Politika

Katić ponovo izabran za predsjednika Opštine Herceg Novi

Predsjednik Opštine Herceg Novi

Dosadašnji predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić danas je ponovo izabran na tu funkciju.

Za njega su, od 30 prisutnih odbornika, glasala 24 – članovi koalicije koje su predvodile Demokrate, koalicije Za budućnost Herceg Novog, koalicije Crno na Bijelo, koalicije Prave Crne Gore i Novske liste. Šest odbornika iz koalicije Evropski tim za Herceg Novi bilo je protiv.

“Svečano se obavezujem da ću dužnost predsjednika Opštine obavljati u skladu s Ustavom, Zakonom i Statutom Opštine, tako mi Bog pomogao“, rekao je Katić prilikom polaganja zakletve.

Zahvalio je svima na ukazanom povjerenju i kazao da će učiniti sve da to povjerenje opravda.

Poručio je da su njegova vrata za sve otvorena.

“Uvjeren sam da ćemo zajedno nastaviti da radimo za dobrobit grada, kao što je to bilo i u prethodnom periodu”, kazao je Katić.

Dodao je da će prioritet biti ekonomski oporavak grada nakon pandemije.

“Još značajnija briga o socijalno ugroženom stanovništvu, stvaranje uslova za nova radna mjesta, nastavak infrastrukturnog uređenja grada kroz sve mjesne zajednice i, ono što je najznačajnije, ispunjenje svih ciljeva planiranih Strategijom razvoja Herceg Novoga do 2027. koju smo usvojili krajem prethodne godine”, naveo je reizabrani predsjednik Opštine Herceg Novi.

Katić je podsjetio da je prije četiri godine, prilikom izbora za predsjednika Opštine, rekao da se mnoge stvari neće moći realizovati bez podrške sa državnog nivoa, te da im tadašnja vlast nije bila naklonjena.

“Do 30. avgusta imali smo opstrukcije od bivše vlasti i maćehinski odnos prema našoj Opštini. Nakon promjene vlasti 30. avgusta, za kratko vrijeme, uspostavljen je partnerski odnos sa aktuelnom Vladom. Prvi rezultat toga je ukidanje putarine na putnom pravcu Meljine – Petijevići, na čemu smo insistirali protekle četiri godine. To je samo početak onoga što očekujem da ćemo kroz tu saradnju realizovati. Pred nama je realizacija značajnih projekata sa državnog nivoa koji u prethodnom periodu mnoge do tada opozicione vlasti u Novom nijesu mogle realizovati. Tu mislim na rješavanje statusa Bolnice Meljine, Vektra Boke, izgradnje škole u Igalu, zaobilaznice oko grada i mnoge druge projekte“, kazao je Katić.

Katić je prethodno podnio ostavku na mjesto odbornika, a na toj funkciji će ga zamijeniti Milan Bošković.

Send this to a friend