Politika

Klikovac: Zakon o biračkom spisku ide na ruku Vučiću

Andrija Klikovac

Odlukom o povlačenju Prijedloga zakona o biračkom spsisku dio vlasti, koji ima više razuma za evropski put Crne Gore, shvatio je da ne želi da izazove političku nestabilnost i snosi odgovornost za stagnaciju države. Međutim, staganciju želi onaj dio vlasti koji predvode bivši članovi Demokratskog fronta i Andrija Mandić. To je u za 24 sata Televizije E kazao šefa Kluba odbornika DPS u Skupštini Glavnog grada i člana Glavnog odbora DPS Andrija Klikovac.

“Regionalana i lokalna ideja destabilizacije”

„Prijedlog zakona o biračkom spisku ide na ruku predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, da destabilizuje političke prilike u Crnoj Gori, uspori je na evropskom putu. To je urađeno u periodu od 2016. do 2020. godine kada je dio političkih partija, tadašnje opozicije, bojkotovao Skupštinu i nije učestvovao u donošenju zakona i imenovanja koji će ubrzati evropski put Crne Gore,” podsjeća Klikovac.

Demokratski front bio je, prema njegovim rijčima, “antidržavna” opozicija, faktor koji na sve načine pokušava da “destabilizuje političku scenu u Crnoj Gori”.

„Zahvaljujući angažmanu opozicije i dijela partija na vlasti, Crna Gora ima šansu da intenzivira svoj evropski kurs i već tokom ljetnjih mjeseci dobije pozitivne signale iz Evropske unije, da je prva naredna članica,” isitče on.

“Prinudna uprava u Šavniku nije rješenje”

Klikovac zamjera Vladi i premijeru Milojku Spajiću što nisu, kako kaže, “ništa uradili da se izbori u Šavniku konačno završe”.

„Nekadašnji DF pokuašava nasilno da preuzme vlast u Šavniku i onemogući demokratski izborni proces. Nekoliko puta smo imali pokušaj održavanja izbora na dva biračka mjesta. Vidjeli smo da su građani raspoloženi da izađu i glasaju za političku opciju koju žele da podrže. Sa druge strane, imamo razbojnike bliske DF-u koji to pokušavaju da spriječe. Time što ne čine ništa Uprava policije i nadležni organi indirektno asistiraju huliganskom ponašanju. Prije uvođenja prinudne uprave, Vlada i nadležne institucije treba da urade svoj dio posla, jer građani Šavnika zaslužuju da imaju vlast koja predstavlja njihovu izbornu volju”, poručuje Klikovac.

“Politička trgovina i nefunkcionalnost”

Ocjenjuje da situaciju u Glavnom gradu karaktrišu partijski odnosi vladajuće većine koji se zasnivaju na političkoj trgovini. Klikovac napominje da se, zapravo, najviše trguje s interesima građana, koji u sistemu koji ne funkcioniše i ne daje rezultate, žive u političkoj agoniji.

“Ono što se dešava u Odborničkom klubu Pokreta Evropa je definitivno proizvod nefunkcionalnosti, različitih političkih uticaja. Trenutno se vodi borba premijera i predsjednika države ko će kreirati politiku u Glavnom gradu. To nije ono što su glasali građani,” podsjeća Klikovac.

Odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada smatra da Gradonačlenica Olivera Injac treba da riješi “agoniju” loklanih preduzeća i smijeni kompletan menadžemt Vodovoda i Čistoće.

“Podgoričke ulice, trgovi su zatrpane otpadom… razne su divlje deponije. Gradska čistoća je za nekoliko mjeseci nagomilala dug prema dobavljačima. Samo Deponiji DOO dugije više od milion, Poreskoj upravi više od 400.000 eura. Situacija u Vodovodu je katastrofalna, radnici nisu primili zarade, mjesecima nisu uplaćivani porezi i doprinosi Poreskoj upravi. Mislim da je dug približno milion eura. Na računima Vodovoda nedostaje 45.000 eura sredstava da bi mogle da se isplate zarade zaposlenima. Posebno je zabrinjavajuće to što je lokalni parlament, glasovima većine, uvećao cijene vode za građane. Još jedan podatak koji govori o tome kakva je situacija u Vodovodu je da je sistematizacijom za 50 radnih mjesta više nego u ranije”, zaključuje Klikovac.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
chroniclerZabjelo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
chronicler
Gost
chronicler

Nevjerovatno je što se čini od Podgorice – gužve u saobraćaju, grad prljav kao nikad ranije, radnici ne primaju redovno plate, zaduženost, neka apatija i besmisleno upošljavanje partijskih kadrova…Injac bi trebalo da da ostavku, nesposobna je da vodi grad.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Bitno je da ne zakon dobar, a to ide na ruku, kada nemate što da kažete vrtite jedno isto za svaku temu, kako vam ne dosadi

Send this to a friend