Politika RUSKI DNEVNIK O AKTUELNIM DEŠAVANJIMA NA BALKANU

Komersant: Rusija povezana sa prisluškivanjem Roćena

Milan Roćen

U Srbiji se izbio skandal zbog prisluškivanja visokih političara i činovnika, a u skandal je indirektno uvučena i Rusija zbog prisluškivanja bivšeg ambasadora Srbije i Crne Gore u Moskvi Milana Roćena, piše moskovski dnevnik Komersant.

Citirajući izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na TV Pink, gdje je rekao da je 20 godina bio prisluškivan, list ocjenjuje da je to odgovor na ranije optužbe srpske opozicije da su oni prisluškivani.

<<<Vučić: Roćen prisluškivan po nalogu bivše vlasti u Srbiji<<<

List podsjeća da je opozicija optužila predsjednika Srbije da je nezakonito objelodanio državne tajne, da je vlast objasnila da predsjednik ima pravo na to, a da stručnjaci smatraju da je trebalo da poštuje proceduru.

Komersant navodi da je Vučić dao još jednu “zanimljivu izjavu” o tome da je bivši ambasador u Moskvi Milan Roćen tajno prisluškivan po nalogu vlasti Srbije, čiji je predsjednik tada bio Boris Tadić.

List podsjeća da se audio-snimci i transkripti telefonskih razgovora Roćena koji je sada glavni savjetnik crnogorskog predsjednika, odnose na 2005 i 2006. godinu, a da ih već neko vrijeme objavljuje portal In4s, “koji ima reputaciju izrazitog protivnika crnogorskih vlasti i glasnogovornika srpskih specijalnih službi”.

“Po objavljivanju tih zapisa, mnogi u Crnoj Gori, a i u Srbiji su ocjenili da su prisluškivanje obavljale ruske specijalne službe. Ali, eksperti su obratili pažnju da je transkript razgovora na ruskom jeziku očigledno uradio čovjek kojem ruski nije maternji jezik”, piše list.

Pored toga, dodaje Komersant, “komentari samog portala ne ostavljaju sumnju da je glavni cilj objavljivanja diskreditacija crnogorskog referenduma o nezavisnosti 2006. godine, koji je Rusija priznala među prvima”.

Dnevnik dodaje da je na to ukazao i Vučić, izjavivši da je Rusija teško mogla da bude zainteresovana za objavljivanje razgovora bivšeg ambasadora u Moskvi, i da je time rukovodio Ranko Tadić, blizak rođak tadašnjeg predsjednika.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
awetinja
Gost
awetinja

Ko je za to da Roćen opet pušti brkove?

Simo
Gost
Simo

ja , ali one ka Hitler

Kosta
Gost
Kosta

Akteri su promasili cilj ako misle da preko Rocena mogu da se obracunavaju s DPS i drzavnim vrhom. Cilj je ocigledno neko drugi i nesto drugo. Tako da ne treba suditi i okrivljivati Rocena jer on ovdje je samo koleteralna steta!

Darko
Gost
Darko

Razgovori su snimljeni nezakonito i nema čovjeka koji ponekad ne zažali zbog izgoverenih riječi, što je i sam Roćen povodom prisluškivanja rekao, tako da ne treba suditi nikoga i nemamo mi pravo da nekoga osuđujemo kao građani jer isti Roćen je nama doprinio da mi danas imamo našu državu.

Banja
Gost
Banja

Zasto misliš da su nezakonito. Zar nije podoja neka složena država koja je imala svoje organe i službe. Ponesto su i oni morali raditi.

Ognjen
Gost
Ognjen

Niko ne moze da kaze nista da je Rocen nesto sporno rekao! Nego se od obicnih razgovora sad prave nekakve price koje nemaju veze s vezom i koje ne piju vodu, a nema toga covjeka koji nije grijesio u svom zivotu tako da mi je ovih aznih moralisanja preko glave!

Miona
Gost
Miona

Kakvi smo kao drustvo nezahvalni sad svi nesto pricaju kude nekakve privatne razgovore Rocenove u kojima nists lose nije receno niti ista, nego ocito pribjegavaju prici o razgovorima zato sto isti nijesu uspjeli u zivotu, niko ne znam za njih a za dobrim ljudima se uvijek prasina dize! Tako da ovi komentari su odlika malogradjanstvine i nista drugo.

Milosav
Gost
Milosav

Ne razumijem narod koji se sladi tudjom nevoljom bas ti to nije jasno iskreno, da se njima isto od ovoga desilo vidjeli biste kako bi reagovali na sve i svsta bi bili spremni da samo sebe izvuku iz situacije u kojoj su.

Prc CG
Gost
Prc CG

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
90%svijeta ne zna gdje je CG a ne Roćen i da ga još špijuniraju,e pa ovo je Bogu za plakanje.
Kakve su ovo poltronska izjave!!!

Dejan
Gost
Dejan

Daragoj moj Roćko, zemlja se zaklela raju da se sve stvari kad tad saznaju.

Todor
Gost
Todor

A sta se to saznalo?! Nista nego ocito je tebi zivot toliko prazan kad ti moras da komtarises ovakve stvari, i dje svjesno citas ko je naredio prisluskivanje i na sta su sve pojedinci u stanju i ti teses neku svoju praznu pricu! Sramnoo!

Mirko
Gost
Mirko

@Dejan. Gospodine očigledno ste i nesumnjivo oskudne pameti ,ali Vam ne smeta da ste maliciozni.Koje su to tajne koje je Roćen izgovorio izuzev što se borio za svoju državu, Vaša poslovična pamet koja se temelji na umotvorinama gibaničarske filozofske škole kod normalnog svijeta izaziva gađenje .Kako vam više ne dosadi da bljujete mržnju ,poješće vas!

Palisad
Gost
Palisad

A najjace je ovo sto se sad prica o tome ko ga je prisluskivao i kako je to sramno…a to sto se otkrilo kakve su kombinacije i odnosi bili,sta s sve radilo..to nista..sad su zrtve oni sto su prisluskivani,a sto se kralo,macku o rep:-):-):-)u prevodu uhvati lopova na zakonit nacin,igraj po pravilima,a lopovima je sve dozvoljeno hahha jeeee…koja naci propaganda… Više »

Sandra
Gost
Sandra

A jesu li Rusi krivi i za onaj snimak dje govori engleski na kao iz skecha Buksovaca??

Govedo izRasove
Gost
Govedo izRasove

To se zove aktivni engleski, Sandra, rad ruka i noga kao i glave je neophodan!

Micko
Gost
Micko

Sve su to privatni snimci šofera iz Rasova.

Goran
Gost
Goran

Komersant je kao cdm ili informer samo opozicije u Rusiji, imaju vesti od letećih tanjira do prisluškivanja ovakvih tipova čisto da se zna da i zapad ima fejk njuz tabloide

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

zasto je Knezevic snimao u svojoj kuci Miga???

Pele
Gost
Pele

Zato je snimao, sto je to fino drustvo, svaci drugovi a niciji prijatelji

Zećo iz Duklje
Gost
Zećo iz Duklje

Zna je on koliko je jako njihovo prijateljstvo.

LSCG
Gost
LSCG

Najbitnije je istraziti koje snimao Kalicevu svadbu nego ko je i zasto tamo bio . Po zadatku i u obraz ljubio 😂😂😂

LSCG
Gost
LSCG

Uvjek sam pri stavu da ni je bitno sta neko prica nego ko snima 😂

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Inače, u vrijeme kad je RTCG najviše citirao Komersant, on je u Rusiji koštao ” koliko ko da “.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Cijenim da je tekst za Komersant pisao štovani Genadij Sisojev, državljanin Crne Gore, kojega su građani iste častili stan za doprinos opstanku režima

Dispečer
Gost
Dispečer

Jedno je sigurno… nije ga pisao Gośa Istina.

ND
Gost
ND

Ništa novo,biće toga još!!

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

E stvarno je narod stoka.vise ih interesuje ko prisluskuje nego tezina izgovorenih rijeci doticnog.kako je sve izopaceno kod nas.

Konj
Gost
Konj

Sve politicare treba prisluskivati jer su svi pokvareni i bezocni, posten covjek ne moze ni da pretpostavi kako oni razmisljaju i sto rade, pa bar da se ovako za ponekog nesto cuje !!! Evo i ukonkretnom slucaju, spinuje se da nije vazno sto je snimljeno nego ko je snimao !!!

Prc CG
Gost
Prc CG

Banana država i njeni političari nebitni bilo gdje pa sebi pridaju važnost neistinama.Rusija prisluškivala Roćena😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
otvorite vrata da iskočim sa ove planete,kad vas molim.

Stana
Gost
Stana

Dobra stara izreka: “Oči su ogledalo duše.”

Logika
Gost
Logika

I osmjeh mu je nekako iskren.

Dzordz
Gost
Dzordz

Ko izmisli ove Srbe I Ruse,dje bi nam bio kraj da njih nema

Prc CG
Gost
Prc CG

E kako bi svijet bio lijep bez takvih kao ti i tebi sličnih.

šasa
Gost
šasa

Ne bi postojali ni mi.

Gvig
Gost
Gvig

Kakve veze ima ko ga je prisluškivao, važno je ono što je pričao ovaj tuljan

TALOG
Gost
TALOG

Pustite me vis sa Komerstantom i Sisojevim,pandam Srpskom Informeru,a Rocen gori od svih

Govedo izRasove
Gost
Govedo izRasove

Najbolja ilustracija prirode tih razgovora i snimaka je dio razgovora sa Vukom Jeremićem, gdje Roćen kroz smijeh kaže: „Jeb..mo majku Srbiji i Crnoj Gori”, nakon čega obojica padaju u smijeh. Jeremić potom dodaje: “Ti Srbiji, ja Crnoj Gori, u p..ku materinu”. Pa opet smijeh. Konačno, nasmijani Roćen poentira: “Nije nego obrnuto”.

Todor
Gost
Todor

Pored ruske umijesanosti ima i umijesanosti od strane tadasnje vlasti Srbije gdje je brat od strica tadasnjeg predsjednika Tadica, Ranko Tadic licno se bavio prisluskivanjem, tako da toliko o tome koliko su nam tada zeljeli dobro i jedni i drugi!

Goran
Gost
Goran

Prisluskivanjem koje je bilo se ne moze umanjiti znacaj i profesionalnost Milana Rocena to je osoba koja je dala veliki doprinos Crnoj Gori i nema toga snimka koji moze da nesto promijeni tu!

Govedo izRasove
Gost
Govedo izRasove

Tako je brate.

Pedja
Gost
Pedja

M. Rocen je institucija i jeste patrijota , makar za Crnogorce .

Bokelj
Gost
Bokelj

Eto zasto je prosjek IQ ovdje 80

Uros
Gost
Uros

Kao sto su Rocena tada tako bi i danas opet, toliko o tome koliko Rusija voli da se mijesa na Balkanu i u pitanja koja se ticu Crne Gore.

Bojan
Gost
Bojan

To sto je Rocen bio tada ambasador u Rusiji ne daje pravo da se prisluskuje i da mu se posle objavljuju privatni razgovori sa prijateljima i rodbinom! To je lisavanje osnovnog prava covjeka na privatnost i ugrozavanje iste.

Jovan
Gost
Jovan

Kad moskovski Komersant pise u umijesanosti Rusije u prisluskivanju tadasnjeg diplomate Rocena to je skandal, a svakim danom samo se nova prisluskivanja otkrivaju u koja je Rusija umijesana!

Radenko
Gost
Radenko

Eto kakvi su nam Rusi i koliko nam zele dobro, prisluskivali Rocenove provatne razgovore i sta su postigli time?! Nista samo su pokazali da nemaju granica u svojim necasnim radnjama.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Zar nisi vidio iz teksta da nisu Rusi?

Pol
Gost
Pol

Bitno je sta je covjek rekao a skroz nebitno ko ga je prisluskivao.Samo je dokazao da je kao i svi njegovi koalicioni partneri protiv svoje drzave i svog naroda.Kao i svi oni samo o svom interesu misli.Sramotno!

Uros
Gost
Uros

Ne mozes ti uporediti Rocena sa drugima nikako! Rocen je dao veliki doprinos Crnoj Gori ogroman samo sto se covjek i ne eksponira toliko javno kao sto rade drugi pa se kite tudjim perjem. Da nam je svako od politicara poput Rocena ova drzava bi bila srecnija !

Pol
Gost
Pol

Sve sad znamo koliko voli i sta misli o cg.Samo svoj interes!Sramota!

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

znaci nije bitno sto on radi i sto prica vec nacin kako smo mi to doznali. Toliko o patriotizmu

Uros
Gost
Uros

Rocen nidje nije uvrijedio Crnu Goru nidje i ne mozes tako da pricas, vise on ima patriotizma u sebi i nosi ga s ponosom nego sto ce neki za 100 godina !

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

A taj ‘patriotizam’ je naplatio dobro, a ja sto sam 90tih bio crnogorac i sto sam i tada bio da nam se vrati suverenitet tada sam bio izdajnik kao sto sam i danas . I zbog njih je unistena Crna Gora. Nema ovdje srece.

Goran
Gost
Goran

Znači li to da više nisi crnogorac?

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

I dalje sam crnogorac i patriota to sam vazda bio i bicu, nego sam samo realan.

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

a zivot nam prodje i nista od tog patriotizma nemamo

A makse
Gost
A makse

Znači, nije skandal što on lupeta nego što su ga snimili?

Todor
Gost
Todor

Skandal jeste i veliki da se prosluskuje diplomata jedne zemlje a ovo nije Rusiji prvi put da joj izbije ovakav skandal, a da je tebi slicno uradjeno ne bi se moglo zivjrti od tebe i tvoje price nego sad napadas Rocena koji je ni kriv ni duzan! Pokazi postovanja malo!

A makse
Gost
A makse

A makse Todore…

Hercegovina
Gost
Hercegovina

A makse.. Kako ti ga je reka

Send this to a friend