Politika

Knežević: Upozoravam Krivokapića da ne pregovara sa Markovićem

Platforma DF-a upućena ostatku opozicije u kojoj su sadržani predlozi o nestranačkoj ličnosti kao zajedničkom predsjedničkom kandidatu, zajednička opoziciona lista na lokalnim izborima i organizacija zajedničkih protesta, predstavlja odgovoran i državnički potez ubjedljivo najjačeg opozicionog saveza, kazao je predsjednik DNP i član DF-a, Milan Knežević.

Međutim, kako smatra Knežević, i prije nego što je stigla do stranačkih prostorija jednog broja opozicionih partija, panično je odbijena od strane Krivokapića.

“Nakon njegovog sastanka sa direktorom kancelarije za jugoistočnu Evropu u Stejt dipartmentu Metjuom Palmerom, potpuno nam je jasno zašto je Ranko Krivokapić ponovo odlučio da pruži ruku spasa i saradnje vlasniku DPS-a Đukanoviću i njegovom zamjeniku Markoviću”, kaže on.

Dodaje da kao što je sad potpuno jasno zašto je SDP obesmislio bojkot povratkom u Skupštinu, kako bi pripremili teren za “zdravo jezgro” u DPS-u, “iako svi u Crnoj Gori znaju da je lakše narkomanu da u plastu sijena nađe iglu, nego Krivokapiću zdravo jezgro u DPS-u”.

Naime, kako navodi Knežević, lider SDP-a je prije nekoliko dana zatražio od gospodina Palmera da posreduje između njega i Duška Markovića, na način što bi Krivokapićeva partija ušla u Vladu premijera Markovića pod izgovorom izrade novog izbornog zakonodavstva i organizovanja parlamentarnih i predsjedničkih izbora.

“Plan Krivokapića koji je izložio Palmeru je baziran na potrazi za zdravim jezgrom u DPS-u, bez Đukanovića, koje bi se iskristalisalo nakon tih još uvijek nezakazanih prijevremenih izbora. A predvodnik tog zdravog jezgra nije niko drugi do bivši šef UDBE, koordinator svih službi bezbjednosti i aktuelni premijer. Upravo je ovo jedini razlog zbog čega je Krivokapić odbacio platformu DF-a o zajedničkom opozicionom djelovanju. Dakle, tvorac kovanice o “ vlasniku DPS-a” sprema dogovor sa zamjenikom vlasnika, jer mu je očigledno bilo malo što je 18 godina bio potporni stub i jednog i drugog. Ovakav čin opozicione veleizdaje smo imali priliku da vidimo nakon brutalno razbijenih protesta u oktobru 2015. godine kad je ostatak opozicije na čelu sa Rankom Krivokapićem, sjeo za pregovarački sto sa vlasnikom DPS – a. I tad i sad sam tvrdio da su Ranko Krivokapić i Raško Konjević ucijenjeni od strane ANB-a, da budu trojanski konji u opoziciji, i da je tačno da mu je jedan lokalni kriminalac zaprijetio odsijecanjem glave ukoliko odluči da se pridruži demonstrantima u noći 24. oktobra”, navodi se u saopštenju Kneževića.

“Zato upozoravam Krivokapića, dok još nije bespovratno krenuo putem veleizdaje, da ne pregovara sa Markovićem, u protivnom, dobiće jasan odogovor poslije koga će poput Pajovića, Skupštinu moći da vidi samo iz vizure Puškinovog ili Jesenjinovog spomenika, zavisno od toga kako ga ko doživljava”, poručuje Knežević na kraju.

M. B.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Donja Morača
Gost
Donja Morača

E moj Ranko. Nijesi bolje ni zaslužio.

Betoven
Gost
Betoven

E moj Ranja na šta si ti spao. Ko tebi šalje upozorenja da ga ne izdaješ.

sss
Gost
sss

Uvijek se nasmijem kada Knežević nešto PAMETNO kaže. Koga interesuje tvoje mišljenje? Potrebno je da odgovaraš za aktivnosti iz prethodne godine…

Skaljari
Gost
Skaljari

Ovo je del boj crnogorski

Maka
Gost
Maka

Del je Ajnštajn za ovog krkana.

AntivirusMNE
Gost
AntivirusMNE

Čik sad mrdni Krivokapiću, UPOZORIO TE KNEŽEVIĆ! O, zemljo, propadni se pod njima! Jada ovoga. To samo znači da su DF i SDP u dilu, pa mogu jedan drugog UPOZORAVATI, inače…će biti batina, (tako mu dođe to, valjda). Katastrofa od opozicije, ucjenjuju jedan drugoga jer ih je strah od otvaranja karata i izvora finansiranja…Nema to veze s izborima.

ana
Gost
ana

batali Zećo sa upozorenjem. nije Krivokapić pripravnik i nije naivčina

ND
Gost
ND

Dobro tebi rece Milo,onomad u Niksicu!!

Jasarko
Gost
Jasarko

Kakva opozicija kakvi izbori, pa da opet kazete da su pokradeni….DPS bi biio neozbiljan kad bi na tu temu ulazio u diskuje sa vama. Vama bi najvise odgovaralo da se nekako oni sami pomjere sa vlasti a vi da preuzmete ako moze bez izbora..jer su pokradeni jel tako..A kad bi nekim cudom strasnim dosli na vlast vi ne bi znali… Više »

Mne
Gost
Mne

Cu zdravo jezgro u DPSu ,sprdaju li se ovi sa nama. Ja licno znam da se svaka sekretarica u opstinskim ograncima obezbjedila za praunuke.

Hellena
Gost
Hellena

Markovic je ponudio dijalog od kojeg sad svi bjeze zasto, to je i vise nego jasno, Markovic bi i imao sta da prica sa njima ali o cemu bi opozicionari ni o cemu, e to je caka zato sad bjeze !

HorheLFC
Gost
HorheLFC

Ko sto cini Knezevic prijeti… E proso bilo da je neka ljudina i moralno i fizicki a ne ovaj jad i muka, neko bi se mozda i uplasio… Samo me zivo interesuje sto ne ide u Srbiju kad mu je tako mila… Ae da tamo je niko i nista jedino se odje svakakvoj budali pridaje na vaznost.

Vladana
Gost
Vladana

Ne znam kako neko ko je jednom izdao nekoga moze biti vjeran drugome ?? Sta vi to nudite Krivokapicu pa mislite da ce vam on biti poslusan ?

Jovana
Gost
Jovana

Kad ste spali da vam je adut opozicije jedna Krivokapic onda ste bas dotakli dno dna.

zorka
Gost
zorka

Knezevicu ko si ti da bilo koga upozoravas? stvarno si postao predmet ismijavanja, ali usvakom smislu.

DIjana
Gost
DIjana

Niko iz opozicije nije spreman za dijalog, jer sta imaju da ponude oni ?? Sve njihove zahtjeve smo vec odavno culi evo vec godinu dana, sad nemaju sta novo da izmisle.

Olivera
Gost
Olivera

Knezevic sad upozorava Krivokapica, kao da je Ranko dijete pa mu se mora reci sta i kako !

lola
Gost
lola

Krivokapic vise nece imati priliku da pregovara i da bude dio vlasti , to sigurno !

ostatija
Gost
ostatija

Pipune kod tebe je vidna nervoza poslednjih mjesec dana.. da li je to strahm panika, bijes zbog brzog odlaska u Spuz?

Milorad
Gost
Milorad

ti si puko treba ga procerat iz drzave .

omegle
Gost
omegle

Ti treba da ustanes i da se prekrstis kada pomenes ime DUSKO MARKOVIC!

imela
Gost
imela

e sram te bilo ! imas li ti obraza??

Send this to a friend