crne Gore traje više od dvije godine, a da se on, kao potencijalni kandidat, do sada nije oglasio.

CdM je više puta pokušao da od Jovićevića dobije odgovor na pitanje da li želi da uđe u trku za predsjednika Crne Gore, ali se Jovićević nije javljao, niti odgovarao na sms poruke.

Sada kada znamo da se veza prekinula taman kada je i Mandiću trebalo da odgovori da li prihvata kandidaturu, njegovo nejavljanje i ćutanje opravdaćemo lošim telefonskim vezama.

Danilović za Jovićevića samo ako ga svi podrže

Nakon propalog sastanka opozicije, pokrenuto je prebrojavanje koliko podrške ima DF-ov prijedlog da Jovićević bude kandidat opozicije, a koliko njih podržava predlog da to bude Milka Tadić Mijović koju je predložila građanska opozicija.

Tadić Mijović

U DF-u kažu da Jovićevića podržavaju 23 od 39 poslanika opozicije, aludirajući da ga, osim DF-a, podržavaju SNP i Ujedinjena Crna Gora.

No, uprkos tome što je lider SNP rekao da mu je Jovićević prihvatljiv kandidat, on nijednom tokom sastanka nije jasno rekao da li bi podržao Jovićevića ukoliko on bude kandidat iza kojeg nije stala cijela opozicija.

Kako CdM saznaje, lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović je tokom sastanka rekao da je spreman da podrži Jovićevića, ako ga podrže svi opozicionari.

Danilović

“Samo da znate, ukoliko Jovićević nije kandidat kompletne opozicije, nećemo ga podržati, već ćemo imati svog kandidata”, bile su Danilovićeve riječi”, tvrdi izvor CdM-a.

Ono što se trenutno nameće kao zaključak – opozicija nakon neuspješnog sastanka nema jasnu viziju djelovanja.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ana
Gost
ana

neka vaga i on i Milka, ja znam da neću njih glasat, HAJDUKOVIĆA ću glasat

21 MAJ
Gost
21 MAJ

Mislim da treba predlozit ČARUGU ili ČEKA DAČEVIĆA…svi bi glasali za njih

Knjaz Danilo
Gost
Knjaz Danilo

S’njim cete cudo napravit.. ne sprdajte se vise stim jadom od malo glasaca sto imate..

Raco
Gost
Raco

Jovićević je potpuno nebitna ličnost i nema ama baš nikakvih šansi ….

Biohazard
Gost
Biohazard

Mora da mu je Vucic prekinuo vezu prije nego sto je odgovorio , da razmisle jos malo 🙂

metadon
Gost
metadon

Ovom DFu je jedino bitno da kandidat srpski gusla i da je bio član DPSa.Još u policiji ako je radio onda je pun pogodak.Pa ko normalan može glasati za ovog čovjeka?Njega će DPS da pretrči laganini.Udba ga je postavila na čelo MUPa a zatim ladno šutnula,da se ovaj glasnuo nije.On ne može biti kandidat ni za predśednika kućnog savjeta.Previše je… Više »

Vuko
Gost
Vuko

To je pokvarena priča,koju je izmislila takozvana Pozitivna CG,a onda prihvatila Demokratska CG.I evo sad i Ujedinjena..
Hoćemo,ako će svi…!? Zamislite tu glupost,ali kod ovog naroda sve prolazi.

Biohazard
Gost
Biohazard

A nego sto treba , da rade sto im vojvodski savjet df-a kaze jeli ?

1918
Gost
1918

I treba opet srbijanska vojska da udje u crnu goru zahvaljujuci miletu dzukanovicu

Sting
Gost
Sting

spavas li srbine ovo je 2018 jadove

Pavaroti
Gost
Pavaroti

Bitno je daje zajednicki izbor kandidata i da nije politicki obojen. Uspjeh nece izostat. Ako se ne sloze narod ce iz revolta glasat za dps ovog kandidata.

dijaspora
Gost
dijaspora

Nema ovdje sanse za dogovor a i ne bi bilo to dobro da opozicija ima jednog kandidata jer nemogu da razumijem kako moze bit isti kandidat za prosrbsku opoziciju koja negira i mrzi gazi sve Crnogorsko u REDU JE TO STO VLAST NAPADAJU I SASVIM JE OK ali kad negiraju i cak vrijedjaju sve sto je Crnogorsko onda ne mogu… Više »

Pravnik
Gost
Pravnik

Pa zašto onda DF insistira samo Jovićevića? Zašto ga uopšte predlažu, kada nije izvjesno da li će Jovićević prihvatiti kandidaturu?

KooS
Gost
KooS

Kakav smiješan tekst, tužno li je biti sluga

Olujko
Gost
Olujko

Jedini ko zeli da je sluga si ti, koji zelis da si srpsko-ruski sluga. Biti za svoju drzavu i svoj narod nidje u svijetu nije sramota nego ponos.

YUG
Gost
YUG

Oce veza da se prekine u datom momentu 😂😂😂

Toni
Gost
Toni

Veliki sam protivnik dps-a, ali ovakvo licitiranje sa kandidatima je veoma neozbiljno. Osim toga, Jovićević se jeste usprotivio Milu i optužio ga za umiješanost u aferu S. Č., ali je nakon toga potpuno nestao i kao da nema nikakve veze sa Crnom Gorom. Kakav je to kandidat za predsjednika koga nismo ni čuli ni vidjeli više od decenije?

Striko Joko
Gost
Striko Joko

A ko mu je u aferi bio desna ruka

Toni
Gost
Toni

Ne bih ti znao više o tome.

Pravedni
Gost
Pravedni

Ajde ljudi moji, lideri, izaberite više zajedničkog kandidata pa da pobijedi 15 aprila. Ako je Jovićević neka je sa srećom.

Mirko
Gost
Mirko

Kakva opozicija,takvi i kandidati….

Send this to a friend