Politika

Jovićević prvo kod tužioca, pa onda u kampanju

Andrija Jovićević

Najavljeni kandidat Demokratskog fronta na predsjedničkim izborima Andrija Jovićević, ukoliko prihvati kandidaturu, moraće, sva je prilika, prvo da se javi u Specijalno državno tužilaštvo, pa tek onda da krene u kampanju, saznaju nezvanično Vikend novine.

Prije tri godine dnevni list “Informer” objavio je informaciju da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić istražuje prijavu koju je prije nekoliko godina podnio Vasilije Mijović, nekadašnji službenik Službe državne bezbjednosti, u kojoj je Andrija Jovićević označen, po prijavi Mijovića, kao jedna od osoba koje su krajem 2007. i početkom 2008. godine pripremale atentat na crnogorskog premijera Mila Đukanovića. Težina optužbi je takva da je prva reakcija crnogorske javnosti bila nevjerica. Informaciju “Informera” nije prenio nijedan medij u Crnoj Gori.

Ipak, samo dan kasnije, ovu informaciju potvrdio je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i to Dnevnim novinama.

“Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je izviđaj u vezi sa postojanjem osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo terorizam u pokušaju, na štetu crnogorskog premijera Mila Đukanovića”, saopštio je za Dnevne novine glavni specijalni tužilac.

Prijavu o organizovanoj grupi koja sprema atentat podnio je, još prije nekoliko godina, Vasilije Mijović. Nakon toga nije bilo više informacija o ovoj aferi, ali se pretpostavlja da je izviđaj o ovom slučaju još uvijek u toku, jer Jovićević, povodom toga, nije davao izjavu.

 

Očigledno je da će Jovićević, ipak, biti kandidat za predsjednika Crne Gore u ime DF-a.

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović kazao je juče da je DF pokazao sposobnost da prepozna nestranačku ličnost “koja može da pobijedi kandidata režima”, a da su predsjednički izbori iz 2013. to i demonstrirali.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kadija
Gost
Kadija

Narod voli one koji moraju prvo do tužioca, tako da mu sa potezanjem ove priče podizete rejting !

crnogorac
Gost
crnogorac

e kad to potvrdi katnić onda je sigurno tako, on i djeluje kao ozbiljan, prosvijetljen, nekorumpiran i vrlo inteligentan tužilac kome su samo činjenice važne, bez božije pomoći

dusa cetnicka
Gost
dusa cetnicka

Precladak.

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Fotografije lidera DF-a trebaju da budu u svakoj kancelariji DPS-a i njegovih satelita jer da nije DF-a i njihove bolene politike, DPS bi jos davno bio politicka proslost!!! Kompletan DF je na platnom spisku DPS-a.

gmt
Gost
gmt

Ovu Informer pisaniju nije prenio nijedan medij u CG, ali važno da vi jeste. A važno je da se zicer čuvao u fioci više od decenije. Toliko o nezavisnom sudstvu.

Pavaroti
Gost
Pavaroti

Bolje bi bilo da udju u vladu , sto nije iskljuceno. Sve rade u korist milovu.

DALI
Gost
DALI

nisam za ovog kandidata jer mi nije jasno da do sada se ne rodi kandidat opozicije a da nije bivši .A što se tiče prijave protiv njega imali su kad no i vi objavljujete baš kad treba u korist vlasti a mogli ste ovo objaviti i ranije .Vlast je imala kad da ga procesuira da su imali nekih saznanja tako… Više »

Dzeki
Gost
Dzeki

Informer i dnevne novine ahahahahahaah

frki
Gost
frki

Zasto jos nije odgovar za pokusaj atentata na premijera Djukanovica ili su cekali dobru priliku kao ovu sad da bi nesto preduzeli.

Tihi 9
Gost
Tihi 9

,,Nestranački kandidat”.?!

Ćotek
Gost
Ćotek

Bivši Milov čovjek – više nego očigledno! DF podržava DPS.

Liberal
Gost
Liberal

Nije Milov, no Rankov kum. Njih dvoje suzajedno sa Britancima režirali aferu “S.Č.”

Vas
Gost
Vas

Ovo je primjer sablonskog dovodjenja i biranja kandidata od strane vrha partije. Df je prosao na Ct kako je prosao a opet za svoga presjednickog kandidata biraju covjeka sa Cetinja, da ga mozda Cetinjani nece glasati. Nikada presjednicki kandidat nece biti porijeklom sa sjevera ili juga Cg.

Vuko
Gost
Vuko

A šta je Cetinje? Odnosno,u šta se pretvorilo?

Beti bup
Gost
Beti bup

Jednake pameti kao Vaso. M.

apsurd
Gost
apsurd

Hahaha, na osnovu informacije iz 2007. ili 2008. počinje izvidjaj 2018.

Olujko
Gost
Olujko

Ne postoji zastara ovakvih krivicnih djela. Ima li jos nesto nejasno?

maki
Gost
maki

nece ,jos je rano..ali ako se prijavi za izbore…

Send this to a friend