Politika

Kolić: Putujte, DPS-ovci, i ne brinite za manastire, džamije i katedrale

Iz Demokratske partije socijalista, kao iz svih drugih nacionalističkih i političko-kukavičkih organizacija, šalju nepotpisana saopštenja, očigledno zato što u svojim redovima više ne mogu naći nikoga ko bi pristao da potpiše saopštenje protiv crkava i vjerskih zajednica, saopštio je danas poslanik Demokrata Dženan Kolić, poručujući DPS-ovcima da putuju i ne brinu za manastire, džamije i katedrale.

<<<Savjet mladih DPS: Koliću još niko nije javio da Demokrata više nema<<<

Kolić je, reagujući na posljednje saopštenje Savjeta mladih DPS-a, istakao da na njegovo potpisivanje nije pristao čak ni Nikola Divanović, čiji otac na slici ispred barjaka “ponosno drži tri prsta kako bi udovoljio svom nacionalističkom šefu Milu Đukanoviću koji je zamrzio šah zbog šahovnice”.

Divanovićev otac, foto: Demokrate

 

“Kako tvrdite da moja saopštenja ne čita niko, kad vi, doduše – sa danom zakašnjenja, redovno odgovarate na njih? Jasno je zašto vam toliko dugo treba da mi odgovorite. Zato što govor mržnje treba brižljivo organizovati. Vjerovatno se, u međuvremenu trebalo pokonsultovati sa Vukom Draškovićem, vašim gostom sa Kongresa, koji je balijama, kako je nazivao Muslimane i Bošnjake, ustašama, kako je nazivao Hrvate, i Šiptarima, kako je nazivao Albance, prijetio da će ostati i bez ruku i bez barjaka”, naveo je Kolić.

Kako je dodao, mora da je takva prošlost i preporučila Draškovića da ga DPS pozove na svoj Kongres, čisto da malo njime pokušaju da plaše manjine u Crnoj Gori.

“Niko se, međutim, ne plaši političkih olupina iz devedesetih godina kojima ste nam, svima, zaboli prst u oči i zaprijetili ponavljanjem scenarija devedesetih kada je vaš predsjednik Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću sipao gorivo u tenkove za Srebrenicu, a kada su njegovi politički vršnjaci Vojislav Šešelj, Vuk Drašković, Novak Kilibarda, gle slučajnosti – sve najviđeniji gosti na Kongresu DPS-a, raspirivali mržnju prema svima koji nisu bili one nacije i konfesije kojoj su oni u tom trenutku pripadali”, istakao je Kolić.

On je poručio DPS-u da nikakav diskontinuitet nisu napravili od toga doba.

“Ne možete nikoga prevariti da jeste. Da ste se i promijenili od devedesetih otkrili biste ko je, za vrijeme vaše vladavine u Nikšiću, minirao Hadži Ismailovu džamiju. Umjesto svog praznoslovlja koje plasirate u svojim jadosaopštenjima, odgovorite nam: ko je minirao Hadži Ismailovu džamiju i zašto krijete počinioce tog zlodjela? Pa vi ste na istoj liniji, u doslovnom i prenesenom značenju, sa tima, vama dobro poznatima, koji su minirali Hadži Ismailovu džamiju, a to dokazujete zatiranjem vakufske imovine kao i izbjegavanjem da ogromnu vakufsku imovinu vratite Islamskoj zajednici u Crnoj Gori”, rekao je Kolić.

On je ocijenio da Zakon o slobodi vjeroispovijesti nije ništa drugo nego nova mina u zidinama Hadži Ismailove džamije u Nikšiću, ali i Husein pašine džamije u Pljevljima, džamije Osmanagića u Podgorici, te Gradske džamije u njegovom Bijelom Polju.

“Ali, za razliku od devedesetih godina kada ste minirali samo džamije i katedrale, ovoga puta proširili ste polje svog djelovanja, pa ste naumili da postavite dinamit i pod zidine Cetinjskog manastira, manastira Ostrog, manastira Morača, Đurđevih stupova i svih ostalih svetinja po Crnoj Gori”, kazao je poslanik Demokrata.

Dobro je, naglašava, rekao hercegnovski efendija – zakon je lakrdija, a on bi dodao i smijurija.

“Jer je „Zakon o slobodi vjeroispovijesti“, terminološki posmatrano, isto što i “drveno gvožđe” ili “četvorouglasti krug”. Contradictio in adjecto. Siguran sam da će se naći neko da vam neko objasniti šta to znači. Možda bi to mogao Pažin, stručna pravna neznalica i časna politička varalica, koja izjavi da je zakon proizvod kompromisa sa vjerskim zajednicama. A zna se: da je ovaj zakon plod dijaloga sa vjerskim zajednicama, ne bismo imali jasne poruke svih vjerskih velikodostojnika: muslimanskih, pravoslavnih i katoličkih o njegovim manjkavostima i lakrdijaštvu”, istakao je Kolić.

Na svakom koraku, dodao je, u DPS-u pokazuju da im ništa nije sveto i da ste isti danas kao devedesetih.

“Nisu vam svete svetinje nijedne konfesije u Crnoj Gori. Vi se sprdate svim vjernicima i svim vjeroispovijestima. To pokazujete time što vaši botovi, pardon, članovi Savjeta mladih DPS-a, kad hoće da ponize jedan od medija u Crnoj Gori, nazivaju ga, posprdno, “VjeroispoVijesti”. Putujte, DPS-ovci, i ne brinite za manastire, džamije i katedrale”, poručio je Kolić.

11

avatar
1000
10
1
0
 
11
VjekoslavHer FlikNarcis ZgubidanZesimarius
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vjekoslav
Gost
Vjekoslav

Podržavanje državnosti Crne Gore od Vuka Draškovića je razuman čin jer vojsku je imala država a ne Crkva. Ni onda ni sada Vuk nije dolivao ulje na vatru jer u Raškoj je rekao na mitingu koji se često pogrešno intrepetira da trebamo gledati šta nas spaja a ne razdvaja a Isus je prorok za muslimane a Bog za hrišćane.

Her Flik
Gost
Her Flik

Bravo Dženane, nije “VjeroispoVijesti”, treba”Vjeroanalitika” ili “Vjeromrtvalaž” ili…

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kakvi je ovo putujući cirkus.Ali nikako da naprave prestavu onamo dje treba.

Zesi
Gost
Zesi

Ne śekiraj se ni ti…znamo svi kako su to iskreni crnogorci po duznosti od danas do śutra

marius
Gost
marius

Iz dana u dan, sve vise tonete, a saopstenja su vam u rangu osrednjeg tabloida.

Anonimous
Gost
Anonimous

Kada Džeki izađe iz ormara onda se baš razgoliti….

Mirko
Gost
Mirko

A da sjašeš malo obraza ti?

460
Gost
460

Ovu avetinje samo treba ignorisat

Kobi
Gost
Kobi

Ovaj je izgleda potpuno prsa.

crnogorka
Gost
crnogorka

puka ka staklo, pitanje: da glumi dvorsku daluBu ko ga i koliko placa?

Savjet mladih
Gost
Savjet mladih

Eviva Dženan!

Send this to a friend