Politika

Katnić: Sve učinjeno da bih nezakonito otišao u penziju, nastavljam da radim

Sve je učinjeno da bih otišao nezakonito u penziju, protiv pravila koja su do sada vladala. U tome se nije uspjelo, imam još dvije godine do 66. godine da radim i nastaviću da radim predano, kazao je glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić u intervjuu za Radio Televiziju Rožaje.

Smatra da je potpuno prirodno da se vlast mijenja i da umjesto jedne skupštinske većine dođe nova i da realizuje svoj program.

“I to se radi do određenog nivoa. Ne radi se izmjenom profesionalnih državnih organa, kao što su policija, sudstvo i tužilaštvo, nego se mijenjaju najveći politički kadrovi, kao što su premijer, ministri i drugo političko osoblje”, ističe Katnić.

U ovom konkretnom slučaju desilo se, prema njegovim riječima, nešto što nije uobičajeno i zapamćeno u Evropi, a to je da zakonodavno tijelo izmjenom zakona želi da promijeni glavnog specijalnog tužioca i tužioce u Specijalnom državnom tužilaštvu.

“Skupština ima pravo i legitimitet da donosi zakone, ali moraju se pridržavati pravila kojih se moraju pridržavati svi od predlagača”, naglasio je Katnić i dodao da mora postojati legitimitet, odnosno uslov da bi se neki zakon promijenio.

U konkretnom slučaju, dodaje, nisu ispoštovani uslovi da bi došlo do njegove smjene, poput legitimnih izmjena Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu, Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i Zakona o radu i tako dalje.

“Oni su već usklađeni sa najboljim principima Evrope”, kazao je Katnić.

Svakodnevni politički događaji, kada nema funkcionalnog jedinstva u ostvarivanju glavnih ciljeva, imaju, kako je rekao, ozbiljne negativne posljedice na rad tužilaštva.

Odgovarajući na pitanje da li ima nedodirljivih, Katnić je precizirao da je od 37 optužnica u kojima su tretirana politički aktivne osobe od 111 osoba čak 110 su pripadnici Demokratske partije socijalista, a samo jedan iz sadašnje opozicije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Morpheus
Gost
Morpheus

Naeces jos dugo

Kula lekovica
Gost
Kula lekovica

Odes li sad, nema ti oprostaja od patriota. Potreban si tu tu tu da si osta

Dom
Gost
Dom

Ajde jadan kao da si ti bitan u Crnoj Gori. Putuj.

Hogar
Gost
Hogar

Eto im selektivna pravda a Premijer zove tuzioca na kafu kod njega da da izjavu ,koju je duzan po zakonu da da kao i svaki gradjanin!Toliko o znanju,dobrim namjerama i reformskom kapacitetu Premijera

Vujke
Gost
Vujke

Sad možeš da sadis luk koliko te volja.

Djenova
Gost
Djenova

Morao bi malo ubrzati proces protiv jazavaca kao sto rece @Bjelopavlići pa da odmaraju u Spuzu i igraju heroje crbske.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Mika sad polako I u miru da posaljes nekilicinu na odmor u Bjelopavlovice.

Neko1966
Gost
Neko1966

Hapsi Kata vise Mandica,Pipuna,Milacica i ostale antidrzavme elemente,sve koji rade protiv drzave.Hapsi!

Bjelopavlići
Gost
Bjelopavlići

Sad brte Katniću ti njih u penziju do, svidanja kako kaže Zecki jazavac.

akica
Gost
akica

Tako je Kata legendice!

Send this to a friend