Politika

Knežević: Uvijek i na svakom mjestu ću braniti SPC i njeno kanonsko jedinstvo

Milan Knežević

Čitajući saopštenje Mitropolije crnogorsko primorske koje je napisao (ne)poznati autor , a odnosi se na moju dokazanu grešnost jer nisam spreman da ćutim, začudio sam se zašto isto nije potpisano, jer ako je istina u ovom saopštenju apsolutna i nesumnjajuća, valjda bi bila čast (ne)poznatom autoru da se potpiše imenom i prezimenom, i tako posvjedoči svoja uvjerenja, kazao je lider DNP-a Milan Knežević reagujući na jučerašnje saopštenje MCP-a.

Saopštenje Kneževića prenosimo integralno:

Nikad nisam volio da polemišem s kolektivnim saopštenjima, jer me to u samom startu stavlja u dominantnu poziciju, pošto sve što sam uradio u životu, bilo loše ili dobro, potpisano je mojim imenom i prezimenom. Tako da ću nastavak ove polemike voditi s (ne)poznatim autorom, a ne sa Mitropolijom, uz vjeru da će mi ipak odgovoriti svojim imenom i prezimenom.

Lako se skrivati iza crkve i Boga, ali ajde skrij se iza samog sebe, ako imaš iza čega. Zato bih volio da se (ne)poznati autor ovako eksrpesno oglasio nakon što je crnogorska vlada glasala za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici kojom su i naša Srpska pravoslavna crkva, a valjda i Mitropolija crnogorsko primorska, kao njen sastavni dio proglašene genocidnom.

Volio bih da sam pročitao ekspresno reagovanje (ne)poznatog autora kad su Milo Đukanović i Duško Marković koristili ne samo gnusne kvalifikacije, već i sve institucionalne mehanizme protiv SPC i njenih eparhija u Crnoj Gori, ili da je makar blagim prekorom reagovao kad je Zdravko Krivokapić odbio da na Saboru potpiše Temeljni ugovor.

Ali avaj, dosad imamo samo dvije ekspresne reakcije: opelo održano vladi Republike Srbije, i poziv (ne)poznatog autora da se javim SDT – u. Naravno, ne treba očekivati reakciju ni na sve očiglednije pokušaje razbijanja kanonskog jedinstva SPC i formiranja pravoslavne crkve u Crnoj Gori, koju su nažalost neki sveštenici (ne)svjesno promovisali. E upravo mislim da je u tome korijen mog mogućeg nesporazuma sa (ne)poznatim autorom, jer se ja snažno i beskompromisno zalažem za kanonsko jedinstvo SPC, i oštro osuđujem svaki pokušaj najave stvaranja nekakve pravoslavne crkve o kojoj je nedavno govorio i kiparski arhiepiskop. I to svi znaju, kako vjernici, tako i sveštena lica u SPC.

Naravno, malo ko je spreman da o tome govori javno, ali moj put je sve vrijeme bio trnovit, i nemam problem da bos ponovo krenem stazom trnja u odbrani vjere i istine u koju sam zagledan. (Ne)poznati autor saopštenja nikako da prihvati činjenicu da On nema problem sa mnom, nego sa SKAJ- em. I dok traži dokaze od mene, sve vrijeme zaboravlja da je te dokaze EUROPOL poslao SDT – u, i da se oni nalaze u ulici Slobde ( sjedište SDT – a ), da je na osnovu tih dokaza dosad uhapšeno 12 lica, da su neka u bjekstvu, da se neka spremaju za bjekstvo, a da se među tim licima nalaze i neka koja su imala intenzivne kontakte sa jednim brojem sveštenika Mitropolije.

Jedno od njih je i Stevan Simijanović, probisvijet, vagabundo, falsifikator, i osoba koju su podmetnuli časnom mitropolitu Amfilohiju kao sekretara u američkom predstavništvu misije OEBS – a u Ženevi. Upravo je taj Simijanović izvršio presudni uticaj na čestitog i plemenitog mitropolita Amfilohija, kako bi na sastanku u manastru Ostrog zaustavio ulazak lidera i funkcionera DF – a u 42. vladu. Sve ovo ne spori ni (ne)poznati autor, već potvrđuje da se mitropolit sreo sa Stevanom Simijanovićem, i čak podržava njegovu misiju da nas u razgovoru s mitropolitom izbaci iz vlade. Ali Simijanovića na razgovor nije zvao mitropolit, već mu je preporučen, jer niko ne može vjerovati da je on samo banuo u Ostrog i sastavio vladu. A ovi koji su Simijanovića doveli kod mitropolita, neka nastave da budu ponosni na svoju ulogu u sastavljanju vlade. Za to odnedavno imaju i SKAJ potvrdu.

Od nas je zahtijevano da predložimo i podržimo Zdravka Krivokapića za mandatara i Dritana Abazovića za potpredsjednika, i da se povučemo od daljeg učešća u vladi. I to je od nas tražio pokojni mitropolit Amfilohije, pozivajući se na razgovor sa Simijanovićem, što smo i ispoštovali. I u čemu je problem? U tome što nekoliko mjeseci kasnije Stevan Simijanović biva uhapšen sa lažnim diplomatskim pasošem kao prevarant i volšebno napušta Crnu Goru iako se protiv njega vodio postupak. A četiri godine kasnije EUROPOL nam dostavlja SKAJ prepisku u kojoj se po tvrdnjama visokog policijskog funkcionera Ilije Vasovića ( uhapšen po objavljivanju prepiske ) pravi dogovor o preuzimanju poslova šverca cigareta za interese Aleksandra Mrkića, Dake Davidovića i Stevana Simijanovića.

I što sam ja kriv (ne)poznatom autoru? Zato što su glavni heroji SKAJ prepiske Daka Davidović nosilac svih mogućih ordenja i odlikovanja SPC, i Stevan Simijanović koga su čestitom mitropolitu podmetnuli kao viskog međunarodnog predstavnika. A sve po tvrdnjama Ilije Vasovića i Aleksandra Mrkića ( koji je u bjekstvu ), da žele da preuzmu poslove šverca cigareta pozivajući se na Svetog Vasilija, krst i pravoslavlje. To što (ne)poznati autor u kolektivnom saopštenju želi da opere ruke i savjest od Dake Davidovića i kontakata koji su sveštenici imali sa njim, pozivajući mene da odem u SDT, ne samo da nije hrišćanski, nego nije ni ljudski, ali nemam namjeru da se miješam u njihove odnose.

Sa Dakom Davidovićem nemam nikakvu komunikaciju od jula 2020. godine, ali za razliku od mnogih koji sad bježe od njega, nikad nisam bježao od našeg poznanstva. Možda (ne)poznati autor voli da ide u SDT i policiju i informiše ih o svim svojim saznanjima, ali ga moram razočarati i saopštiti mu da neću ići u SDT da saopštavam svoja saznanja o tome ko je i kako doveo Stevana Simijanovića kod mitropolita Amfilohija. Ali sam spreman da sva svoja saznanja podijelim sa mitropolitom Joanikijem kad se vrati iz Rusije. I ne prikupljam ja dokaze protiv jednog broja sveštenika MCP, kako to tvrdi (ne)poznati autor, već to rade tužilaštvo i EUROPOL. Tako da (ne)poznati autor ne može mene kriviti ako se imena pojedinih sveštenika budu našla u SKAJ prepiskama osumnjičenih za šverc cigareta.

Izgleda da je moja krivica bila u tome što prevaren od strane Simijanovića i švercerskog lobija nisam želio da ćutim. E da sam ćutao, vjerovatno bih bolje prošao u životu, ali nešto sam ubijeđen da kad odem Gospodu na istinu, moći ću da podgignem glavu i kažem: „ ja uradih ovoliko, sigurno je premalo za carstvo nebesko, ali više nisam ni znao ni umio.“ A da sam ipak nešto dobro uradio svjedoči veliki broj poruka podrške koje sam juče dobio od sveštenstva SPC, vjernika i svih objektivnih ljudi koji su pročitali subjektivno saopštenje (ne)poznatog autora koje obiluje političkim kvalifikacijama i neskrivenim animozitetom prema meni. Ali moja misija je istina i suštinsko služenje Gospodu, tako da mu bratski opraštam i grlim ga u mislima, čak i za naručeni tekst prethodnicu na njemu bliskom, a neki tvrde njegovom portalu, koji su preuzele stranice koje se pozivaju na odbranu svetinja. A u kome bez ikakvog polemičkog duha bivam nazivan svakakvim nadimcima koje protiv mene ne bi koristili čak ni oni sa belvederskih guma, a koriste ih pojedinci iz, ili bliski Mitropoliji.

I na kraju, što se tiče okrnjenih oreola, ne znam zašto ( ne )poznati autor smatra da sam mislio na njega ili bilo kog u crkvi, osim ako za života nije samog sebe proglasio za sveca, a da o tome ni Sabor ni narod ništa ne znaju. A što se tiče mog skromnog doprinosa u borbi za odbranu svetinja, znam samo jedno, ponovo ako budu napali na crkvu, biću u prvim redovima da je branim kao što sam to uradio u decembru 2019. godine. I neću tražiti nikakvo ordenje, ni fresku u hramu, a za neke sigurno znam, da će ako dođe do toga, opet morati da odnesu tetki lijek i nestanu u dimu cigareta.

HRISTOS VOSKRESE!

VAISTINU VOSKRESE!

39

avatar
1000
34
5
0
 
36
SavoĆaka ŹuluMitarKomitaIvan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Savo
Gost
Savo

Neka sad,rekao si da popovi svercuju cigare I drogu.Reci imena popova koji to rade

Ćaka Źulu
Gost
Ćaka Źulu

Zar nije on s Joanikijem u Rusiju da osvještaju tenkove?

Mitar
Gost
Mitar

Znamo. 30 god to znamo. Samo se forliranti koji glasaju ” oslobodioce” tome iscudjavaju.

Komita
Gost
Komita

E pipune pipune… Ti bi i samog djavola branio, samo da plati vise!!!

Ivan
Gost
Ivan

Gledajuci Knezivica u emisiji na TV Vijesti,da je izgledao puno nervozno,ocigledno je dobio zadatke koje mora da ispuni a koji mu bas nisu po bolji,svjesno kanali sebe i partiju,ali naredjenja se moraju ispunit

Maitland Niles
Gost
Maitland Niles

I kamen bi proplakao….

radojka
Gost
radojka

Dje je djedov testament kako ste to smjeli prećutati, da se vrati Crnoj Gori što je oteto pa se vi ćerajte kuda hoćete.

Dragutin
Gost
Dragutin

Nikako da neko objasni zašto je ok da CPC bude okupirana i ugašena.
I zašto bi ova osoba bila na strani okupatorske crkve kad su se ČAK i njegovi đedovi molili u kanonskoj CPC.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Džabe se sad vadiš Pipune. Daj imena popova švercera kad si krenuo s pričom. A onda ti i vojvoda da povadite to oružje što ste posakrivali s njima.

Cool
Gost
Cool

SPC je nakveće zlo na Balkanu.To je sekta driže pipune

Milan
Gost
Milan

Hahaha, a Nemoj više obraza ti. Divno ih branis ovih dana. Ugroženi…

TV_EU
Gost
TV_EU

SPC – ORGANIZACIJA ZLA !

Slucajna
Gost
Slucajna

Sekta!

Bilborfld
Gost
Bilborfld

Osuđeni terorista u odbrani sekte naravno

Heroes
Gost
Heroes

Sekta i tacka.

MERT
Gost
MERT

Pipune, ne izigravaj zrtvu ti nijesi nikakva zrtva , ti si profesionalni Srbin.Drugo da imalo znas istoriju Crne Gore, znao bi da niko nije.htio da vam uzme svetinje, jer prosto nijesu vase.Vi ste ih sramotno oteli.Sve.do 1918, sve crkve, manastiri i kulturna dobra pripadaju drzavi Crnoj Gori.Mozda i ne znas to , a mozda namjrerno precitkujes.Kad se ti predstavljas kao… Više »

Mafiozo
Gost
Mafiozo

Blago tebi s njima, a i njima s tobom.

Realan
Gost
Realan

Gdje je testament Amfilohija???Što ga izdadoste???Vučić nije smio da mu priviri, a vi ste mu sluge. Pljunuli ste na Amfilohija! Eparhijski savjet ukinuli i egzarta Pećkog trona.. čak iz Sinoda isključili. Je li vas imalo sramota???

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ti da braniš crkvu srbijansku,ha,pored boga živoga.
Znaš li ti crni kukavče kolika je božija ljubav prema srbijanskoj crkvi,to se neda opisat,ču ti da braniš nju,haha!A ko će tebe branit od sebe,to je veliki problem?

bole boxon
Gost
bole boxon

pipune,muka je kad be znaš đe pripadaš.Živiš u CG,pare uzimaš od Srbije a srce ti kuca za Rusiju.Družiš se sa sektom SPC koja bi da te discipliniju.Multipraktik si nema što.Nego da ti rečem možemo zajedno u CG sve a bogami razdvojemo možemo i svašta.

Mrle
Gost
Mrle

Što je to momci? Nevolje u nebeskom carstvu a?

Nmk
Gost
Nmk

Nije su nevolje u nebeskom no u ovoj bratiji posrpskoj

Pomorac
Gost
Pomorac

Sjajno!!! Bravo!

Dritan mi reče
Gost
Dritan mi reče

Sobzirom da si Kneževiću optužio jedan broj sveštenika MCP a nijesi nikog imenovao te se nije ni mogao niko potpisat , i naravno da je saopštenje dala MCP i saopštila da sva saznanja predaš SDT.

Yes
Gost
Yes

Da.vidimo

boxon
Gost
boxon

Pipune miči se od te sekte Spc i vrati Crnoj Gori jedinoj kući koju imamo.Zajedno možemo sve a razdvojeni svašta

Vjernik
Gost
Vjernik

Ti se fino zamonasi i onda se bavi crkvom.Crna Gora je sekularna država i u Vladi joj nijesu potrebni radnici crkve.

mojsije
Gost
mojsije

Knežević stalno trabunja i njegovo znanje i opredeljenje je karakteriska izopacene osobe koji treba ignorisati.Takvs osoba logički pripada tzvsrpsko svetu odnosno izgubljenom svijetu.

Hogar
Gost
Hogar

Šverc cigara je još i bezazlen čime se sve bavi crkva Srbije 🔞
#a pipun,koljenica i takvi(nikakvi) brane crkvu Srbije🔞 zato što su saučesnici u nizu krivičnih djela.To je udruženi kriminalni poduhvat,za sad još uvijek ne zločinački.

eo vidji me
Gost
eo vidji me

Oladiiiiiiiiiiiiii

Dritan mi reče
Gost
Dritan mi reče

pipun podržava i fotografiše se sa Porfirijem jer je iz Vučićeve partije i zato napda Crnogorsku mitropoliju , kao i što voli više Beograd nego Podgoricu.

Jugosloven
Gost
Jugosloven

Dosadni ste.

Dritan mi reče
Gost
Dritan mi reče

Pipun po navici , danas ovako sjutra onako , on je idealan kadar za jednu mjesnu zajednicu u Zeti
Ili negdje u Vlasotince

Midulin
Gost
Midulin

Ču ču I ovo čuh

Montenegrin *
Gost
Montenegrin *

Uhapsite teroristu !

Posteno
Gost
Posteno

“Rezoluciju o genocidu u Srebrenici kojom su i naša Srpska pravoslavna crkva, a valjda i Mitropolija crnogorsko primorska, kao njen sastavni dio proglašene genocidnom”
Laz,laz,laz Knezevicu.
Branis zlocince iz Strbaca,Srebrenice……… i krijes se JUNACE iza SPC i naroda!!!! Obicni si manipulant neukim narodom.

Sandra
Gost
Sandra

Brani Pipune…kad ti je milije tuđe..i mi ćemo uvijek da branimo svoje..pravda i istina uvijek nađu svoj put, crnogorski manastiri će se vratiti tamo đe treba!

Danilovgrad
Gost
Danilovgrad

Po naredbi vucica, dubjece i na glavu ako treba.Pi

beharovic serif
Gost
beharovic serif

osudeni teroristi jos UVJEK na slobodi
sto ima u cg nema nide ? Zakon u cg kako za koga za neke ne vazi za druge vazi ?

Send this to a friend