Politika

Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi: DPS zasmijava građane optužujući lokalnu vlast za neispunjena obećanja

Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

U danu kada je po nalogu Specijalnog državnog tužioca priveden bivši potpredsjednik Vlade Branko Vujović, DPS odlučuje da još jednom zasmije građane optužujući lokalnu vlast u Herceg Novom predvođenu Demokratama za navodna neispunjena obećanja, saopšteno je iz koalicije Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi.

“Ako su konačno shvatili da su ih građani u potpunosti prozreli, te da im je jedino humor preostao, to je onda sasvim u redu. Teško je povjerovati da nakon godina i decenija bezobzirnog vođenju države oličenog u brutalnoj pljački dobara i resursa, neko može i pomisliti da kampanju bazira na optuživanju Demokrata za neispunjena obećanja. Ali, to je DPS, organizacija kojoj istina ne predstavlja nikakvu obavezu, pa smo više i navikli”, navode u reagovanju.

<<<DPS Herceg Novi: Vlast najavljivala novu strategiju upravljanja otpadom, obećanje nije ispunjeno>>>

Za prethodne četiri godine vršenja lokalne vlasti, dodaju da su bez podrške i uz aktivne ostrukcije tadašnje državne vlasti uspješno i na radost građanki i građana Herceg Novog završili preko 200 planiranih projekata, i to u periodu dok je odlazeći circus devastatora od države i građana oteo stotine miliona eura.

“Podsjetićemo samo na neke od njih. Završena izgradnja kolektora u Bijeloj ispod FK Bijela i u naselju Leventina. Izgradili smo sekundarnu kanalizacionu mrežu od Marića do magistrale. Završili smo kanalizacionu mrežu kroz Crkveni put, i završili projekat izgradnje sekundarne kanalizacije. Završeni radovi na uvođenju kanalizacionog sistema u Topovima. Riješeni problemi atmosferskih voda na Srbini. Završena kanalizaciona mreža u Modrim Pločama. U toku izgradnja sekundarne kanalizacione mreže Amaro i Olimpija. Asfaltirano na hiljade metara kvadratnih hercegnovskih ulica i puteva u mnogobrojnim naseljima. Rekonstrukcija i sanacija brojnih putnih pravaca”, navode u saopštenju.

Dodaju i da su izrađeni potporni zidovi na više lokacija.

“Postavljanje javne rasvjete duž brojnih putnih pravaca. Rješavali smo probleme vodosnabdijevijanja. A u narednom periodu završićemo 300 novih projekata. S druge strane, učinak DPS-a se može podijeliti na neispunjena obećanja i ono što su uništili”, navode u reagovanju.

Osim što su prošle godine ekonomiju i turizam nizom katastrofalnih poteza doveli u veoma lošu poziciju, iz te koalicije poručuju da mjere pomoći DPS-ove bivše Vlade turizmu bile su loše i veoma slabe, dominatno su usmjerene ka onima kojima smo već dali male poreze, zemlju u bescijenje, oslobađali ih komunalija i taksi, dok su teret krize u najvećoj mjeri podnijeli oni najmanji; mikro, mala i srednja preduzeća.

“Mjere koje je režirao DPS NKT mnogo su više bile usmjerene na političke nego na zdravstvene i ekonomske efekte, pa su kreirale sigurno najgoru sezonu u istoriji Crne Gore, što je nemjerljivo koštalo turističke privrednike i obične građane. Ista priča u drugom pakovanju je i “čuvena” Vektra Boka. Umjesto da razvija elitni turizam u Herceg Novom, gradi nove objekte ukupne površine 200.000 kvadrata i uloži oko 360 miliona eura, kako su početkom 2008. obećali iz te kompanije DPS biznismena Dragana Brkovića, Herceg Novi je ostao i bez hotela koje je imao, a Boka bez velikog dijela imovine. Time je za mnogo godina osakaćen razvoj turizma ovog grada bisera Mediterana”, ističu u reagovanju.

Hotel “Tamaris”, dodaju, koji je građen 60-ih godina prošlog vijeka, srušen je 2012. godine, a umjesto obećanog većeg, modernijeg novog objekta, u Igalu turiste dočekuje parking!

“I na hotelu “Igalo” je godinama katanac. Objekat je devastiran, sa porušenim unutrašnjim zidovima i bez inventara. Zbog toga građani privatizaciju turističkog simbola grada, HTP “Boka”, vide kao katastrofu u režiji koga drugog do DPS-a. Isti ovaj DPS, koji bi sada da nađe nešto što je navodna greška Demokrata, godinama je obećavao preispitivanje privatizacija, ali vođeni interesima sopstvenih tajkuna, a ne interesima građana nikada to nisu pokrenuli. Ali na poslaničko pitanje naše Tamare Vujović ministar Jakov Milatović je kazao da se može pokrenuti raskid ugovora u HTP Boka. I tome ćemo pristupiti u cilju spašavanja novskog turizma!”, dodaju.

Pitaju i šta se može reći za Mamulu, Jadransko brodogradilište Bijela, Prvoborac Meljine, Institut Igalo…?

“Sve nekadašnji privredni giganti koji su gradili i razvijali ovaj grad, hranili mnoge porodice i školovali generacije. I svima zajedničko jedno: postali su tužna uspomena zahvaljujući nikom drugom do DPS-u. Međutim, od partije – organizovane kriminalne grupe i Petra Ivanovića, kao koordinatora za Herceg Novi se ništa drugo i ne očekuje. Oni I on jednostavno ne umiju drugačije: ili izgovori neistinu, ili nešto pronevjeri, ili unište i otmu ono što su generacije marljivo stvarale. I zaista, bilo bi veoma smiješno, da nije bolno”, zaključuju u reagovanju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sanja
Gost
Sanja

Joooooj vi da nekome kazete da nista nije uradio 😀😀😀😀😀😀 ne zasmijavajte nas

cirkus
Gost
cirkus

e zamisli kakav je ovaj DPS oni vas optuzuju a vi ste osvijetlili jednu ulicu tj postavili rasvjetu i to sve za 4 godine.. ja ne znam sta oce ovaj dps!!??

Send this to a friend