Politika

Kadrovskim jačanjem DPS do snažnijeg otpora klero-nacionalizmu u Budvi

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Budva, nastavio se trend kadrovskog osnaživanja partije. Na konferenciji je učestvovalo 115 delegata koji su izabrali novi Opštinski odbor od 71 člana. Preko pedeset procenata članstva Opštinskog odbora čine nova lica, a po predviđenoj dinamici, u narednih mjesec dana će se izabrati i predsjednik, saopšteno je iz ove partije.

Na konferenciji je konstatovano da Budva u što kraćem roku treba ponovo da postane sinonim kvalitetnog, visokoplatežnog turizma, razvojnih infrastrukturnih projekata i grad u kojem će dolaziti gosti iz svih krajeva svijeta, budući da je, zahvaljujući politici aktuelne vlasti, grad izgubio poziciju koja joj pripada na Mediteranu.

Zaključeno je da je godinu dana nakon lokalnih izbora u potpunosti jasno da u političkoj ponudi imamo dva moguća puta razvoja grada: sa jedne strane imamo partije opozicije koje zastupaju građanske, civilizacijske i evropske vrijednosti, a sa druge je trenutna vlast čija se politička ponuda ogleda u konstantnom demonstriranju primitivizma, nacionalizma i revanšizma.

“Sigurni smo da velika većina građana koji žive u našem gradu ne žele ovu i ovakvu Budvu, te da je politička agenda Demokratske partije socijalista superiornija od svih ostalih i da će u novoj vlasti, čiji će stožer neminovno biti naša partija, mjesto naći sve građanske snage kako bi se oduprli talasu klero-nacionalizma. Konstatovano je da ćemo ojačani novom energijom, ostati na kursu koji vodi Crnu Goru u društvo znanja, društvo slobode i slobodnih građana, kao i poštovanja vrijednosti sekularne države”, saopšteno je iz DPS-a.

Opštinskoj konferenciji su prisustvovali predsjednik partije Milo Đukanović, generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, koordinator ispred Predsjedništva Andrija Nikolić, te koordinator ispred Izvršnog odbora Boris Muratović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
HogarStrasni
Gost
HogarStrasni

Faliio vam je jedan poslanik za vecinu u Bd prije izbora u avgustu, nakon izbora niste ni blizu. Vase vrijeme je zauvjek proslo

Gojko
Gost
Gojko

Uvijek ce Dps imati moju podrsku, jer je jedina iole normalna partija u Cg. Nek je vjecna Cg, u inat Mandicu njegovom politickom sinu Becicu!

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Kasno kralju, ode država!

Bivši glasač
Gost
Bivši glasač

Očistite vrh, ponovo vas glasam!

Viki
Gost
Viki

Tačno,treba se odoprijeti talasu kleronacionalizma.A talasu nepotizma,pljačke državne imovine,namještanju tendera,nelegalne gradnje na pjeni od mora i sl. ne treba.

Send this to a friend