Politika U srijedu Premijerski sat

Koja pitanja su poslanici pripremili za Markovića

Duško Marković

Premijer Duško Marković odgovaraće u srijedu na Premijerskom satu, na pitanja poslanika crnogorskog parlamenta. Za njega su ovog puta poslanici pripremili sedam pitanja.

Ovlašćeni predstavnik Kluba poslanika Demokratske partije socijalista, poslanik Miloš Nikolić pitaće Markovića kako ocjenjuje aktuelnu turističku sezonu i domete Vlade kada je u pitanju sektor turizma u dosadašnjem mandatu. Nikolića interesuje da li ova Vlada uspijeva da ispuni ono što su strateški ciljevi u oblasti turizma, a tiču se prije svega transformacije Crne Gore u elitnu turističku destinaciju i smanjenja sive ekonomije kroz bolju naplatu boravišne takse kao i prihoda od PDV-a i po osnovu poreza i doprinosa.

Neđeljko Rudović iz Kluba poslanika SNP – DEMOS obratiće se Markoviću pitanjem kada će skinuti oznaku tajnosti sa podataka o dodjeli stanova funkcionerima po povoljnim uslovima.

“Kada ćete staviti van snage postojeću Odluku o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba flinkcionera, kojom se već privilegovanima omogućavaju dodatne privilegije koje su neprikladne u postojećem ekonomsko-socijalnom stanju Crne Gore i uvredljive za sve građane. Pošto vlast postoji da bi služila narodu i državi, kada ćete se izviniti građanima Crne Gore zato što vlast vaša partija koristi da narod i država služe njoj”, navodi se u pitanjima Rudovića premijeru.

Poslanik Demokratskog fronta Andrija Mandić pita Markovića ko je iz državnih vlasti zabranio da se Momir Bulatović sahrani sa najvećim državnim i vojnim počastima.

Nezavinsog poslanika Aleksandra Damjanovića interesuje da li je premijer zadovoljan načinom na koji funkcioniše penzioni sistem u Crnoj Gori, naročito sa aspekta iznosa penzija, te budžetskih izdavanja za penzije.

“Da li Vlada namjerava da se ozbiljnije pozabavi ovom problematikom, imajući u vidu sadašnja neadekvatna zakonska rješenja i potrebu njihove izmjene”, pitanje je Damjanovića za premijera.

Predsjednik Kluba poslanika Socijaldemokratske partije Raško Konjević uputio je premijeru pitanje koje glasi: “Koliko će novo zaduženje od 500 miliona eura, koje je predviđeno prijedlogom rebalansa budžeta, uticati na ukupni javni dug koji je tokom 2019. godine premašio iznos od 3,1 milijarde eura”.

“Kakvo je stanje javnih flnansija, odnosno izvršenje ovogodišnjeg budžeta? Da li se tekući izdaci finansiraju iz tekućih prihoda, što je jedan od glavnih ciljeva defnisanih Fiskalnom strategijom? Koji je nivo ostvarenja Kapitalnog Budžeta”, pitanja su koja je predsjednik Kluba posalnika Socijaldemokrata Boris Mugoša poslao premijeru.

U ime Kluba manjinskih partija Markoviću će ovog puta postaviti pitanje Ervin Ibrahimović iz Bošnjačke strane.

“Da li je Vlada planirala konkretne mjere u cilju unapređenja kvaliteta pružanja usluga i efikasnijeg ostvarivanja prava građana iz gradova sa sjevera Crne Gore”, pitanje je Ibrahimovića na koje očekuje odgovor od Markovića.

Sjednica Skupštine u okviru koje će biti održan Premijerski sat zakazana je za srijedu, 17. jula, u 12 časova.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MalaAnja
Gost
MalaAnja

Đe je Milan R ? Pozdraićeš mi toga čojeka!

IQ 86
Gost
IQ 86

Kosi u Rasovu! S kumom Ubom!

Roćko tigar
Gost
Roćko tigar

Strašno…strašno…strašno…

ROCEN
Gost
ROCEN

Ne pominjite rocena porucuje sef

Love Me now
Gost
Love Me now

Ovo samo dokazuje da su svi oni u odijelima zajedno i protiv nassobicnih….
Zasto bi on trebao da zna pitanja unaprijed ?
Da spremi odgovore ?
Pitas ga “tu za tu” pa ako pocne da se migolji onda znamo da nesto nije kako treba…mislim strasno

Micko
Gost
Micko

Ja cu svima da odgovorim-zivimo ga ka’ u Monte Karlo.

Dug3.5milijardi
Gost
Dug3.5milijardi

Kakvi crni Monte Karlo.

Send this to a friend