Politika

Ko je bio Nikola Kavaja čiji dolazak u Crnu Goru je proslavljao Zdravko Krivokapić

Video snimak na kome se vidi kako je lider koalicije Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić, koga mnogi vide i kao budućeg crnogorskog premijera, 1999. godine bio na proslavi povodom dolaska u Crne Goru teroriste, srpskog nacionaliste i antikomuniste Nikole Kavaje, nije ostavio ravnodušnim crnogorsku javnost.

Filipović: Da li je za Dritana i nakon ovoga Krivokapić dobar za premijera?

A ko je bio Nikola Kavaja?

Rođen je 1932. godine u Peći, a umro 2008. u Beogradu. Bio je terorista, srpski nacionalista i antikomunista poznat po otmici aviona American Airlinesa 1979. godine, a više puta je pokušao atenat na Josipa Broza Tita. SAD su ga rangirale kao sedmog teroristu u svijetu.

Nikola Kavaja je rođen u Peći od oca Mitra, žandarma, i majke Milje, rođene Čađenović. Kavaje potiču iz Dobrskog sela kod Cetinja. Prvenstveno su se prezivali Radišići, ali su zbog krvne osvete prezime promijenili u Kavaja. Naime, jedan od braće Radišića je ubio turskog bega (u Dobrskom selu), pa je morao pobjeći kako bi spasao život. Igrom slučaja dospio je u Albaniju, tačnije, u mesto Kavaja. Kada se situacija smirila, vratio se u Dobrsko selo, gdje su ga prozvali Kavaja, i od kog je nastalo novo bratstvo, bratstvo Kavaja. I danas u Dobrskom selu, postoje dva bratstva, bratstvo Kavaja i Radišića, koja su u krvnom srodstvu.

Djeda NikoleKavaje je bio perjanik kralja Nikole, a otac je kao žandarm učestvovao u brojnim potjerama za kačacima. Nikola je kao dijete živio u Peći na Kosovu. U aprilu 1941. godine Njemci su napali i okupirali Kraljevinu Jugoslaviju, a njegova porodica bila je razdvojena i poslata u različite zatvorske logore u Albaniji.

Nikola Kavaja

Nikola je odveden u logor Ćaf Pruše, kasnije u Kusku, da bi po kapitulaciji Italije 1943. godine bio oslobođen i prebačen u Nedićevu Srbiju. Poslije rata, Kavaja je sa porodicom kolonizovan u Crvenku u Vojvodini. U Somboru je završio tri razreda gimnazije. Bio je pitomac vazduhoplovne škole u Pančevu, koju je uspješno završio i proizveden u vazduhoplovnog potporučnika.

Kavaja je upućen na vojnu službu u Sombor. Poslije saznanja da su mu rođena braća uhapšena i poslata u logor na Golom Otoku, pridružio se tajnoj antikomunističkoj grupi, koja je bila organizovana u kasarni JNA u Somboru. Jedan od prvih ilegalnih zadataka Kavaje, koji je uspješno izvršio, bio je da na spoljnem zidu zgrade Drugog bataljona u vojnoj bazi napiše parolu “Smrt Josipu Brozu i Komunističkoj partiji Jugoslavije”. Poslije ove akcije u kasarni je podignuta uzbuna s ciljem da se otkriju počinioci ovog djela protiv države. Kavaja, nije bio otkriven. Juna 1953. godine, bio je dio grupe odgovorne za akcije, sabotirao je skladište goriva na aeorodromu u Somboru, nakon čega je uspio da izbjegne hapšenje. Kada je komandant ove tajne grupe uhapšen, Kavaja je dezertirao iz avijacije.

Jugoslovenske vlasti su ga uhapsile kada je pokušao da pobjegne u Austriju. Vojni sud Pete armijske oblasti u Ljubljani ga je osudio na osamnaest i po godina zatvora. Poslije odslužene četiri godine od 18 i po godina kazne, Kavaja je prilikom prebacivanja iz Maribora na Goli otok pobjegao i našao se u Austriji. Austrijske vlasti su ga uhapsile i prebacile u američku vojnu bazu. Kavaja je počeo da izvršava zadatke u službi CIA protiv Jugoslavije, uključujući sabotaže, špijuniranje, otkrivanje dvojnih agenata i atentate.

Po nalogu CIA bio je pratilac kralja Petra II Karađorđevića prilikom svakog njegovog boravka u Americi, i to punih sedam godina, od 1964. godine do kraljeve smrti 1970. Kavaja je pristao na jedan od najvećih zadataka koje je imala CIA – da izvrši atentat na Josipa Broza Tita, predsjednika Jugoslavije. Broz je putovao u Brazil, Kavaja ga je pratio, ali šanse da ubije predsjednika su osujećene pošto je Broz ostao u rezidenciji tokom cijelog boravka. Kavaja je pratio Broza u Čile, Meksiko i u Sjedinjene Države. Poslije dolaska u Ameriku, Kavaja je sa svojim drugovima morao da bude na posebnom oprezu zato što je bio tražen od strane FBI, koji nije uvijek dijelio izvore i informacije sa CIA.

Kavaja je 1971. godine prismotrio Kemp Dejvid, prerušen u policajca države Merilend, po naredbi da ubije Broza, koji je bio u posjeti predsedniku Sjedinjenih Država Ričardu Niksonu. Još jedanput bio je osujećen pošto je Broz i ovog puta ostao u rezidenciji tokom cijelog boravka.

Srpski oslobodilački pokret Otadžbina
Kavaja je bio značajna ličnost i jedan od osnivača grupe Srpski oslobodilački pokret otadžbina – SOPO. On je bez odobrenja organizacije postavio bombu u dom jugoslovenskog konzula u Čikagu, što je bio prvi napad na jugoslovenske ustanove u SAD i Kanadi. Ova organizacija je izvršila bombaške napade na jugoslovenske ambasade u Vašingtonu, SAD i Otavi u Kanadi, i konzulatima u Njujorku, San Francisku i Torontu.

Godine 1978. Kavaja i oko stotinak pripadnika SOPO-a, uključujući Stojiljka Kajevića, bili su uhapšeni u Njujorku. Kavaja je oslobođen po plaćanju kaucije u visini od 250.000 dolara, i poslije posjete svojoj porodici u Njujorku, brzo je izveo akciju otmice američkog putničkog aviona boing 727 (Let 293 iz Njujorka za Čikago). Planirao je da zahtijeva Kajevićevo oslobađanje, pa da odlete za Beograd i da se obruše na sjedište Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije.

Nakon što mu je Kajević telefonom saopštio da neće poći sa njim, pustio je putnike na slobodu, zadržavši samo pilota, kopilota, a u posadi aviona bio je i još njegov advokat. Prinudio je posadu da odlete iz Čikaga do aerodroma Dž. F. K. u Njujorku. Tamo je iznio svoj veliki plan. Još uvijek se nadavši da će da odlete za Beograd, na savjet svog advokata odletjeli su za Irsku, koja nije imala ekstradicioni sporazum sa Sjedinjenim Državama. Nadavši se političkom azilu, Kavaja se predao u Irskoj koja ga je isporučila SAD-u.

Osuđen je u SAD na kaznu zatvora od 65 godina zatvora. Kavajine akcije i izumi izučavaju se na Vojnoj Akademiji SAD.

Kavaja je bio u zatvoru od 1979. do 1997. godine i pušten je na uslovni otpust sve do 1999. godine. Prekršio je uslovni otpust pa je ponovo bio uhapšen i vraćen u zatvor.

Tokom akcije Sablja Nikola Kavaja je bio na kratko uhapšen 1. aprila 2003. godine. Umro je 2008. godine u svom stanu u Beogradu, a sahranjen na Cetinju po sopstvenoj želji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeMNE
Gost
freeMNE

Čudo su ideali…prate te cijeloga života…

Gledam
Gost
Gledam

pretjerali ste s tim likom ! surdnik CIA koji je otimao avion, podmetao bombe pod konzualte, pod okriljem CIA, htio ubiit Tita koji je išao Nixonu. Kombinacije koju loša mašta može složiti. Svaka teza ruši onu sljedeću. I još se proucava na vojnnoj akademiji u USA ! razbojništvo nije tema na akademijama.

I do not know
Gost
I do not know

pošalji link američkoj ambasadi pa ih pitaj!

Mi smo
Gost
Mi smo

Išao da vidi čudo od čovjeka. Ne vidi se da je lijepio ikakve tapete.

Rumija 67
Gost
Rumija 67

Nosi Ime Kavaja,Cistog Albanskog Grada KAVAJE,a mrzio Siptare!!!Hajd,razumij ti ove cetnike!!!

Mrs
Gost
Mrs

Procitaj tekst do kraja

Budva
Gost
Budva

Svakom antikomunisti poštovanje i slava!!!

nebuloza
Gost
nebuloza

znači kavaja je kao neki komita

Anti-Pop
Gost
Anti-Pop

Ne vidim Abazovica a ni Medu odje , mora da su izasli vani da zapale cigaru

Serdar Krsto
Gost
Serdar Krsto

Kavaje su arbanasi koji su primili srpsku vjeru i postali Srbi to svaki pravi i stari crnogorac zna.

Srbo
Gost
Srbo

Koji kralju? 😀

Milun
Gost
Milun

Koja je to “Srpska vjera” i koji su to pravi a koji krivi Crnogorci?

Sem
Gost
Sem

Pročitaj tekst do kraja, ako si pismen. Nije teško. I videćeš u kolikoj si zabludi. Mada ti to dobro znaš. Crnu Goru i Srpstvo nisu ni mnogo jači mogli razdvojiti puno vekova unazad, pa nećete ni Vi. Pametnom dosta!

Cg pg
Gost
Cg pg

A ko je mesic?

bigi
Gost
bigi

Albanac porijeklom.

🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️
Gost
🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️

Kako postati bogat ?
Budes kucama pomocnica
🏃‍♂️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️😄

Mi smo
Gost
Mi smo

Sedmi a naš, a nije Ljubov.
E Filipovići…..

Crnogorac pravi
Gost
Crnogorac pravi

Veliki Kavaja !
Imali smo mi Crnogorci i većih hajduka Nikca ,Baja i Novicu.
Ali činjenica je da trenutno u Crnu Goru nemamo mu ravnog .

Glava kuce
Gost
Glava kuce

Cus ovaj rusio komunjare
😄😄😄😄😄😄

Max
Gost
Max

Sankcije zapada novoj vladi ako ga izaberu za premijera

Građanin Kejn
Gost
Građanin Kejn

Čovjek je Srbin sa Cetinja i bio za Kralja. Cetinjani nisu za Kralja. Ovaj htio da ubije Tita,bio saradnik CIA. Dosadašnja vlast u CG se zalagala za EU i NATO integracije,ali baštinila SFRJ i Tita,na čijem uništenju radila CIA a i ovaj lik. Pa objasnite nekom sa strane ovaj dualizam.

Ćiro Ristov
Gost
Ćiro Ristov

Hahaha! Ova dalabu je bio saradnik CIA-e koliko li sam bio ja! A Tita je vidio jedino na TV.

Leon
Gost
Leon

Očekujem reakciju prvenstveno od SAD, jer su oni Kavaju proglasili sedmim najtraženijim teroristom na svijetu i osudili ga na 65 godina

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Eo trče 😂😂😂🐑🐑🐑

Misa
Gost
Misa

Neka svako nosi Krst!

Чупа Чупс
Gost
Чупа Чупс

Ви баш добро исхвалисте овога Кавају. И Рамбо би му позавидио. 🙂

Fasizam
Gost
Fasizam

Realnost: U ovom momentu se glas Crnogoraca moze cuti jedino na trgovima i ulici i na 3 portala.
Molim vas ne pominjite Abazovica i URA da ne ispanete budale.
Sudbina CG je u rukama velikosrba i medjunarodne zajednice.
Kad prihvatimo ovu realnost mozemo dalje.

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Na kojim trgovima ? Sve vas je manje, partija vam se raspada…

Gile
Gost
Gile

Drug najmocnijih Crnogoraca
Nadjite na YT ko ne vjeruje
Fanatik,antikomunista,ne cetnik jer je bio iz komunisticke porodice(braca bili partizani)
Pečatan covjek,pripadnik podzemlja u Njujorku ciji naslednici I danas rade posao prekookeanskog sverca

Ćiro Ristov
Gost
Ćiro Ristov

Ti vjeruješ svemu što na Youtube viidiš?

Ljubo
Gost
Ljubo

Spijun za saku dolara

misur
Gost
misur

Krsto Zrmov jeli Ljubo?

Lika
Gost
Lika

Ljudi ovo je plac…treba jedan dobar reziser, da se ovo zabiljezi sve…
Djekna…

Ajahahahajaja
Gost
Ajahahahajaja

I lomi je bio 99 za cetnike i sav dps pa nikom nista hahahah

Maestro
Gost
Maestro

Nije bio ’99, jer su se ’96 već razišli Milo i Momir. Zaboravljaš da se DPS javno distancirao od takve politike, za razliku od DF koji je i dalje vodi na isti način

Tri posto
Gost
Tri posto

Nikad Milo nije bio za cetnike, ni DPS. Posebno ne 1999.

Majkl1
Gost
Majkl1

Očigledno si mladji, DPS se raspao 96, tako da posle toga Lomi nije bio za cetnike. Za tvoju informaciju ,99 su vojska i policija bile na suprotnim stranama u Crnoj Gori i tada je velikosrpska politika pokušavala da posrbi Crnu Goru.Tako da nema čemu da se smiješ, osim svom neznanju, ponekad je mudro ćutati ili ne govoriti o onome što… Više »

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Dps se raspao ’97.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Nije bio 99 za cetnike tako glasno ka 90-ih godina kada je bio i Srbin neko vreme.
Ahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

broj 1
Gost
broj 1

tada vam je bio dobar

Sole
Gost
Sole

Zdravko Crnogorac xaxaxaxaxa
A ovo se znalo i bez ovoga snimka !! Samo Dritan ne vidi!! 😚😚😚😚 .

Bajčo
Gost
Bajčo

Meni je sad Zdravko još miliji kad znam da je bio u društvu pravih ljudi. Nikola Kavaja strah i treper za poltrone, ulizice i komunjare!

Who See?
Gost
Who See?

Znaci Zdravko je covjek CIA-e?

Ridjo
Gost
Ridjo

Ne nego marsovaca.

Jacg
Gost
Jacg

A taman onako tunjav i mutav a pokvaren je za marsa za odje nije sigurno niti ce biti

Mili Mili Mili
Gost
Mili Mili Mili

Zdravkoherbiko
Hahahaha
Užas

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Da pitam ove “STRUCNJAKE” LAZLJIVE odakle god da su sto-negiraju postojanje Crnogorske nacije – Sto Fatic ma sramnoj Podgorickoj skupstini rece “Crnogorci mi od danas to vise nijemo no smo Srbi”.

Kako se ukida nesto sto ne postji.!!!???

PitamSe
Gost
PitamSe

Pih…

PitamSe
Gost
PitamSe

Odnosi se na izjavu Fatica.

Atos
Gost
Atos

Koji Fsrič, jesi li ti lud Petroviće čitaj, čuš Fatoć

Tri posto
Gost
Tri posto

Savo Fatic je bio visokoobrazovan, odlicno je znao sta govori. On je i u vrijeme Petrovica, Karadjordjevica i Titovo vrijeme bio na visokim funkcijama. Dakle, nemoj “cus Fatic”. I on i Petrovici su znali da nijesu isti narod sa Srbima, ali politicki razlozi su to zahtijevali. Petrovici su vidjeli kud su krenuli kad ostase bez drzave. A tvoji istomiisljenici ne… Više »

PitamSe
Gost
PitamSe

Fatic je jasno skrenuo paznju na to kako su stalno Crnogorce svojatali na najgori moguci nacin, zato kad nam danas odzvanjaju njegove rijeci ocito je da nijesmo naucili iz njih nista pametno nazalost, no i dalje ljudi vise vole tudje. I pih ponovo.

Robert
Gost
Robert

A Petrovici iz Bosne
.Njegos se uvijek izjasnjavao kao srbin

nogo
Gost
nogo

Ne mogu da shvatim da su neki”visokoobrazovani” najgore četničke fukare!?
Ne mogu da shvatim da naš ministar prosvjete nije znao da takvi rade u našijem školama i fakultetima, i da nije reagovao na to kako mu ko vaspitava mlade!?

misur
Gost
misur

Crnogorci postoje 4 nahije ali nijesmo iz gore svi neko je i ravnice neko iz boke primorja a neko brdjanin zato je i reka sad smo svi srbi no misli malo druze

Tajo
Gost
Tajo

Sami Njegos Shelley sebi napravio crnogorski pasos dje je napisao da je po nacionalnosti crnogorac
Cudno da Njegos je po nacionalnosti nesto sto ne postoji 😬😬
Srbi bolje znaju od samog Njegosa sta je on bio

Bravo Zdravko
Gost
Bravo Zdravko

Posle ovog texta mi je Krivokapic jos drazi. Podrzavati mangupa i muskarcinu koji ne djeluje pokvareno i podmuklo iz šume, nego kost u kost moze samo muskarcina, mangup i herojcina

Velika slova
Gost
Velika slova

A što zboriš kumim te Bogom Zdravko Muškarčina? još Mangup i još Herojčina. E ako je tako morao sam pisati velikim početnim slovima. Bravo ti ga Zdravko.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

A tek što su pametni 😂😂 obojica… Ako su teroristi mangupi, onda je Miro Barešić veći mangup. On je bar bio uspješan u zločinu, a ovaj nije uspio ni vrapca ubiti a ne Tita 😂

Simo Matavulj
Gost
Simo Matavulj

Dps na aparatima 😂😂😂

ElPatron
Gost
ElPatron

Kasnite

avion
Gost
avion

Staljin je pokušao više puta da ubije Tita pa nije uspio, a ne da ga ubije tip koji liči na Grunfa.

Crnogorac pravi
Gost
Crnogorac pravi

Nema više ni Staljina ni Tita u Crnu Goru se samo Vladika pita .
Plači još malo kao što plačeš od kad su litije krenule pa do današnjega dana .

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

A Kavaja isto iz Stare CG, iz Rijecke Nahije hahahaha

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Iz Katunske

Mekely
Gost
Mekely

A što ga srbi ne sahraniše u Peć dje je rodjen nego na crnogorsko Cetinje?

pozdravljam
Gost
pozdravljam

Zato što je Cetinje srpski Jerusalim.

CTCT
Gost
CTCT

Hahahha, jos ne upoznah Cetinjanina da ne kaze za sebe da je Crnogorac. Ko su ovi i odakle koji misle da su nesto drugo, ne shvatam.

Pickonja
Gost
Pickonja

Ahaaaaaaaa a Cetinje slavna Zeta izgradila i vladari Zete Crnojevici a oni sad na CT Crnogorci dobro im ga zavuce jarane

roki
Gost
roki

hahaha,pa prosetaj sa svojom srpskom zastavom

Crnogorac pravi
Gost
Crnogorac pravi

Vidi se da nisi sa Cetinja čim tako govoriš .
Ne znaš đe su najveće Srpske bogomolje ,ne znaš što je Srpska Sparta i ko se jedini nikad saginjao nije u svim Srpskijem zemljama.

Harmljng
Gost
Harmljng

@pozdravljam kako si šta radiš

Umri bre
Gost
Umri bre

Od kako je Kavaja umro.

Podgorica
Gost
Podgorica

Tražio je tu

Monarch
Gost
Monarch

Postovanje CDM-u na ovoj biografiji koju su objavili izuzetno korektno.

BOSS
Gost
BOSS

Kvaje su Abanci koji su pobjegli iz Kavaje i pribili se uz Radisice,a kasnije se kumili i bratimili i to je jedina istina koja se moze dokazati DNK testom da nisu nikad bili u krvnom srodstvu

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

BOSS a ti si vanzemaljac.
Ahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaahhahahahahaaaaaaaaaa

Djoko
Gost
Djoko

Nijesu Albanci, postoje dokumenta o porijeklu prezimena, cdm je tacno iznio. Uzgred da kazem, Kavaje sa Cetinja koje poznajem i kojih nema mnogo uvijek su ginuli za Crnu Goru! I ovaj nesretni Nikola bi volio CG da je rastao na ovom kamenu!

Sasa
Gost
Sasa

Ko je bio? Drug vidjenijih Crnogoraca na Patriotskom skupu.

Živa istina
Gost
Živa istina

Moraćete se naviknuti na neku novu Crnu Goru i na nova pravila a i na novog premijera Zdravka Krivokapica….nikad više dps ,NIKADA!!!!

Mims
Gost
Mims

Pao je Milo , pasce i Zdravko a ti si za njih niko i nista … bolje da si se nacitao i prosvetio malo da znas sta i koga velicas .

vjecna da je
Gost
vjecna da je

da te obavijestim da dps vlada u niksicu cetinju baru podgorici gusinju itd jos 2 godine a da je presjednik crne gore iz dps jos 3 godine ….zasto tolika mrznja uz sve greke pojedinaca iz ove politicke partije….

Cuca
Gost
Cuca

Vjecna da je NASA Crna Gora.
Mora se priznati da Nije bilo Mila NE BI BILO Demokratije u Crnoj Gori ( jos) .
Ove NEKOMPLETNE licnosti sta to Negiraju Idu Po Ristovoj Logici I “CINJENICAMA” Spc. Kojoj je Demokratija van nihovog rijecnika…a Krivi se LjubI sa njima…malo logike kod njega i Ristovih “decaka” ne bi stetilo CG.

Jacg
Gost
Jacg

Otici ce i ovaj tunjavi i svi cetnici brze no sto su dosli

Hydra
Gost
Hydra

Naravno da je porijeklom sa Cetinja,Srbin nema kapaciteta da uradi ovo što je on radio.

volim te zeleno
Gost
volim te zeleno

Da ,imao je gene za hrabrost koju je pogresno kanalisao.Obicno ovi “polutani”,nikad ne ostanu samo crnogorci,jer vise ne znaju ko su,izgube se u tom zivotnom kovitlacu,i postanu poslije neprijatelji svoje “majke”,Crne Goe.Isto kao Beckovic,napr.

Doko
Gost
Doko

Да је вјечна велика СРБИЈА

Anonimni
Gost
Anonimni

Od Zemuna do Bubanj potoka!!!

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Zivjelo nezavisno Kosovo!
Kako ce zivjeti velika Srbija -ne moze se zivjeti bez SRCA.

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Mislis bg pasaluk ???

CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

Biti antikomunista i antititoista nije grijeh, naprotiv. Druga je stvar biti terorista.

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Zakčjicujes tako jer ti je riki cobanin Ispra mozak.Ju narodi su u vrijeme komunizma jedino bili uljudjeni čak i srbi ej srbi da budu ljudi kako je to moguce.

Goni bandu
Gost
Goni bandu

Izgleda se Osama Bin Laden ugledao na Kavaju kada je otimao avione i rušio kule bliznakinje u Njujorku.Kakva blamaža !

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Kavaja je bio najveca kukavica da je smio izvrsit atentat moga je lako ka i svi jer tito je slobodno seta bg i svudjdruvo0

Srbo
Gost
Srbo

Samo sto titu nisi mogao prici u jugoslaviji. Kraj

Mekely
Gost
Mekely

Dje ga na Cetinje donijese

Hilton
Gost
Hilton

Možemo li reći da je on brat Srbin?

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Milogorac nije bio sigurno.
Ahahahahahahahahahahahahahsaahahahaaaaaaaaa

Bernini
Gost
Bernini

Zar je ovo iznenađenje? Pa to je politika koju persinifikuju,rehabilitacija četnika i domaćih izdajnika.

Душан
Gost
Душан

Шта је спорно?

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Nista sta vise, moze mu se jedino zameriti sto nije bio efikasan.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Kao sto ni komunisti nijesu bili dovoljno efikasni i sproveli detaljnu DERATIZACIJU

Djetic
Gost
Djetic

Blagos nama ko će da nas “vodi” 🤢 svi samo cetnici

Mila
Gost
Mila

Kod nas se u narodu kaže:Ako nemaš neprijatelja, majka će ti ga roditi”!
U ovom našem slučaju, majka je Crna Gora!

BOSS
Gost
BOSS

Sto se cuditi ili praviti ludi kad se zna da 50% Crnogoraca razmislja kao Kavaja Pavicevic Krivokapic Dacevic i koliko jos

Fijasko
Gost
Fijasko

Prvo: na ovoj proslsvi nije niko slučajno došao. Ovo je vrlo odabrano društvo od srpske crkve i četničkigih organizacija. Zdravko Krvokapić je od ranije pripreman i da u zadnjem momentu bude isturen kao kandidat, a u stvari to se znalo očito mnogo ranije. “Kao navodno miran i povučen profesor on je imao dvostruki živiot koji sve ovo potvrdjuje. To nije… Više »

Marina
Gost
Marina

Da,crkva mu pomagala i da podigne i iskoluje djecu.G-dja samo da radja.

Sasa
Gost
Sasa

Crkva pomaze te svoje bez brige i gladne i svakakve..ali pravi selekciju..meni sa dvoje djece nikad nisu pomogli ,bez da naplate sve sto se uzme od ikona, svijeca i ostalo..ali ja nisam srbin.

ajjjjaj
Gost
ajjjjaj

Bogami biografija odlicna 🙂

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Каваја је као терориста у покушају одробијао своје, а нормалан свијет илити запад ком тежимо цијени борце против комунизма који сматрају назадном и недемократском идеологијом. Ми смо земља апсурда и губимо се у свом лудилу јер не желимо признати себи истину ако нам није по вољи. Ту мислим на људе на свим странама.

tamanmi
Gost
tamanmi

zanci zapad po tebi podrzava ove borce sa likovima i slikama na kojima su ratko mladic karadzic arkan slobo i drugi…? Odusevljen je svi skoncase u Hag…

tamanmi
Gost
tamanmi

Tvoja sektasa istina moze proc samo tvom cetnickom stadu.

Crni
Gost
Crni

Lijepo kaze nas narod. Sa kim si onakav si. Te i Krivokapic.cetnik kao i Kavaja. CG da mogu bi zapalili ognje. Samo da im srbija zivi. Piiii

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Crni a odakle cetnik gde si to procitao, cuo, video kako si dosao do tog zakljucka pa stvarno nisi normalan.
Ajojojojooooooooooj

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Nikad ne priminetih da “VI “nesto prokomentarisete na osnovu nekih cinjenica, fond rijeci vam je vrlo ogranicen, vokabular ulicarski , pa zakljucujem da nemate ni 4 razreda osnovne skole.

Crni
Gost
Crni

Imas li usi,cujes li pjesmu koju pjeva.himnu srbije. Za mene ste svi vi veliko srbi sledbenici drazini. A svi koji velicate drugu drzavu ( Srbiju) ste izdajnici i neprijatelji CG.

Doko
Gost
Doko

Da je vjecna velika SRBIJA

Ridjo
Gost
Ridjo

Bio je veliki covjek i jedini koji je imao da ne kazem sto.

🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲
Gost
🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲

Da si coek bio falili bi te komšije nego saka cetnika s bocom rakije što se ne sahrani u Peć ili Šumadija nego na Cetinje

Ricard
Gost
Ricard

Nikola Kavaja koliko je bio hrabar toliko je bio glup. Nosen zabludama da moze ubiti Tita, zadojen likom Draze Mihajlovica. Jedna prica koja eto zasluzuje paznju, ali malo je smijesno, on je bio saradnik CIA, ne puno vazna funkcija, te ideje i parole polako ali sigurno nestaju. Prije nego su mu rodjake uhapsili i poslali na Goli Otok nije bilo… Više »

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Zadojen likom Draze Mihajlovica?
Objasni kako si dosao do tog zakljucka odakle ti to saznanje.

Ricard
Gost
Ricard

Mogu ti dati knjigu Lovci na glave, izmedju ostalih glavni junak Kavaja, obozavao je Drazu, nemam problem neka je. Malo je zaostajao za drugima jer puno godina provodio u Americkom zatvoru od Floride do Kalifornije. Zadrt i nije htio da mijenja misljenje i kada pogrijesi. Bosko Radonjic ga je spasio da ne izgubi glavu, moze se cuti legendarnih prici o… Više »

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Kavaja je bio Legionar i placenik CIE a nikada cetnik 41 godine je imao 9 godina i te 41 je bio u zatvoru sve do 43 kakav je on to najveci cetnik a posle rata je bio vazduhoplovni porucnik u JNA . Napisi kako ga je to obozavao i gde je on to ratovao u i u kojim cetnickim formacijama… Više »

Novljanin
Gost
Novljanin

Ovo ste ucinili uslugu Krivokapicu. Kad Amerikanci i Britanci ovo vide, odmah ce dobiti njihovu podrsku jer sjedi sa Kavajom koji je bio veliki borac protiv komunizma i koji je tada sigurno imao podrsku Amerike . Ucinili ste mu uslugu.

bonaca
Gost
bonaca

On ni ne moze doci na vlast bez njihove podrske!

Naroz
Gost
Naroz

Amerikanci su ga obožavali, zato su mu omogućili da uživa u zatvoru od 1979. do 1997. godine, uglavnom u Alkatrazu.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

E moj Zdraša,još ti nijesi svijestan u što si se uvatio,đavo ti neda da śediš smirom?

Atos
Gost
Atos

Ako je ovo sve što imate za, Krivokapića, onda stvarno “šuma” dijelu je kao opcija hahaha, šalim se. Nađite nršto kao za nekog Demokratu iz Budve “POKUŠAJ krađe patika” 19922 kada je imso 16g hahaha. Pa “sprdaju” se vama zbog toga, zbog Džakovića, pa one fotografije Dritana i Miroljuba, sada zbog ovog snimka… Izgleda da je ovaj put opozicija izbacila… Više »

Velja gora
Gost
Velja gora

Cast kuci u kojoj je bio

delboj
Gost
delboj

Bolest je svacija.

Milić
Gost
Milić

A koje godine zavolje DPS drzavu CG

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

DPS je na čelu sa predsjednikom Djukanovićem obnovio Crnogorsku državnost, ako ste slučajno zaboravili da Vas podsjetim.

Mrki
Gost
Mrki

Jeste, ali u ovo vrijeme od kad je ovaj snimak bili su na istim i slicnim relacijama kao ovi Srbi

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

DPS je na čelu sa predsjednikom Djukanovićem vratio crnogorsku državnost 2006. godine, čisto da se podsjete oni koji namjerno ili nenamjerno to zaboravljaju.

Ђоко
Gost
Ђоко

Да је вјечна велика СРБИЈА

Maestro
Gost
Maestro

Kad je pokušao da izvrši atentat na Tita, jasno mi je da je to čovjek koji nije želio napredak ovome društvu. Bit sa takvim u družini, je sramota, i to mora i Zdravko Krivokapić da javno kaže.

Vava
Gost
Vava

Mladost ludost, i milo je u mladosti razmisljao drugacije

Maestro
Gost
Maestro

Ovo je ’99 godina, tu je Zdravko imao, pa blizu 40 godina. Nije baš neka mladost. Milo se distancirao od takve politike, izvinio Hrvatskoj, i nije išao kod četničkih vojvoda na slavlja. Samo zahtijevamo od Zdravka da prizna svoju grešku, i sam se distancira…

Dado Nk
Gost
Dado Nk

No comment nakon snimka koji su vecina ljudi odgledali sirom balkana i sire u dijaspori, blam i zastidje, nego nadam se da cemo pametno ovo pospremiti braco i sestre Crnogorci!!!

Nann
Gost
Nann

Ne vidim šta je sporno da Kavajom?! Biografija iskrenog borca protiv tiranije i komunističke diktature.

Maestro
Gost
Maestro

Možda to što je radio za CIA protiv svoje države. To je taj veliki junak, koji radi za pare od stranaca. To ti nije sporno, jer je radio za srpske interese? Komunistička “diktatura” koja nam je dala ugled u svijetu, i životni standard na nivou evropskog u to vrijeme…

tamanmi
Gost
tamanmi

Pa da nista vise sporno nema sa cetnicima i sektasima u skladu sa duhom nove vlade ka pop maca i sl.

Njegoš
Gost
Njegoš

Sve u svemu velika kukavica

Ggh
Gost
Ggh

Ti da kazes za Kavaju kukavica. pa jesil ti pri cistoj .

Vava
Gost
Vava

Ti si najjaci iza tastature, junacino

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

Baš fino. Ovaj Dritan me malo plaši. Ako je spreman ovako nešto da priredi svom narodu, šta je tek spreman da uradi ostalima??? Zar je šaka vlasti vrijedna rizika da se samo pomisli da se ovo vrijeme može vratiti, da ne budem pregruba pa da kažem da sam gotovo pa sigurna da će se u ovakvoj postavci stvari i vratiti?… Više »

Ico
Gost
Ico

Junak…

volim te zeleno
Gost
volim te zeleno

Psihopata

Cg pg
Gost
Cg pg

Bio mu je na slavu ! Kao sto si i ti isao po srpskih slava i oni kod nasih

Bijela
Gost
Bijela

Ovo je četničko orgijanje pa da je i sahrana bila

Mufon
Gost
Mufon

Sve covjek sa covjekom a necovjek s necovjekom, veli naš narod.Nije tesko razgraniciti u koju grupu spadaju ovi sa slika. ” Blago” Crnoj Gori s takvima…

Naroz
Gost
Naroz

Uporno pokušavate sa tom relativizacijom, nije bio na slavu!!! Prestanite sa tom izmišljotinom, ne obmanjujte javnost, bio je na svečanom dočeku, četničkoj svetkovini, povodom Kavajinog dolaska u CG, medju probranim zvanicama.., sama četnička elita.
Zamolio bih moderatora, da gore navedenu dezinformaciju, i one slične njoj, više ne objavljuju, zbog prava svakog od nas na objektivno informisanje.

Mila
Gost
Mila

Stvarno je to velika razlika!
Gosodine dragi, poenta je u nečemu drugom…

Send this to a friend