Politika

Katić: Nije postojala saglasnost svih koalicionih partnera o razrješenju Kordić

Stevan Katić

Prije odlaska na svaki put, tako i ovaj posljednji, sva ovlašćenja predsjendik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, prenio je na potpredsjednika Opštine, Miloša Konjevića. Kako je kazao Radiju Jadran predsjednik Katić, to znači da za vrijeme njegovog odsustva potpredsjednik ima sva prava i obaveze predsjednika Opštine, shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi.

<<<Front ruši vlast u Novom ako Katić ne vrati na posao Simonidu Kordić<<<

“Poznat mi je njihov zahtjev od ranije za određenim promjenama na nekim pozicijama, među kojima je u opticaju bila i ova, tako da je s njegove strane ranije bilo nekih nagovještaja u tom pravcu, međutim, za tu odluku nije postojala saglasnost svih koalicionih partnera”, kazao je Katić komentarišući potez ukidanja radnog mjesta rukovoditeljke Kancelarije za međunarodnu saradnju, Simonide Kordić

S obzirom na to da se, kako primjećuje, radi o unutrašnjim nesuglasicama između dva koaliciona partnera, Novske liste i DF-a, on očekuje od njih da uskoro dođu do zajedničkog dogovora, kako bi se ovaj problem prevazišao.

“U ovom slučaju ne želim da se svrstavam na neku stranu, čime bi se potencijalno mogla ugroziti koalicija. Moj stav u ovom pogledu će ići kao i do sada  ̶  u pravcu stabilnosti lokalne vlasti u Herceg Novom i narednih dana ću napraviti konsultacije sa svim koalicionim partnerima po ovom pitanju, jer me po povratku sa puta sačekao veliki broj obaveza koje su imale prioritet u odnosu na ovaj problem”, navodi Katić.

On dodaje da kao u svakom društvu, tako i u Opštini Herceg Novi, dođe s vremena na vrijeme do određenih problema u funkcionisanju, ali ne vidi da bi ovo moglo bitno da uzdrma koaliciju, s obzirom da je do sada sve funkcionisalo bez problema, što se najbolje moglo uočiti tokom zasjedanja Skupštine kada su  se sve odluke donosile jednoglasno.

“Svi konstituenti vlasti su na svojim zadacima i posvećeni su rješavanju brojnih problema i izazova sa kojima se suočavamo svakog dana. Tim putem ćemo i nastaviti, a ovaj problem, kao i većina ostalih, će biti riješen nadam se na zadovoljstvo svih”, uvjeren je Katić.

Podsjetimo da je 5. februara Odluku o izmjeni i dopuni Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta potpisao potpredsjednik Opštine, Miloš Konjević, dok je predsjednik Stevan Katić bio na Molitvenom doručku u Vašingtonu.

Tom izmjenom je ukinuto rukovodeće mjesto u Kancelariji za međuradonu saradnju, koje je zauzimala Simonida Kordić iz DF-a, a Kancelarija stavljena pod okrilje Kabineta predsjednika.

Došlo je do političkog sukoba dva koalciona pratnera Novske liste i DF-a, što je izazvalo prvu ozbiljniju krizu vlasti u Herceg Novom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patriota
Gost
Patriota

Dps, mičite više SLOBA šofera, ode nam partija zbog njega u tri lijepe

gotov je
Gost
gotov je

A da probate sa bageristom.

gotov je
Gost
gotov je

Da nije ovaj slucajno demokrata,ha ha,ha.

Loptica
Gost
Loptica

Nema nista gore od ovakvih

Djoka
Gost
Djoka

dokopali se vlasti pa diktiraju stvari a ne slazu se ni sa samim sobom

Luto
Gost
Luto

Bijeda od opozicije!

Irena
Gost
Irena

Gori se od najgore pozicije vi iz ovakve jadne opozicije! Bijeda!

Biohazard
Gost
Biohazard

Hahahahahahh

Send this to a friend