Politika

Koaliciona vlast u Kotoru više nema većinu za održavanje Skupštine

Foto: Skala radio

U polupraznoj sali Skupštine opštine Kotor ni danas, posljednjeg dana isteka roka za donošenje Budžeta opštine, kao krovnog dokumenta za funkcionisanje lokalne uprave, nije održana sjednica kotorske skupštine.

Od ukupnio 33 odbornika, nastavku XVI i XVII sjednice SO Kotor prisustvovalo je 11 odbornika iz redova vladajuće koalicije Demokrata, Fronta, URA i 3 iz nekadašnjeg SNP-a,koji koaliciji daju podršku. Na sjednicu nijesu došli odbornici SDP, DPS, Liberala i HGI, tako da je već na početku bilo jasno da nema kvoruma za rad i da se neće biti ništa od najavljenog zasijedanja.

Na dnevnim redu je, između ostalih tačaka, bio prijedlog Odluke o kupovini nepokretnosti u vlasništvu privrednog društva “Jugopetrol” AD, prijedlog Odluke o završnom računu Budžeta Opštine Kotor za 2017.godinu i Odluke o utvrđivanju Nacrta Statuta Opštine Kotor.

Na početku zasijedanja, radi javnosti, Dragica Perović, predsjednica SO Kotor je, kako je kazala, sebi dala za pravo da izvrši javnu prozivku odbornika kako bi se znalo ko je u sali a ko nije došao da raspravlja i izglasa veoma važne odluke za funkcionisanje grada .

Zasijedanje u nedjelju,( što do sada u istoriji kotorskog parlamentarizma nije bio slučaj), je isključivo zbog toga što su odbornici do 31. marta bili u obavezi da donesu budžet opštine Kotor, kazala je Perovićeva.

“Zato sam obavila javnu prozivku jer mi danas nismo ovdje inkognito i mimo znanja svih ostalih odbornika, već smo se dogovorili na kolegijumu da danas radimo i obavimo vrlo ozbiljan dio posla”, kazala je ona.

Potpredsjednica opštine Kotor Ljiljana Moškov je za Skala radio, nakon još jedne u nizu neuspjelih sjednica, podsjetila da je današnja sjednica započeta još u martu prošle godine. Na žalost, ni do danas kotorska opština nema budžet, kazala je ona i naglasila da zaista ne zna šta dalje, poslije ovakve situacije može da se dešava poslije.

Moškov smatra da je ova sjednica danas svakako trebala da se održi. Odbornici koji danas nijesu došli da drže kvoruma, mogli su, ako se slažu sa prijedlogom budžeta da jednostavno ne podignu ruku za njegovo usvajanje.

“Ovako , dovedeni smo u situaciju da niko ne zna što dalje od prvog aprila. Na pitanje što će se dešavati sa funkcionisanjem lokalne uprave, Moškov je kategorčna da niko pravno i legalno na to pitanje ne može odgovoriti”.

Potpredsjednica opštine posebno žali što nije razmatrana Program uređenja Kotora,veoma bitan za funkcionisanje grada, koji se tiče kapitalnog budžeta. On je danas trebao biti donešen u formi Nacrta koji bi išao na javnu raspravu u roku od 15 ili 30 dana, pojasnila je Moškov.

Ona je još jedanput ponovila da “ako ovo danas nije znak da mi nemamo koalicionu većinu, onda je najbolje da skratimo mandat sami sebi, da mandate vratimo građanima i da idemo na nove izbore. Ja mislim da se zaista ne smijemo kriti iza ovoga što se dešava na državnom nivou i da pod okriljem nekog većeg interesa dovodimo grad u stanje blokade”, zaključila je Ljiljana Moškov.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
LSCG
Gost
LSCG

Sto je to uradjeno u poslednjih godinu dana?Neka navedu jednu stvar.Makar jedan semafor,jedan kontejner za smece,jedno parking mjesto,jedan……Nista.A,novac,zaradjen od ulaznica na Kotorskim bedemima,zakupnina terasa na kotorskim “pjacama”,izdavanja opstinskih lposlovnih prostora….dje su?

Prevara
Gost
Prevara

Nemoguce pa oni su se ujedinili imaju sporazum.
Ha ha ha na izbore luzeri.

Skaljari
Gost
Skaljari

Nesposobnost ove vlasti se ugleda u Hotelu Fjord koji stoji vise od godinu dana u sutu zbog neazurnosti Kotorske vlasti da se obezbijedi deponija za investitora. Centar grada a izgleda kao Sirija. Kotorske svdcanosti kao sto su Karneval ste iskoristili za obracunavanje sa partiskim neistomisljenicima. Toliko ste toga obecavali a nista ispunili za 2 i po godine rada.

Maja-DPS
Gost
Maja-DPS

Slažem se .Da nije bilo nas nikada ne bi Fjord bio ovakav kakav je sad, Jugookeanija nikada jača…zato svi na sljedećim izborima glas DPS-u! Biće vam kao i na državnom nivou-sigurno.

Branko
Gost
Branko

Jokiću odzvonilo ti je ajde u zaborav kao da na poliotičkoj sceni Kotora sa društvom iz kafane nikad nisi ni bio.

Luka
Gost
Luka

Od predhodne vlasti u Kotoru niko ne moze biti gori. Sa ovima se bar ide puzevem korakom naprijed a sa predhodnicima se islo unazad.

I...
Gost
I...

Nije jos godina pasala i ne izmisljaj. Ne branim nikoga, niti me briga, ali ne izmisljaj.

Send this to a friend