Politika

Kolić Gegaju: Albanci su ti poručili da su im prirodni partneri oni koji ih ne pljačkaju

Izjava Nikole Gegaja, poslanika DPS-a, po mnogo čemu predstavlja paradigmu unutrašnjeg funkcionisanja DPS-a. Njegovo obraćanje javnosti počinje invociranjem Đukanovića kao da je riječ o kakvom božanstvu. Ne sumnjamo da poslanici DPS-a tako na Đukanovića i gledaju, kazao je Dženan Kolić, poslanik Demokrata.

<<<Albanske partije i Demokrate u Tuzima u neprirodnoj koaliciji>>>

Kolić je reagovao nakon što je funkcioner DPS-a Nikola Gegaj, koji je. između ostalog,  kazao da bi aktuelni predsjednik DPS -a Milo Đukanović trebalo da nastavi da vodi partiju i nakon Kongresa, bez obzira na to imao ili ne protiv kandidata. Gegaj je napomenuo i da su albanske stranke, prilikom formiranja vlasti u Tuzima, našle partnera u Demokratama, koji su izašli iz prosrpskog korpusa, ali ne i u DPS-u sa kojima su vlast decenijama na državnom nivou Gegaj napominje da to više vidi kao matematičko rješenje.

“Izjava nastavlja pohvalama na Đukanovićev račun kakvih će se oni koji za to budu imali stomaka sigurno tek načitati uoči kongresa DPS-a. Gegaj je svojim medijskim istupom samo označio početak utrkivanja ko će se više umiliti Milu pred kongres partije, kako, na kraju, ne bi završio u zoni šefove nemilosti”, napominje Kolić.

Dodaje kako strah od nemilosti Gegaja navodi na urnebesno groteskne momente poput onog da se, kad Mila označi kao „neprikosnovenog lidera u Crnoj Gori“, brzo ispravlja i dodaje „ali i šire“, valjda u strahu da ga nije dovoljno nahvalio, šta li?

“To je, zaista, jedna upečatljiva ilustracija servilnosti kakva u DPS-u postoji na svim partijskim nivoima, „ali i šire“, što bi rekao Gegaj, jer se servilnost iz partijskih ćelija DPS-a prenosi i na sudsku vlast i na Javni servis itd. Toliko o DPS-ovom unutrašnjem životu. A taman kad čitalac pomisli kako Gegaj, nakon uvodnog hvalospjeva ne mora više da se trudi da dokaže privrženost šefu, nastavlja na bazi shizofrenog tona koji je naučio od Đukanovića, dabome, da generiše podjele u Crnoj Gori. Najprije tvrdi kako njihova partija radi na njihovom eliminisanju, u smislu da se stvara pomirenje unutar Crne Gore itd”, navodi poslanik Demokrata.

On dodaje kako samo pasus niže, Gegaj  osipa po Demokratama.

“To čini paljbom kvalifikacija iz onog najprimitivnijeg, najprizemnijeg, najpećinskijeg, najtribalnijeg i najvulgarnijeg DPS repertoara. Taj repertoar podrazumijeva brojanje krvnih zrnaca Gegaj-Milovim brojačem, zavirivanje u porijekla, zatim i Gegaju, iz nekog razloga, bliske i drage, opservacije o tome šta je prirodno, šta nije, dakle – čitava jedna perjanica rasizma u izjavi ovog poslanika DPS-a”, ističe Kolić.

Prema njegovim riječima, sve je, naravno, izazvano bijesom zbog toga što je i albanski, kao i svi ostali narodi u Crnoj Gori, DPS-u na lokalnim izborima u Tuzima poručio da mu je bilo dosta politike koja ga svađa sa najbližima, vjekovnim komšijama i prijateljima, da mu je dosta getoiziranja Albanaca u Crnoj Gori, koju je politiku sprovodio i još želi da sprovodi DPS, između ostalog i pričom o prirodnim i neprirodnim partnerima.

“Nikola Gegaju, Albanci su ti poručili da su im prirodni partneri oni koji ih ne pljačkaju, a ne oni koji nisu partneri nikome, ni državi, ni narodu, nego samo sebi i svojim džepovima. A ako ti ni ta poruka nije bila jasna, nešto slično su, ali slikovitije, ponovili i mladi Albanci, koji su, nije bilo davno, vozali tvog šefa na kamionu ispred Bijele kuće, protestovali protiv njegovog organizovanog kriminala i tražili da zaustavi diskriminaciju nad Albancima u Crnoj Gori. To su danas poruke albanskog naroda u Crnoj Gori, a ne, nikako, ono što ti i slični tebi govorite”, istakao je Kolić.

On je za Gegaja imao još jednu poruku.

“Dakle, Gegaju, Tuzi i Crna Gora se, na vašu žalost, napokon, emancipuju, a tebe i Đukanovića šalju u političku istoriju da bistrite ko je iz kojeg korpusa izašao i ko ispod čijeg šinjela. Samo što te moramo upozoriti da bi te dalje istraživanje u tom smislu moglo dovesti i do nekih šokantnih saznanja. Poput onog da je Milo Đukanović, a ne Aleksa Bečić, govorio kako je na Kosovu napadnuta Jugoslavija i da je Milošević najbolje što se Jugoslaviji moglo desiti”, zaključio je Kolić.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
joko
Gost
joko

Dobro su rekli ,daj mi boze sto mi govori a sto mi misli eto ga njemu,

Fileopg
Gost
Fileopg

zbog ovako prljavog uličarskog jezika Demokrate streme strahovito brzo do jefnocifrenog rejtinga partiji….

mi-ti i crnogor
Gost
mi-ti i crnogor

dobro rece Gegaj, sto Albanci sa cetnicima imaju zajednicko? Zna se ko je Albance branio od 7 bataljona a Dzenane Klimoglavce i tvoje Bosnjake iliti Muslimane

Send this to a friend