Politika

Kako da provjerite jeste li u biračkom spisku

Ilustracija
Ilustracija

Uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima područnih jedinica i filijala za upravne poslove, državljanstvo i strance ovog Ministarstva, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od osam do 14 h, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš), osim u Područnoj jedinici za upravne poslove, državljanstvo i strance Podgorica, gdje se uvid u birački spisak, na prethodno naveden način može ostvariti u periodu od osam do 17 časova, sapšteno je iz MUP-a.

Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance u svim opštinama, u vrijeme održavanja izbora, tj. u nedjelju, 19. marta 2023. godine, radiće u periodu od sedam do 20 časova, kako bi građani bili u mogućnosti da preuzmu identifikaciona dokumenta, za čije izdavanje su zahtjev podnijeli u prethodnom periodu.

“Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa”, ističu u MUP-u.

Birači koji posjeduju elektronsku ličnu kartu izdatu nakon 30. marta 2020. godine, uvid u birački spisak mogu izvršiti direktno i preko internet portala https://e.servis.mup.gov.me, upotrebom certifikata za elektronsku identifikaciju koji je ugrađen u elektronsku ličnu kartu.

“Napominjemo da je, a kako bi građanin bio u mogućnosti izvršiti uvid u birački spisak na opisan način, neophodno prethodno izvršiti aktivaciju certifikata u elektronskoj ličnoj karti. Uputstvo o načinu aktiviranju certifikata nalazi se na internet stranici https://ca.elk.gov.me“, navode iz MUP-a.

Uoči održavanja navedenih izbora, Ministarstvo unutrašnjih poslova je oformilo „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820. Pozivanjem ovog broja i saopštavanjem ličnih podataka (ime i prezime, datum rođenja i ime roditelja) ili jedinstvenog matičnog broja, građanin će od operatera dobiti informaciju o tome da li je upisan u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasa. Jedinstveni broj 19820 je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori.

Call-centar MUP-a radi svakog dana počev od petka 10. marta 2023. godine, u terminu od 8 do 20 časova, dok će u nedjelju, 19. marta, raditi u periodu od sedam do 20 časova.

“Takođe, građani će pozivanjem ovog broja moći i da prijave eventualne nepravilnosti vezane za izborni proces, a povodom raspisanih izbora za Predsjednika Crne Gore”, zaključuju u MUP-u.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
BoomerangDa Je VjecnaMadridJIvanveki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boomerang
Gost
Boomerang

:[1]:

Da Je Vjecna
Gost
Da Je Vjecna

Alo da slucajno nije ko glasao mjesto mene ja nisam u cg niti imam uslova da dodjem,ali moj glas niko ne moze dobit sem Mila Djukanovica a smecari nisu napravili da se glasa iz diaspore.Nek je vjecnA Moja Crna Gora

MadridJ
Gost
MadridJ

….. [1] ……

Ivan
Gost
Ivan

Sa broja 19820 biračko mjesto mi je na jednoj lokaciji a na pozivu na drugoj kome da vjerujem

veki
Gost
veki

provjerila sam

Send this to a friend