Politika ANALIZE: ZA TRI MJESECA MEDIJI VIJESTI PLASIRALI 850, OBJAVA O PREDSJEDNIKU DRŽAVE, OD ČEGA JE PREKO 500 BILO NEGATIVNO

Koncern Vijesti nastavlja kampanju protiv Đukanovića

Milo Đukanović

Nove analize medijskog prisustva crnogorskih zvaničnika pokazale su da se u slučaju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, kada je riječ o koncernu Vijesti, ništa nije promijenilo u odnosu na prošlu godinu. Trendovi su ostali isti, stvaranje dominantno negativne slike o predsjedniku države, što izborom materijala, opremom tekstova, što fotografijama i karikaturama.

Tokom prošle godine, podsjetimo tri medija u okviru ovog koncerna TV Vijesti, ND Vijesti i portal Vijesti objavili su 3.327 informacija u kojima se pominje predsjednik Đukanović, od čega je čak 2.133 bilo negativnih, a samo 434 pozitivnih. Ostale su bile neutralne i odnose se na protokolarne aktivnosti predsjednika države.

U prva tri mjeseca ove godine (januar, februar, mart) analiza renomirane agencije koja se u kontinuitetu bavi praćenjem medijske prisutnosti crnogorskih zvaničnika i predstavnika političkih partija, pokazala je da je, naročito u martu ove godine, zbog pandemije novog korona virusa, došlo do manjeg pada u broju objava u kojima se pominje predsjednik Đukanović, ali ne i do promjene kursa u ovim medijima. On je ostao isti javnosti se i ove godine šalje dominantno negativna slika o crnogorskom predsjedniku.

Podaci su sljedeći: u januaru, februaru i martu predsjednik Đukanović se pominje u 850 objava u koncernu Vijesti, od čega je oko 510 negativnih informacija, a samo 131 pozitivna, ostale su neutralne i odnose se uglavnom na protokolarne aktivnosti šefa države.

U januaru su bile 320 objave 49 pozitivnih, 85 neutralnih i 186 negativnih. U februaru je bilo 325 objava 44 pozitivnih, 74 neutralnih i 207 negativnih obj ava. U martu je zabilježen pad informacija u kojima se pominje predsjednik države, što autori analize tumače fokusiranošću medija na pandemiju COVID 19. Tako je u ovom mjesecu zabilježeno 205 objava 115 negativnih, 38 pozitivnih, a 52 neutralne.

NEGATIVNA SLIKA I U VRIJEME KORONE

Trend u objavljivanju informacija o Đukanoviću u medijskom koncernu Vijesti takođe se jasno vidi i po broju planiranih i neplaniranih objava, odnosno informacija koje se odnose na protokolarne i državničke poslove predsjednika (planirane objave) i onih koje mediji sami biraju da plasiraju, što svojim kolumnama, što izborom materijala iz drugih medija ili kroz ocjene političkih i drugih subjekata (neplanirane objave).

Kako prošle, tako i ove godine, u medijskom koncernu Vijesti ogromna prednost daje se neplaniranim objavama, koje prelaze 80 odsto ukupnih informacija o predsjedniku države. Dakle, svega je oko 20 odsto informacija koje se odnose na njegove aktivnosti kao predsjednika države, sve ostalo je izbor i selekcija po volji uredništva ovih medija.

Upravo ovaj podatak koji je praktično identičan za svaki mjesec od januara prošle do kraja marta ove godine, pokazuje da se protiv Đukanovića preko koncerna Vijesti kontinuirano i bez prestanka vodi negativna kampanja. Podsjetićemo na brojke iz prošle godine koje su autori analize takođe apostrofirali u prilog ovoj tezi, a to da je za planirane objave ND Vijesti u 2019. godini ustupio 23.435 centimetara kvadratnih prostora, a za neplanirane čak 228.683 cm2, dakle deset puta više.

Što se tiče tema koje su uredništvu koncerna Vijesti poslužile za slanje negativne slike u Đukanoviću, u januaru i februaru primat je dat Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. U martu, zbog pandemije novog korona virusa, oštrica kritika nije bila usmjerena na Đukanovića, jer kako navode autori analize, on nema direktnu odgovornost u očima političke konkurencije za aktuelnu situaciju.

Autori analize navode da je prvi put tokom dosadašnjeg monitoringa u martu uočena jedna pozitivna medijska prezentacija i to u informaciji objavljenoj na TV Vijesti 24. marta ove godine, povodom 21 godine od NATO bombardovanja SRJ, gdje se navodi da je „zahvaljujući politici predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića država bila tada znatno pošteđena razaranja…”

Međutim, ni u prošlom mjesecu kada je fokus bio na pandemiji i kada je došlo do pada informacija koje ukazuju na Đukanovića, pa čak i do jedne pozitivne objave, slika koju su o njemu slale Vijesti, kako konstatuju autori analize, “kumulativno je ponovo dominantno negativna”. To što je manje tekstova u kojima se Đukanović pominje u odnosu na januar i februar, posljedica je interesovanja medija, ali i ukupne javnosti, za COVID 19, a ne promjena uređivačke politike Vijesti u odnosu na predsjednika države.

Prava Srba u fokusu

Tema koja je i u januaru 2020. dominira i po ukupnom broju medijskih objava koje je generisala u publicitetu Đukanovića, a i po broju generisanih negativnih objava je tema naslovljena „prava Srba”.

Ova tema je generisala čak 118 negativnih medijskih objava, što je preko 50 odsto svih negativnih objava u ovom mjesecu.

Pod ovom temom sakupljene su one medijske objave koje se tiču usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i reakcijama na njegovo usvajanje, odnosno predlaganje (raspravu u parlamentu), zatim pominjanja Đukanovića u vezi sa litijama koje organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska kao i reakcije političkih partija, medija i pojedinaca u vezi sa dva pomenuta slučaja.

Poruke preko fotografija

Detalj koji jasno govori da je riječ o namjeri da se predsjednik i sve što je vezano sa njim prikažu u što negativnijem svijetlu su fotografije.

Autori analize navode da je i “u prva tri mjeseca ove godine, kao i u svim prethodnim analizama, uočeno da su pozitivne objave (najčešće čestitke, telegrami) koje, iako nose pozitivnu poruku i kao takve bi trebalo da budu pozitivno konotirane, imaju negativnu prezentaciju, prvenstvno zbog fotografije kojom je objava opremljena”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Patriota
Gost
Patriota

DRAGI NAŠ MILO!
BOG TI ZDRAVLJA DAO!
MOGU SAMO DA TE MRZE!
DA JE VJEČNA CRNA GORA!

Jedan je Milo
Gost
Jedan je Milo

Evo im se brat smije, on je iz grada dje su se smijali i vecim dusmanima u tezim situacijama!! Sto ga vise napadaju sve je jaci.. narod vidi ko laze a ko radi a vise svako vidi koji je njihov cilj tih napada!!!!!

Deni
Gost
Deni

Ma mogu da pisu sta hoce i koliko hoce, njemu niko nista ne moze.

Novinarka
Gost
Novinarka

Vijesti se ne mogu nazvati novina, obično smeće, novinari su im katastrofa, vazda se bodu sa kamerom ili sa sagovornicima. Katastrofa. DAN je za njih profi.

ND123
Gost
ND123

Da si novinarka nikada ne bi pisala ovako o kolegama iz druge redakcije.
Ono sto pises o drugim govori o tebi.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

mozda govori o njoj ali nista nije pogrijesila!!!

Окле
Gost
Окле

Ето, за разлику од њих, ви, РТЦГ, дневне, побједа… и остали ијесте написали ни једну негативну вијест, јел тако. Сад ми реците ко је ође луд.

CrnoGorac
Gost
CrnoGorac

Ako nakon 30-godišnje vladavine trebaju Vijesti, Dan, Pobjeda ili CdM da nas uče šta je dobro, a šta loše Milo uradio, ne bilo nas.

stetoc1na
Gost
stetoc1na

u sustini nije bitno koliko je negativno. Bitno je koliko je istinito. U CG ne postoji objektivno novinarstvo, ne u CG nego skoro u cijeli svijet. E sad za lazne vijesti treba neka odgovornost i sankcija. Svaki medij u CG ima svoju stranu i nijedan nije objetivan. Evo npr. CDM. Crna Gora je vecinski pravoslavna Drzava( ne umanjujem bitnost drugih… Više »

da se zna
Gost
da se zna

stetoc1na, pričas li to o srbijanskoj crkvi koja je uzurpirala cijelu Crnu Goru? Koja crkva, čija? Naša nije!

stetoc1na
Gost
stetoc1na

ja prijatelju pisem o objektivnom novinarstvu. E sad vidim tvoj subjektivni osjecaj cija je nasa crkva. I moram ti reci da su ti oci zamazane. Moj subjektivni osjecaj je da je crkva nasa a ponajmanje srbijanska. Nego ovo prelazi u drugu temu pa ne bih puno polemisao. Ponovicu ti samo da se vlasti mijenjaju, mijenjaju se i mitropoliti, reisi, nadbiskupi… Više »

VukMandusic
Gost
VukMandusic

Vlast treba vazda kritikovati da bi bila bolja, istina preśednik ne moze biti bolji no sto je, jer da moze bio bi !

DORAT s'cetinje
Gost
DORAT s'cetinje

Sve što su dosad rekli negativno malo je

mrkela
Gost
mrkela

Jugoslavija je propala jer nije imala većinski narod , Bosna je propala jer nije imala većinski narod , Crna Gora je opstala za sada jer je imala Mila . Milo je otac države sviđalo se to nekome ili ne .

Patriota
Gost
Patriota

Tako je

Mesija
Gost
Mesija

Sta se ovde nakupilo DPS-ovaca ne bi svi stali na veci pasnjak.

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Samo nesoj moze lijepo pricat za Mila

Mitar
Gost
Mitar

Sve je pokazala slika Perovica, Medojevica, Ivanovica i Mandica.

bonaca
Gost
bonaca

Ne shvacam koncept slobodnog novinarstva kada sami ne zaradjuju vec zive na necijim jaslama., takvo sto ne moze biti nezavisno samo po sebi.

MINA
Gost
MINA

Vijesti su jedan od rijetkih medija kaji postuje profesionalne standarde.Oni imaju kriticki odnos prena svakome,za razliku od RTCG koja sluzi za propagandu DPS i rade na stvaranju klulra licnosti,Mila Djukanovica.

Nebeski
Gost
Nebeski

Malo su i kritikovali.

BosaNova
Gost
BosaNova

Cdm.je u neprekidnoj kampanji protiv opozicije i Crkve

delboj
Gost
delboj

Kancer Vijesti a pogotovo njen vlasnik Zeljko su opsjednuti sa Milom. Nesto slicno kao nebojsa Medojevic. Otuda i sve te lazi koje pisu.

Jala brat
Gost
Jala brat

Jedini objektivni medij u državi su Vijesti. Da nije njih, niti bismo šta mogli čuti niti vidjeti. To svi znamo. Tačka.

Govedo
Gost
Govedo

Sto je govorila Boga, moja nastavnica matematike iz Maksim Gorki: “Zlo govedo dovijeka june”…

Pravnik
Gost
Pravnik

To se zove – opsesija. To nije “slobodno”, već tabloidno novinarstvo. Vazda su takvi bili, zašto onda Vijesti traže da joj Vlada isplaćuje subvencije, jer su im navodno zbog korona virusa pali rejtinzi i tiraži, kada se zna da imaju pad tiraža znatno prije pojave koronavirusa? Da imaju trunke morala, nebi tražili subvencije jer sve rade da unize državne organe… Više »

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

A Cdm nastavlja kampanju protiv SPC

Atlas
Gost
Atlas

Ko jos cita vijesti

Jana
Gost
Jana

Vijesti to sve okrecu u svoju korist, to se zna da nikad ne sagledaju stvari objektivno.. Vecina vijesti su i neprovjerene, samo tako objavljene i naravno da se to onda srusi na glavu predsjednika..

Bojana
Gost
Bojana

Potpuno postujem odluku predsjednika da se ne eksponira toliko javnosti a i zasto bii.. Samo bi dolazio u polemiku sa nisko inteligentnim ljudima iz opozicije.. Kako je Djukanovic vodio brigu o drzavi i narodu prije tako ce i sad, i potpuno sam mirna po tom pitanju.. Znam da ce CG samo ici naprijed bez nazadovanja!

Laki
Gost
Laki

Da nema toga Djukanovica kojeg oni konstantno obasipaju negativnoscu ne znam dje mi bili sada. Crna Gora je ovakva zbog njega, ovako cista, izgradjena, renovirana, najljepsa ukratko. Budite malo zahvalni, posto da se opozicija pita ne bi ovo bila Crna Gora nego produzetak Srbije.

Atos
Gost
Atos

Đe i sad

Petra
Gost
Petra

Pa kako i nece kad nam je na vijesti glavna opozicija koja blati predsjednika, premijera, DPS itd.. Nijedan dan nisu preskocili da nesto ne objave, toliko su zeljni medijske paznje, da se nazalost to ovako odrazava..

Rade007
Gost
Rade007

Da ode nije tolika demokratija,odavno bi ugasili to smeće iritantno od TV-a i novina.

Boban
Gost
Boban

Koliko ste vi napisali negativnih tekstova za crkvu,Boga i Amfilohija!
A vi kao novinari treba ds kritikujete politicare jer ako ih kritikujete bolje ce upravlhati sa nasim dobrom.

Čudnovata voćka
Gost
Čudnovata voćka

Pa nek urade nesto pozitivno, pa ce se pisat o njima pozitivno i ovaj i drugi portali

Atos
Gost
Atos

Počeće Crkva da hvali, čimkoj date razloga za to
Otvorite koju fabriku za početak, rasprdivat može svsko

Čudnovata voćka
Gost
Čudnovata voćka

Cekaj, cekaj Atose. Ti kazes da Crkva nece raditi nista pozitivno ako joj se ne da razlog za to? Konkretno u ovom slucaju koji navodis, ako bi se neka fabrika otvorila, crkva bi po tebi uradila šta? Kakve veze imaju jedna crkva i fabrika? Znas li sta pricas? Ahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahhahahaahahahahahahahahhaahhahahahahaha ja ovo ne mogu ahahahahahahahahha

Atos
Gost
Atos

Jasno sam nspisao, ako hoćete da vam aplaudira uradite nešto
Crkva je obnovila 600 Crkvi i sagradila ko zna kolo novih, za to vrijeme ste bi zatvarali isti broj fabrika, i očekujete aplsuz

Atos
Gost
Atos

Uradite nešto što je vrijrdno pohvale pa će te je dobiti, i to je to

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Ae vi iz CDM ste demokrate ka Sokrat, eto ni komentar ne moze da prodje.

Gibanica
Gost
Gibanica

Živio Predsj. Milo Đukanović .

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Do ujutro

£££
Gost
£££

Odbraniti predsjednika pod hitno, staviti pod stakleno zvono i proglasiti dozivotnim!

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Vijesti najgori portal I novine

Animus
Gost
Animus

Da su Vijesti objektivan i nezavisan medij, jednako bi pricali o SPC i njenim djelima zadnjih 100 god, kao i o Milu. Medo, Pipun, rat u Jugi, pljacka CG i postepeno ekonomsko porobljavanje od strane Evrope (vec su sve banke prodate i privatizovane…to je put u duznicko ropstvo).

KontraMiting
Gost
KontraMiting

Ne daj boze neki inteligentan tekst da covjek procita u vijesti,no samo rekla kazala ,jos dovedu calovicku i ostale strucnjake za kritikovanje bez osnova

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Mogu pisat sto oce,zahvaljujuci nesposobnoj opoziciji apsolutnu vlast osvaja ove godine

Podgorica
Gost
Podgorica

Što misliš treba li i ovaj virus svrstati tu

delboj
Gost
delboj

U opoziciju? Treba.

Kaktus
Gost
Kaktus

Nije tajna sa vijesti kritikuju svakoga ko im ne placa novac,tako su j preokret napravili prema amfilohiju

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Prevelike novinarske slobode su rezultirale ovim,potpuno su im pristrasni svi tekstovi

Leart
Gost
Leart

I? Da nije opet gotov po njima ? Posto ga evo smijenise minimum 10 puta samo u toku ovog mandata

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

A ovo da nije smijesno bilo bi tuzno. Vijesti ka vijesti,doktori za skribmanske kolumne koje ne iznose nekakve informacije osim misljenja nekog avangardnog tekstopisca kome je naricena kritika o dpsu

Liberal
Gost
Liberal

Koncern ? Kako cudno pise tabloid

Tivat
Gost
Tivat

I ti ćeš “morati” za koju godinu

Stefo12
Gost
Stefo12

Ironicni je to sto cojeka nema nidje u medijima evo 2 mjeseca,nije se ni 5 puta pojavio u javnosti a oni su natrpali 850 clanaka…

Misionar
Gost
Misionar

Koncern Vijesti zavisi od rusko-srpskih para.. mora ih pravdati.

Haris
Gost
Haris

Tolike laži i paralaže nema u svijet ka u vesti, a sve vele kako nema slobode novinarstva, a piše ko što hoće i za koga hoće i za koliko novca hoće aaaaaaaahahahahahaha

Srbo
Gost
Srbo

Pa i ovaj portal svaki al svaki dan ima negativne konotacije o Srbiji i Srbima, opoziciji, Spc pa šta? Nadam se objavi komentara

Maki
Gost
Maki

Tako jeee

badžana
Gost
badžana

Razgranici o realnim i nerealnim informacijama.Razgranici fasisticke izjave portala od normalnih! E sad, procijeni u koju grupu spadaju Vijesti.Vjeruj mi i nije teško

Marko
Gost
Marko

to se zove istina, ali to vama vazda smetalo, kas se pise istina, imate isti problem sa istorijom sto se nas crnogoraca tice, govorimo istine, a vi se ljutite 🙂

mrkela
Gost
mrkela

Ne postoje nezavisni mediji i novinari svi imaju gazdu . Narod ne zna od čega novinari žive i ko im je gazda .

Pravnik
Gost
Pravnik

Pogrešno intrepetirana izjava. Novinari “nemaju gazdu”, već i oni, kao i svi mi ostali, imaju svoje favorite na političoj sceni, i to nije ništa loše.

Nmans
Gost
Nmans

Statistika – sve otkriva i ništa ne pokazuje. Kojim metodama su došli do ovih podatka, kako su izračunali…

Duka Kovac
Gost
Duka Kovac

Sloboda govora je vazna u Crnoj Gori. Bez slobode govora, nema ni slobodnih ljudi ni slobodnog drustva. Sloboda govora podrazumijeva pravo na slobodno misljenje, izrazavanje i informisanje. Ova sloboda je temelj svake demokratije. Toliko

nole
Gost
nole

ovo nije sloboda govora ovoje sloboda huskanja od vijesti cisto huskanje protiv preijesednika i drzave

Maki
Gost
Maki

To je njihovo pravo,ali samo protiv vlasti a ne drzave,a to sto vi koji ste za Mila ga poistovjecujete sa drzavom kao njegovim vlasnistvom je vas problem.

Boban
Gost
Boban

Nije nego ste vi njega izjednacili sa drzavom a cak ste ga i stavili iznad drzave pa kad njega neko kritikujete dozivite to kao napad na drzavu.To se zove diktatura prijatelju.

mrkela
Gost
mrkela

Sloboda laganja , pljuvanja , podmetanja , vrijeđanja , manipulisanja mora biti zaštićena . Kuku majci !

prva dama
Gost
prva dama

Odavno sam prestala da čitAm Vijesti,toliko laži na jednom mjestu moje oči nisu vidjele . Mislim da ni oni sami ne vjeruju u to što napišu

Nenad
Gost
Nenad

Na Vijesti i A1,…Mislim da moze nešto da se čuje i pročita drugačije .

Pravnik
Gost
Pravnik

Otkad ti je DK-ejeva A1 “slobodna tv gdje možeš drugačije čuti i pročitati”? Vjerovarno otkad je na potjernici?

Minja
Gost
Minja

Tiraži opadaju moraju nekako da se nadomjeste. Vijesti su se pretvorile u pravi tabloid poput Kurira, Skandala

Milan
Gost
Milan

Ne sjećam se kada je neko iz opozicije bio gost u Rtcg. Toliko o tome…

Maki
Gost
Maki

Bravo,sve je sa tim receno….

Jakov
Gost
Jakov

Bravo. Na RTCG nema mjesta za opoziciju, samo za jednoumlje. Odličan kmentar.

Pravnik
Gost
Pravnik

Ne žele da dodju tamo, jer ne žele da ih novinari kritički pitaju. Podsjetiću te da vojvoda Mandić odbio da gostuje u emisiji “živa istina”, tako da to što opozicija nije na rtcg, odgovornost za to treba potražiti kod same opozicije.

ognjena
Gost
ognjena

Da nema Mila i DPS-a ne bi nijednu novinu prodali.Opste je poznato da samo skandali i lazi prodaju tiraze,i donose pregledima na portalima.On radi,ne obazire se na vas koji ga samo ogovarate,ima covjek pametnijeg posla,jos vam i zaradu donosi.Jedan je! I vladace jos dugo dugo!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Jes, radi satrije se

Med.tehn.
Gost
Med.tehn.

Nijesi ni vjerovala kad su pisali da dir.Plantaža prima 7.350e plate

SAMO JA
Gost
SAMO JA

Njima je bitnije da objave iz srbije staje i dje je vucic bio nego u CG stvari koje su dobre…mada kod mene he ta televizija blokirana tako da sam miran tih nebuloza

marinko
Gost
marinko

Portali poput vijesti dozivljavam(kao i svo moje drustvo) kao zutu stampu-svijet,skandal…znaci udjem,pogledam,ali ne vjerujem 2%,kao ni velika vecina!

božžžo
Gost
božžžo

Jasna je njihova namjera,cim je toliki broj negativnih komentara.Ali narod sve vidi,i ne vjeruje u vecinu lazi.

Velimir
Gost
Velimir

Zatvorit portal vijesti,to su saradnici terorista Iz DF a!

Dakica
Gost
Dakica

Uzalud im je sve. Narod je vidio njihovo pravo lice i namjeru pa neka izmišljaju do sjutra

ficccc
Gost
ficccc

Naravno da ce se samo pisati o njemu! Ada cijela politicka scena je usmjerena samo na njega,i ni o cemu drugom ne pricaju,niti imaju o bilo cemu drugom da pricaju bez o njemu,i radu njegove partije.

Gospodja Franca
Gost
Gospodja Franca

Vijesti su odavno prestale da poštuju etički kodeks i šire laži i dezinformacije dan noć niti ih proovjeravaju ni ništa. Tačno se vidi da to rade po nečijoj naredbi čiji je cilj da se osporava rad vlasti

dismis
Gost
dismis

Aaaaa prava srba…Ko dira ikoga u CG na osnovu nacionalnosti i vjere?Upravo ovaj covjek je taj koji je stvorio drzavu u kojoj su razlicitosti normalne.

Sony
Gost
Sony

I ptice na grani znaju da su Vijesti plaćenički medij. E sad ko ih trenutno finansira pitanje je

ND123
Gost
ND123

Sony
Sve medije neko finansira
Navedi medij koji radi bez finansijske podrske

Pravnik
Gost
Pravnik

Finansiranje je legalno, do onog momenta, kada počnu da finansiraju sa željom da se promijeni politički kurs ove zemlje. Tada finansiranje postaje nelegalno.

Zvezdasica
Gost
Zvezdasica

Koliko su oni opterećeni Milom mislim da uveče i ne spavaju već razmišljaju šta će sjutra novo da izmisle

Zvezdasica
Gost
Zvezdasica

Odavno je jasno ko su novine u CG plaćene da šire neistine protiv vlasti u Cg

Djekna
Gost
Djekna

Ko još vjeruje u laži koje plasira tabloid Vijesti

Tinkulica
Gost
Tinkulica

Milo je KRALJ

Kotorski spija
Gost
Kotorski spija

Koga ? Cega? S kim ? S cim? O kome ? O cemu?
Pa pa

Pravnik
Gost
Pravnik

Predsjednički izbori, koliko je osvojio Milo, a koliko ostali, možeš ih računati ukupno. Pa onda uporedi to sa uspjehom Mila! Državnik!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Hej, stani malo. Prije svega, koja je to renomirana kuća napravila analizu? Ovakav članak treba da počne sa tim podatkom. Drugo, pa vlast je tu da se kritikuje, to im je u opisu posla i toga su svjesni. U Americi 99% medija otvoreno i konstantno kritikuje, čak i vrijedja Trampa (sa punim pravom). To ne znači da nisu demokratski mediji.… Više »

Maki
Gost
Maki

Odje je drugacije,ako nisi za Mila i njegovu partiju odma si protiv drzave i neprijatelj,ovo nema nidje na svijet…..

Pravnik
Gost
Pravnik

Ali su ti “za državu”, oni koji mrze simbole pa čak i ime te države?

Dule!
Gost
Dule!

Ne bi valjalo de se svi ulagujemo i poltronisemo!

Tanja
Gost
Tanja

Mogu samo da pisu i lazu,vise ih narod ne shvata ozbiljno,vec uzmu da procitaju koju izmisljotinu su jos izmislili.

Krsto
Gost
Krsto

Njima samo opozicija uzalud daje vjetar u ledja jer je ovaj narod odavno glasao za Crnu Goru i za Crnogorce a ne za “pravo Srba”.

Mirko
Gost
Mirko

Po slobodi medija mi smo na zadnjem mjestu u evropi

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Nijesi u pravu!!! Koliko ovi mediji prosrpski u Crnoj Gori blate ovu Drzavu to nidje u svijet nema!! O kojoj slobodi je rijec?

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Ima samo 2 prosrpska medija u CG, naspram 8-10 montenegrinskih i NATO-vskih

Cveto
Gost
Cveto

Opste poznato da Vijesti ne vole Djukanovica.

Joo
Gost
Joo

Nije da ne vole….oni bas ozbiljno mrze….

Maki
Gost
Maki

Pa ,zar se mora voliti Milo.hahahhaaaa ima zenu nek ga voli…..

Tomas
Gost
Tomas

Vidjele vijesti od Washington Posta i Spiegela …

Cicko
Gost
Cicko

Sta im Milo radi. Ovi iz Vijesti ce kolektivno zavrsiti na Bensedinima. Mozes misliti sta ce biti kada bude primopredaja crnogorskih manastira.

Gordana
Gost
Gordana

Mogu i da dupliraju te njigive lazne informacije al Milu nemogu nista, jer su njihove namjere providne a on je covjek od povjerenja.

Dragan
Gost
Dragan

Sve je tačno Vijesti su pune zlobe to me odbija da ih gledam. Jutros im je Javni servis održao lekciju. Jutarnji program ugostio Šofra povom 50 emisija o koroni. Dali mu tortu , čestitke naših sportista. Kakav gest i kakva velika poruka za sve Vijesti posebno da se poštovanjem i solidarnošu u fer odnosima svi pokazuju a ne izvrtanjem i… Više »

Iz Cuca
Gost
Iz Cuca

Bitka za koronu
Bitka za ” komsije ”
Bitka za Tuzi
Evo od 41 god ne prekidamo sa bitkama
Ocete li ostaviti makar ovu mladost da moze disati ako ste starije pogusili

Milan
Gost
Milan

Ne vidim šta je tu problem, to je opoziciona novina i tako je tretiraju svi građani. Treba toj medijskoj kući pomoći da opstane isto kao i novini Dan. Država koja nema opozicione medije koji su jako zastupljeni i nije demokratska. Pogledajte šta se uradilo u Srbiji, tamo je sada sve pod kontrolom Vučića osim N1 televizije i svi Srbiju gledaju… Više »

Made_in_Srbija
Gost
Made_in_Srbija

N1, Danas, Nova S, 021 portal, BIRN, Fonet, ima kritičara koliko hoćeš.

Miloš
Gost
Miloš

Taman toliko koliko si nabrojao, da nema N1 svi zajedno 10% gledanosti.

Pravnik
Gost
Pravnik

Da pomažu medije koji su privatni i koji vode tabloidnu uredjivačku politiku? Vlasnik Vijesti je jedan od najbogatijih ljudi u ovoj zemlji, i zašto bi im poreski obveznici išta plaćali, kad im ionako padaju tiraži?

Đoko Orlandić
Gost
Đoko Orlandić

Pročitah da je 434 teksta u Vijestima bilo “pozitivno” o Đukanoviću. Ja ne nađoh u tom periodu ni jedan. POGREŠNA JE METODOLOGIJA TE ANALIZE. Autor razvrstava tekstove samo na pozitivne i negativne. Svi ozbiljni analitičari za ove analize imaju tri kategorije. Treća je INFORMATIVNI tekstovi. Među tih 434 teksta (pozitivnih) su čestitke, saučešća i slično. Takvi tekstovi se moraju tretirati… Više »

Pravnik
Gost
Pravnik

Zar je bitan tip naslova ili navodi u tekstu? Bitno je samo da li je osoba o kojoj izvještavaju pozitivno ili negativno predstavljen. Metodologija je na mjestu.

Đoko Orlandić
Gost
Đoko Orlandić

E blago tebi. Izgleda da su mediji za tebe “španska sela”. Ti čak nijesi razumio ni o čemu se radi.

Ognjen
Gost
Ognjen

Mogu samo da prave karikature, a oni su sami karikatire.

Miljan
Gost
Miljan

Sinoc sam slucajno pogledao emisliju “bez granica” sa Sadikovicem. Ono je dno dna,ma gore od toga. Cijelu emisiju je proveo sa nekom kovrdzavom iz Opstine Berane,koja prica ekavski i koja drzavu ne priznaje. A milo joj je platu odje da prima. Pa zastidje sta “ND” Vijesti rade,to je i ogranicenom covjeku jasno.

Sistem
Gost
Sistem

Taj dio Crne Gore tako priča druže od kad postoji, i Bokelji drugačije pričaju…Crna Gora je samo 4 Nahije, sve ostalo nije, te teritorije koje su naknadno ulazlile u nju.
Za dabar dio tih teritorija baba mi pamti kada su ušli u satav CG..

Pravnik
Gost
Pravnik

U Beranama se priča kao ona kovrdžava?? Ti si onda Berane jedino na mapi vidio…

Miljan
Gost
Miljan

Upravo tako,ja znam da se u tom kraju upotrebljava par rikeci ekavskih,ali ona je pricala kao da je iz Kragujevca. Nemoj da mijesas stvari,znam ja dobro kako se prica u Berane,onako ne sigurno.

Sistem
Gost
Sistem

Više je Bereansca u PG no u Berane…

Miljan
Gost
Miljan

I,kakve to veze ima kad je uslo u sastav CG? Sad pa za navijek su Crna Gora i morace je postovati kako im se nece. I Kosovo je Drzava evo tek 10 godina pa kakve to veze ima kad je neki dio usao u sastav neke teritorije.

Maki
Gost
Maki

Hahaha pa makar svako ima pravo na svijetu da prica dijalektom kojim hoce i to vam smeta ,e majko mila sta cu svasta cuti…..demokratija je tebi nepoznanica….

Ilija
Gost
Ilija

Eto jos jednog dokaza da Vijesti očima ne mogu viđet Mila, i da uopšte nema objektivnog i realnog sagledavanja istine

Bjelopoljac
Gost
Bjelopoljac

Ovo je više ppstalo zaista degutantno, jer i u vrijeme korone oni se nemaju čime drugo baviti sem Đukanovićem

Marta
Gost
Marta

Bas svi imaju ruznu i negativnu kampanju prema kompletnoj vlasti i svim institucijama Crne Gore

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Čitava opozicija ima samo jednu politiku, a to je mrzimo Mila, nikakav drugi plan i program

Pravnik
Gost
Pravnik

Da. Samo što ja to ne bih nazvao “politikom”, već jednostavno – opsesijom.

Supr hic
Gost
Supr hic

A sta je do sada gospodin Djukanovic, dobro uradio da bi se hvalio. Imamo najljepsu drzavu u Evropi, a najsiromasni smo u Evropi.

Pravnik
Gost
Pravnik

I kao takva kakvu si je opisao, opet je po svim mjerilima ispred zemalja regiona…

Maki
Gost
Maki

Po cemu ?

Kengur
Gost
Kengur

Vijesti se ni ne trude da sebe predstave kao nezavisan i objektivan medij, postalo je više nego očigledno

Bjež
Gost
Bjež

Koncern VESTI

Rada
Gost
Rada

Ovaj podatak me nije iznenadio, jer je to više nego očigledno, toga smo svjedoci svaki dan

Bojan I.
Gost
Bojan I.

Koliko ste ih vi plasirali negativnih? 0 tacno

Svjefol
Gost
Svjefol

“Sto veci porez dugujes, vise lajes…” Vijesti

Pravnik
Gost
Pravnik

Nažalost, tako je.

ND123
Gost
ND123

A CDM je vodio “pozitivnu” kampanju prema MCP ?????¿¿¿¿????¿¿¿¿

Sistem
Gost
Sistem

Po 3-4 teksta dnevno, ako ima primjer da je u Rusiji, Bugarskoj…neki Pravoslavni Sveštenik kažnjen za parkiranje ili se posvađao sa nekom.. Bilo što biće objavljeno kao udarna vijest…

Strijelac
Gost
Strijelac

Mitropolija vodi kampanju protiv Države i njenih institucija.

Atos
Gost
Atos

Citiranje Njegoša nije kampanja protiv CG, a možda jeste protiv Dps, jer su se fidtsnvirsli od tradicije, sli to me ne interesuje,, nije Dps i nijedna politička partija nisu oni CG, i ako to tako predstavljaju

ND123
Gost
ND123

Strijelac
većina stanovnika Crne Gore ne misli tako

Učo
Gost
Učo

,,Nezavisni mediji “.

Pravnik
Gost
Pravnik

I to mediji koji traže subvencije, od onih koje “razapinju” u istim medijima.

Tivat
Gost
Tivat

Daleko je on od Tita bi ga falili

Nevjernik
Gost
Nevjernik

Makar neko da piše istinu o “njemu” i njegovim “zaslugama” za sve nedaće ovog naroda. Da je zaslužio vjerujem da bi o njemu bilo i pozitivnih komentara kao i kod vas koji ga volite.

Komsija
Gost
Komsija

Ma opet su Srbi krivi
😂😂😂

Limunada
Gost
Limunada

Pregledajte svijetsku stampu I sve ce vam biti jasno

Fijuuui
Gost
Fijuuui

Bas cudno ?
Gledate li vi sem TVCG I drugih portala

Djed moj
Gost
Djed moj

A zasto su Vijesti usle medju novinarski tim u Bitku protiv virusa ??
Jel Evropa naredila ? Ko ih je kupio? Cudno da u toku korone nijesu bili , “” neprijatelji “”
Znaci krece VAKCINA

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Recept kako da se snadjemo u ovom vremenu dugujes milion onda pozajmis milion vratis milion i saldo je nula

Pravnik
Gost
Pravnik

To su riječi onoga, gdje mu je policija pronašla u službenom vozilu njegove partije, desetine hiljada neprijavljenog novca, u jeku izbora 2016. god., i sada mu se sudi za krivično djelo – pranje para.

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Ko mu zlo mislio, ….. .. …..

Burin
Gost
Burin

Ja mu od srca želim sve što on nama i Crnoj Gori radi. A za branioce njegovog lika i djela postoji objašnjenje. Pominje se Stokholm…

Med.tehn.
Gost
Med.tehn.

Nije mi jasno kako nađoše i to 300 pozitivnih da napišu…

nebitno
Gost
nebitno

Vi nekome nešto prigovarate 😂😂😂

Pravnik
Gost
Pravnik

Ako ima razloga, a ima ga, mogu i trebaju da prigovaraju.

Desimir
Gost
Desimir

Vidi se odavno da imaju dil sa Duskom M i da hoce da pocijepaju DPS

Pravnik
Gost
Pravnik

Otrcana glupost.

Free Montenegro
Gost
Free Montenegro

Sto je vise kleveta i lazi, Milo nam je miliji i drazi. Poslije Tita MILO!!! Dozivotno za predjednika. Smrt fasizmu!!!

Nkšićanin
Gost
Nkšićanin

Ništa novo, iks puta ovaj koncern ja sam nazvao Gebelsovom tvorevinom. Nemojmo kriviti Srbijanske medije, imamo goruu ispostavu kod nas.
Uvažena redakcijo ne objavite ono što je istina, a ovo je.

Struka je to
Gost
Struka je to

Kako li dise kad masku stavi ?

Bokelj
Gost
Bokelj

Vijesti pisu istinu za razliku od vas

Drnik
Gost
Drnik

Pa sto ne citas Vijesti no citas CDM i jos komentarises haha ti se nemices sa portala CDM-a..

Nkšićanin
Gost
Nkšićanin

Drnik u pravu si, Bokelju bila svaka istina kao što su tabloid Vijesti!

Pravnik
Gost
Pravnik

Jedan dio istine. Njihove “istine”.

Lida
Gost
Lida

E da su ove vijesti u Srbiji nestale bi za 24 sata.

Tesla
Gost
Tesla

Laju misevi

Burin
Gost
Burin

Vijesti napadaju, a vi branite. Skoro bi čovjek sa strane pomislio da ste njegovo glasilo. Napišite i vi bar da mu je ružno odijelo. Ili sat. Mada nijesu. Visok, lijep, skockan, ma milina jedna. Jeste apsolutista, jeste privatizovao državu, ali nek mu je prosto kad je tako lijep. Daevječna.

Kolašin
Gost
Kolašin

Četnički koncern opčinjen Đukanovićem i njihova mržnja već postaje patološka iskompleksiranost.

veso
Gost
veso

Ovdje nije bitan gosp.Djukanovic vec institucija predsjednika
To se mora razdvojiti
Ukoliko vijesti kritikuju gosp.Djukanovica to je u redu uz uslov objektivnosti ali institucija predsjednika je propisana ustavom i svako napadanje na nju je isto sto i napad na ustav
Zato molom CDM da razdvoji ove dvije kritike
isto vazi i za Vijesti i ostale medije

Naše ime
Gost
Naše ime

Ma ne mogu oni da ga blate koliko vi mozete da ga zlatite…

Marko P
Gost
Marko P

Mogli ste navesti ime te agencij. Mogli ste koncern Vijesti uporediti sa npr. RTCG da bi clanak imao neku tezinu. Ovako, cista propaganda, sto vam nije strano.

Send this to a friend