Politika

Koliko plaćamo telefonske račune poslanika

Skupština Crne Gore

Skupština Crne Gore potrošila je na telefonske račune poslanika od 1. januara do 1. juna 25.327 eura, saopšteno je Pobjedi iz te institucije.

Najviše je tokom prvih pet mjeseci ove godine telefonirao potpredsjednik Skupštine i poslanik DPS-a Branimir Gvozdenović, koji je na telefonske račune potrošio 1.498 eura. Samo u januaru na telefoniranje potrošio je 720 eura, dok je njegov najmanji račun plaćen u maju 135 eura.

Najmanje novca dato je za telefonske račune predsjednika Skupštine Ivana Brajovića 17 eura za pet mjeseci.

Poslanici koji zbog bojkota nijesu došli u Skupštinu tokom prvih pet mjeseci ove godine, a plaćen im je telefonski račun, su Džavid Šabović iz SDP-a, Srđan Milić i Danijela Pavićević iz SNP-a, kao i Dritan Abazović iz GP URA i sada bivši poslanik iz URA-e Neđeljko Rudović. Šabović je na telefoniranje od januara do juna potrošio 487 eura, Milić je razgovarao za 167, a Pavićević iz SNP-a za 474 eura. Abazović je na telefonske račune potrošio 485, a Rudović 464 eura.

Više od 500 eura telefonskih računa od januara do juna plaćeno je Koči Pavloviću iz DF-a (505 eura) i Milošu Nikoliću iz DPS-a (508 eura). Oni su mjesečno trošili oko 101 euro na telefoniranje.

Najveći broj poslanika potrošio je za telefonske račune za prvih pet mjeseci između 450 i 500 eura. To su Filip Vuković iz DPS-a (490 eura), Draginja Vuksanović iz SDP-a (458 eura), Predrag Sekulić iz DPS-a (453 eura), Slaven Radunović iz DF-a (482 eura), Strahinja Bulajić iz DFa (474 eura), Mihailo Anđušić iz DPS-a (457 eura), Milorad Vuletić iz DPS-a (467 eura), Branka Bošnjak iz DF-a (461 euro), Predrag Bulatović iz DF-a (462 eura), Marta Šćepanović iz DPS-a (469 eura), Luiđ Škrelja iz DPS-a (466 eura), Branko Radulović iz DF-a (458 eura).

Maja Bakrač iz DPS-a telefonirala je tokom prvih pet mjeseci ove godine za 461 euro, Danijel Zivković iz DPS-a potrošio je za telefoniranje 461 euro, Andrija Nikolić iz DPS-a 469 eura, Aleksandra Vuković iz DPS-a 478, Bogdan Fatić iz DPS-a 478, Ana Nikolić iz DPS-a 486, a Daliborka Pejović iz DPS-a 477 eura.Manje od 450 eura potrošili su Marina Jočić iz DF-a (447 eura), Milun Zogović iz DPS-a (429 eura), Zeljko Aprcović iz DPS-a (417 eura), zatim Milutin Đukanović iz DF-a (437 eura), Budimir Aleksić iz DF-a (410 eura).

Telefonski računi koji su ukupno za pet prvih mjeseci iznosili između 350 i 400 eura su potpredsjednika Skupštine Gencija Nimanbegua (Forca), Veljka Vasiljevića (DF), Miodraga Lekića (Demos), Ervina Ibrahimovića iz Bošnjačke stranke, Suada Numanovića (DPS), Jovanke Laličić (DPS), Mirsada Murića (DPS) i Branka Čavora (DPS). Skupština je manje od 350 eura platila račune za telefon od januara do juna za Sanju Pavićević (DPS), Dragutina Papovića (DPS), Janka Vučinića (DF), Nedžada Dreševića (BS), Miodraga Radunovića (DPS), Gorana Danilovića (UCG), Ranka Krivokapića iz SDP-a i Obrada Stanišića (DPS). Više od 200 eura potrošili su Nada Drobnjak (DPS), Ljiljana Đurašković (DF), Halil Duković (DPS), Miodrag Vuković (DPS), Raško Konjević (SDP), Radule Novović (DPS), Mićo Orlandić (SD), Milan Knežević (DF), Andrija Popović (LP), Aleksandar Damjanović, nezavisni poslanik, Petar Ivanović (DPS), Andrija Mandić (DF), kao i Anka Vukićević, nezavisni poslanik. Između sto i 200 eura eura za telefonske račune potrošili su Jovan Vučurović (DF), Branka Tanasijević (DPS), Marija Ćatović (DPS), Vera Bulatović (DF) i Momčilo Martinović (DPS). Najmanji računi ispod sto eura plaćeni su Zvonku Vukoviću (DPS), Goranu Radonjiću (UCG) i Petru Smoloviću (DPS).

Skupština ne plaća telefonske račune za 12 poslanika. O trošku parlamenta ne telefoniraju Tarzan Milošević i Nikola Rakočević iz DPS-a, zatim Adrijan Vuksanović iz HGI, kao ni Nebojša Medojević iz DF-a.

Pravo da im Skupština plaća telefonske račune ne koriste ni poslanici Demokrata, koji bojkotuju parlament od početka saziva.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Raki
Gost
Raki

Kada ce ova stoka od naroda shvatiti da ovi gore na vladti bilo opozicija ili pozivija rade samo za njihove porodice…a narod gladuje evo vec 39g tako…dokle stoko…budi se

Mirjana
Gost
Mirjana

Samo naprijed.Cetiri necije penzije po poslaniku?????O cemu li oni na tel.doprinose skupstuni i narodu napacenom.Boga mi ni ANGELI MERKEL NIJE TOLIKI RN.JAVLJA DOJCE VELE.

Ja sam
Gost
Ja sam

Izgleda da je Gvozdenovic presao na hotline 😀

KLM
Gost
KLM

Koliko god maloje ti ljudi to zasluzuju.I ako moze dase uvede jos po nesto daim placamo da im skinemo finansiske brige sa vrata tako da se mogu posvetiti punim kapacitetima radu na dobro svih nas.

Brđanin
Gost
Brđanin

Ne treba nijednom poslaniku plaćati telefonske račune.Nek sami snose troškove jer imaju dosta dobra primanja.

xyz
Gost
xyz

Mora da je Gvoždjo u januaru svakom gradjaninu Crne Gore posebno čestitao Novu godinu! Zato je izašlo 720€!

Send this to a friend