Politika

Kalač: Nurković nema podršku svoje stranke

Rožaje

Sjednicu lokalnog parlamenta Rožaja obilježila je rasprava o izmjenama dnevnog reda, jer se pred odbornicima umjesto najavljenih 20 našlo svega osam tačaka. Predsjednik Skupštine Almer Avdić je obavijestio odbornike da je predlagač, predsjednik opštine Ejup Nurković, iz procedure, po drugi put, povukao svoj izvještaj o radu za prošlu godinu, kao i da je povučeno još nekoliko dokumenata, zbog usaglašavanja sa zakonom.

Alen Kalač (SD) je povlačenje izvještaja o radu predsjednika opštine ocijenio kao neodgovoran čin prema odbornicima, ali i građanima, naročito zbog činjenice da se to događa drugi put, piše Pobjeda.

On smatra kako je to odraz stanja u Bošnjačkoj stranci na lokalnom nivou, odnosno da predsjednik opštine Nurković nema podršku u sopstvenim redovima, te zbog takvog stanja trpe svi građani.

“Povlačenje 12 tačaka sa dnevnog reda odjednom nije zapamćeno. Ovo je još jedan pokazatelj razdora u Bošnjačkoj stranci, kao i da predsjednik opštine nije u stanju da kontroliše svoju funkciju zbog toga što nema podršku u svojoj partiji. Zbog toga ispaštaju građani Rožaja koji su masovno dovedeni u stanje socijalnih potreba. Iako smo ušli u koaliciju sa BS-om, mi ćemo uvijek biti tu da ukažemo na ono što ne valja. Ono što radi ova vlast mi ocjenjujemo kao bahatost lokalne uprave i predlagača tema o kojima se raspravlja u Skupštini. Naš klub će preispitati naše prisustvo na kolegijumima kod predsjednika SO, jer se ništa od onoga što tamo utvrdimo ne poštuje. Postavljamo pitanje da li to tijelo ima težinu za donošenje odluka i zaključaka”, kazao je Kalač.

Kritike predlagačima zbog povlačenja odluka i izvještaja sa dnevnog reda uputili su Almir Avdić, predsjednik SO i odbornik Rafet Nurković (BS). Istakli su kako to nije dobra praksa za lokalni parlament.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Optimista
Gost
Optimista

Sazovite vanrednu skupstinu i smijenite ga!
Mada, tesko da imate nekog normalnog od vas sto se u tom kvazi parlamentu svadjate.

Nove i mlade ljude bez politickih i korumpiranih mrlja treba forsirati, ovu gardu sto je pokrala sve ( od Nurkovica pa do ovog Kalaca) sve to treba smijeniti.

Veliki pozdrav od optimiste.

Send this to a friend