Politika

Jovićević spreman da bude kandidat većinske opozicije

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore Andrija Jovićević spreman je da prihvati da bude predsjednički kandidat “većinske opozicije”, saznaje Pobjeda.

Više izvora bliskih Demokratskom frontu je saopštilo da kandidaturu Jovićevića podržava 23 od 39 poslanika opozicije, što je “većinski stav unutar opozicije”.

“Jovićević je iskazao spremnost da bude kandidat ukoliko iza njega stane većinska opozicija. Njegovu kandidaturu na zajedničkom sastanku su podržali Demokratski front, Ujedinjena Crna Gora i Socijalistička narodna partija”, reklo je Pobjedi više izvora iz DF-a.

Prema nezvaničnim informacijama, u Frontu su tokom propalih pregovora o zajedničkom kandidatu bili iznenađeni nejedinstvom “građanske opozicije”.

“Građanska opozicija nije imala zajednički stav o predsjedničkom kandidatu. SDP, Demos i Ura su, uz podršku Demokrata, preferirali Milku Tadić-Mijović, dok je Joković bio bliži podršci Jovićeviću”, saopštio je izvor.

Iz DF-a su pojasnili da nijesu kazali da je ,,Milka Tadić-Mijović neprihvatljiva kao predsjednički kandidat”.

“Ali oni kao građanska opozicija nijesu izašli sa jedinstvenim prijedlogom. Mi smo tražili da se čuju sa Milkom Tadić-Mijović i da je obavijeste da nema jedinstvenu podršku građanske opozicije, ali Ranko Krivokapić koji je razgovarao sa njom to nije prihvatio”, rekao je izvor.

Izvori iz DF-a su razočarani činjenicom da je Jovićević odbijen jer se ,,previše veže uz Demokratski front.

“Ono što je smetalo SDP-u i Uri i što mu ne mogu oprostiti jeste podrška Andrije Jovićevića Bloku za zajedničku državu. Oni su smatrali da takav politički profil ne može biti jedinstveni kandidat opozicije”, zaključio je izvor.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
vodolija No 22
Gost
vodolija No 22

Opozicija misli da sa ovima izađe na crtu DPSu…

a mičite se
Gost
a mičite se

Kako će Milo da ih oduva, kao od šale…., živi bili pa viđeli!

amo
Gost
amo

Sto ce ova potlausina u Crnu Goru,neka se kandiduje u srbiju zajedno sa vecinom opozicije.Vidim odje im ne valja,a svaki siri nego duzi,zaokruglili se kao teletabisi.

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

E ovaj ce vas spasit… e blago vama kad vas predsta lja em stranac em srbijanac.. a fela ista ko i vi..

Pedja
Gost
Pedja

Nit je stranac niti srbijanac.a nije ni tvoj brat rodjeni hrvat.vec je covjek sto se za istinu bori i sto srbe u crnoj gori voli.

Nindža Pipun
Gost
Nindža Pipun

Jovićević? Xaxaxaxaxa

Pravnik
Gost
Pravnik

ZAŠTO OPOZICIJA NE PODRŽI NEKOG “TREĆEG” KANDIDATA, SEM MIJOVIĆ I JOVIĆEVIĆ?

Danka
Gost
Danka

Velika podrska gospodinu Jovicevicu! Hvala Bogu pa da imamo normalnog,pristojnog,odmjerenog kandidata.

Ivo
Gost
Ivo

Sta je cudno? Snp-u i Demokratama su oboje bili odgovarajuci… i oboje su nezavisni kandidati, sto je jako bitno… bilo koji da pobijedi bice mi drago…

Borivoje B.
Gost
Borivoje B.

Ma super, odmah ga kandidujte, ako imate onu stvar. Da definitivno vidimo vašu snagu, a i g. Jovićevića kao govornika, ali da ih ne čita no iz glave. Ako odustanete više vas niko neće ozbiljno shvatati no ko DPS ovog portparola. Nadam se da ništa nije uvredljivo i neće taditi cenzura.

Pavaroti
Gost
Pavaroti

Dps tacno zna koliko moze da ima glasova, vrlo su ozbiljni u analizi , prije zatvaranja biralista znaju rezultat. Ovak df to dobro zna i prave se da imaju snagu . U njihovom je interesu jedistvo opozicije. Inace zavrsavaju u spus i prestaju da postoje.

Mrgud
Gost
Mrgud

Kandidat srpske liste ili srpskih partija. Samo grđanski oprijedeljen kandidat može proći. A koji? Neda sujeta liderima opozicije da dođe neko nov i prosperitetan.

Pedja
Gost
Pedja

On je kandidat gradjanske opozicije jer vecina gradjana je uz front sto se tice srpstva na pred prosli popis bilo ih je preko 40 posto .kandidata dps.a podrzavaju albanci onda ni njihov kandidat nije gradjanski nego albanski po tvojoj logici.

Ćotek
Gost
Ćotek

ovaj je svojevremeno bio milicajac, tj. komandir u vladu (Milovu) i da ide protiv vlasti. Jeste, pigs fly 😻
DF = DPS forewer 🤩🤩🤩

Zasto
Gost
Zasto

Bio je i Lekic u vladu.

z d
Gost
z d

Jeli se ovo kandiduje za predjednika Srbije ili Crne Gore, pošto ima srpsko državljanstvo ili misli da može kao onaj iz Kotora.

Anonimni
Gost
Anonimni

Jovicevic je otvoreni borac protiv samostalnosti Crne Gore i zbog toga ga DF predlaze kao svog kandidata. Time se eventualni drugi krug izbora pretvara u novi referendum o nezavisnosti kojeg DF sigurno gubi. DF u svom stilu pokusava da prevari birace i da ih navede da navodnom opozicionom borbom protiv DPS-a ukinu samostalnost Crne Gore. Uskoro ce nauciti lekciju da… Više »

Iva
Gost
Iva

Svaka cast na analizi!

Pedja
Gost
Pedja

I tebi svaka cast na hrabrosti treba biti hrabar da sa tim koeficijentom inteligencije pises komentare.

cinik
Gost
cinik

Spreman, ošišao se, obrijao…

Zadovoljni
Gost
Zadovoljni

CIA snajka…

Send this to a friend