Politika

Kako je govorio URA-in partner iz Crno na bijelo o Crnogorcima

Crnogorci su isfrustrirani zbog toga što su se kao mali narod u jezičkom identitetu našli između tri velika naroda Albanaca, Bošnjaka i Srba, pa se na vještacki način pokušavaju izboriti za svoj identitet i kulturu. Tako je 2016.godine govorio Hazbija Kalač, tadašnji predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice, a sadašnji predsjednik Stranke pravde i pomirenja, partner URA-e u koaliciji Crno na bijelo.

Na desetogodišnjicu nezavisnsti Crne Gore, Crnogorska akademija nauka i umjtnosti objavila je rječnik kao poklon građanima. Međutim, to je zasmetalo Kalaču.

“Radi se o jednoj frustraciji, jednog malog naroda koji broji 200-300.000, koji se našao okružen velikim narodima kao što je bošnjački narod sa nekoliko miliona, albanski narod sa nekoliko miliona, srpski narod. Prosto, to je reakcija malog. Izgleda da nijesu naučili lekciju da se takvim retrogadnim odnosom prema kulturi, susjedima, ne može opstati na ovom prostoru. Oni su nastavili tu politiku kroz taj rječnik. Oni nameću crnogorske vrijednosti. Ovo je pokazatelj slabosti jednog malog naroda”,kazao je tada za Sandžak TV Kalač.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Hazbija Kalač bio je 8. na listi kandidata za poslanice i poslanike koalicije Crno na bijelo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

A on barem ima misljenje iako se ja sa njim ne slazem a sto ti imas bez Mila ni u crkvu ne smijete poc

Mr.Montenegro
Gost
Mr.Montenegro

Tvrd je orah voćka čudnovata… Dok su “veliki” narodi u okruženju grcali robljem mi slobodni, oružani, branismo ove krše. Znavaše to Puškin , Bajron i mnogi drugi. A robovi su šetali turske opanke i svirali k..cu.

Veki
Gost
Veki

Mi jesmo mali ali valjani a ti razmisli sto si???

Strijelac
Gost
Strijelac

URA ga je ugasila na sve strane.Nije normalno na iko normalan misli da je: građanska partija i zaštitnik interesa Države Crne Gore.

Mala a velika
Gost
Mala a velika

Kako reče Baletić: Činjenica da je Crna Gora mala ne utiče na njenu veličinu. Zato nam Srbi kradu istoriju, jezik, običaje i sve što stignu.

Marin
Gost
Marin

Ponosan što pripadam malom narodu! Crnogorskom! Kipar, Malta, Island, sve su to male i predivne zemlje na evropskom tlu, manje od naše i po broju stanovnika i po površini. Što se tiče frustriranog nastupa kalača – sličan se sličnom raduje, pa vjerujem da se dobro uklopio sa kolegama iz izdajničke ure.

Ruki
Gost
Ruki

Ja sam Bošnjak ali se ne slažem s tobom, mi treba uzajamno da se poštujemo a tvoja centrala u Srbiji koga podržava? Naučite konačno da ne širite mržnju.

borko
Gost
borko

malobrojnost jednog naroda nije ograničavajući faktor da bude veliki…

Tito
Gost
Tito

Taj mali narod je bio veliki kad je primao tvoje sunarodnike i gradjane sva tri “velika”naroda dok su buktali ratovi. A tvoji koalicioni partneri su potpirivali.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Ne śekiraj se puno oko toga koliko smo mali,kad je najteze najaci smo,vazda je tako bilo i ostat ce.nek je vjecna CRNA GORA

Danilo
Gost
Danilo

“Mali”, ali za razliku od “velikih” nijesmo bačali ruže osvajačima na doček! 😉

za po ure
Gost
za po ure

mali I veliki narodi se ne odredjuju po broju nego po necemu drugome, sto ti ne mozes znati nikada jel si mali pacov , a to sto govoris , toliko si se uzbudio da si jedva procitao sta ti je napisano ,

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Mali nemali crna gora je nezavisna multietnička država i takva će ostat do daleke budućnosti kad i ako budu nestale nezavisne države,onda će mo bit svi jedno svjetsko multietničko društvo i biti usesređeni na osvajanje drugih svjetova u svemiru.

Caki8887
Gost
Caki8887

Činjenicom da samostalno ne možeš da pređeš cenzus, bošnjački narod u Crnoj Gori je jasno pokazao šta misli o tvojim stavovima, znanju i političkom umijeću.

Razum
Gost
Razum

A ne pomamljujte ovaj narod jos vise, sto je reka’ neki anonimus prije 4 godine, znas kolko me stalo. A prije bih rekla da crnogorci imaju kompleks od toga sto zaista jesu malobrojan narod koji ima svoj identitet a neki zele da pripadaju nekom od tih naroda dje ih ima mnogo vise. To je nama problem, a ne ovo sto… Više »

Boka
Gost
Boka

Uraši veleizdajnici

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Taj mali narod je odolijeva Osmanskim carstvu 500g, taj mali narod se prvi usprotivio fasizmu za vrijeme drugog svjetskog rata. E kolko bi jos moga navest velikih stvari koji je moj mali narod uradio, i kolko ce jos velikih stvari uradit. Isto kao sto je mali narod spasio Srbe u 1 s.r isto kao sto je 90-tih spasio na stotine… Više »

Rašo
Gost
Rašo

Ne gleda se veličina već kvalitet. Jesmo mali al ipak veliki.

za po ure
Gost
za po ure

bravo odlicno receno … I onda je pitanje : ko je mali ?

Send this to a friend