Politika

Komisija za nauku: Ministar Milatović krade budućnost naših najnaprednijih mladih ljudi

Prije tačno godinu dana Skupština Crne Gore je na prijedlog Ministarstva nauke usvojila dva revolucionarna zakona: Zakon o inovacionoj djelatnosti i Zakon o podsticajnim mjerama za istraživanje i inovacije. Današnja parlamentarna većina nije glasala za usvajanje ovih zakona, saopštili su iz Komisije za nauku, inovacije i razvoj IT sektora DPS-a, te naglasili da ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović krade budućnost naših najnaprednijih mladih ljudi.

Kako navode, ovim sjajnim zakonskim rješenjima, Crna Gora podstiče razvoj svoje ekonomije bazirajući je na znanju, preduzetništvu, inovacijama i internacionalizaciji poslovanja.

“Ministarstvo ekonomskog razvoja ni nakon godinu dana nije donijelo podzakonska akta za njihovu primjenu i tako direktno ugrozilo našu inovativnu zajednicu koja čini stub budućeg razvoja Crne Gore. Naši sjajni mladi ljudi, koji neumorno rade i kreiraju inovativna rješenja za ekonomiju budućnosti nemaju podršku ove Vlade koja im je toliko toga obećala, a ništa od toga ispunila”, ističu iz Komisije.

Dodaju da ovakvim pristupom, Ministarstvo ekonomskog razvoja radi u korist štete crnogorske ekonomije i dok se druge države bore da podrže inovacije i razvoj novih tehnologija naše Ministarstvo se bavi dijeljenjem ulja i ograničavanjem cijena hljeba

“Inovativno, nema šta. Hitan apel da se sjajni zakoni stave u funkciju i da se podrže stvaraoci nove vrijednosti u Crnoj Gori koji su stub naše ekonomije i društva”, zaključuju iz Komisije za nauku, inovacije i razvoj IT sektora.

Send this to a friend