Politika

Konjević: Ili sam ja dio organizovane grupe koja ugrožava bezbjednost premijera, ili je Abazović patološki lažov

Raško Konjević, Foto: TVCG

Nisam znao da će jutros biti potpisan Temeljni ugovor, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević.

“Čini mi se da nije znao ni premijer koji je prije dva dana rekao da je dezinformacija da će 3. biti potpisan. Jučerašnje gostovanje ministra pravde nije ukazivalo da će biti potpisan jutros”, rekao je Konjević gostujući u emisiji Intervju na TVCG.

Ističe da i način na koji je premijer odabrao da “u tajnosti potpiše takav dokument, jasno govori o kvalitetu i sadržini tog dokumenta”.

“Ako je dokument nešto što bi bilo pozdravljeno od javnosti, nema razloga da se krije i potpisuje na ovakav način. Mislim da predstavlja poniženje i za Crnu Goru i SPC – zašto potpisujete nešto što maltene tajite od javnosti, način na koji potpisujete”, rekao je Konjević.

“Ponižavajuće je da kao premijer ne znate datum”

Podsjetio je da je premijer prije dva dana rekao da je dezinformacija da će biti potpisan 3. avgusta.

“Ministar pravde u emisiji TVCG je rekao nešto slično. Njih dvojicu treba pitati. Na Vladi se nije raspravljalo o datumu. Taj dio oko Temeljnog ugovora su premijer i ministar pravde držali u uskom krugu”, rekao je Konjević.

Abazović je, po sudu Konjevića, imao obavezu ovo da uradi.

“Ovo je njegova politička obaveza, koja je po mom sudu preuzeta prije. Nažalost, on je na toj obavezi istrajao i bojim se krupno politički pogriješio. Siguran sam da će u crnogorskoj političkoj istoriji  ostati kao neko ko je bez legitimiteta”, naglasio je potpredsjednik Vlade.

Govoreći o organizaciji današnjeg događaja potpisivanja, Konjević odgovara da “činjenicom da premijer, koji potpisuje ugovor ne zna kada će ga potpisati, šlag na torti pogrešnog procesa koji je vođen”.

“Ponižavajuće je da kao premijer prije dva dana ne znate datum. Onda je negdje logično da je taj datum utvrđivala SPC, a da je utvrđivala i samu sadržnu ugovora. Sve je to ambijent koji je samo finale načina na koji ser ovaj proces vodio. Mimo odgovarajućih vladinih procedura, mimo potrebe da o ovakvim stvarima temeljnije razgovarate…”, istakao je Konjević.

“Očekujem da će 19. avgusta biti izglasano nepovjerenje Vladi”

Konjević je rekao da očekuje da će se na sjednici parlamenta zakazanoj za 19. avgust izglasati nepovjerenje Vladi.

“Računam na opoziciju. Mislim na sve partije koje su opozicija. DF i Demokrate su kritikovale Abazovića kada je srušio prethodnu Vladu”, dodaje Konjević.

Ističe da su dvije mogućnosti.

“Da Vlada izgubi povjerenje sa minimum 41. glasom ili da se formira nova parlamentarna većina, ona koja je podržavala Vladu Zdravka Krivokapića. Moramo imati čisto političko rješenje. Ne možemo od Abazovića pretvarati novog Zdravka Krivokapića koji je mislio da moe Vlada bez jasne parlamentarne većine. Ukoliko Abazović i njegova URA žele da se vrate pod skute DF, slobodno. Mi ćemo otići u opoziciju i nemamo problema sa tim”, poručio je potpredsjednik Vlade.

“Ako 19. avgusta ne bude izglasano nepovjerenje, 20. avgusta podnosim ostavku”

Prema njegovim riječima, direktni krivac što danas nemamo rješenja u Sudskom savjetu, sudije Ustavnog suda je “politički potez Abazovića da temu Ugovora sa SPC naprasno postavi kao prioritet”.

Naglašava da Abazović može ostati premijer jedino ako ga podrže DF i Demokrate.

Ukoliko ne bude većine 19. avgusta za izglasavanje nepovjerenja Vladi, Konjević kaže da neće ostati u vladi.

“Ukoliko 19. avgusta ne dođe do izglasavanja nepovjerenja, 20. avgusta će premijer dobiti od mene pismo da on za mene više nije predsjednik Vlade i da treba da pokrene proceduru razrješenja u parlamentu kako to predviđa Ustav. Stvari su jednostavne, samo ćemo ukoliko se ne izglasa nepovjerenje znati da je kreirana nova parlamentarna većina. Bez iakakvih problema, nemamo nikakav problem da odemo u opoziciju, jer ideje koje zastupamo su jasne i pokazuju se ispravnim”, poručio je Konjević.

“Ili sam ja dio organizovane grupe koja ugrožava bezbjednost premijera, ili je Abazović patološki lažov”

Prema njegovim riječima, Abazović je danas na sjednici Vlade na “najogavniji način” pokušao da ga stavi u kontekst da svojim djelovanjem “ugrožavam bezbjednost predsjednika Vlade”.

<<<Abazović Krivokapiću: Prenesite kolegi (Konjeviću) da požuri, ako ne padne moja glava odgovaraće pred zakonom<<<

“Ne znam o čemu se radi, zato sam pozvao specijalnog državnog tužioca da pozove Abazovića da on pojasni”, rekao je Konjević.

Podsjetio je da je prije 20ak dana Abazović poslao poruku da ministar odbrane “želi da izazove sukobe među građanima” i da se “oni, misleći na neke političke strukture, ne plaše Temeljnog ugovora nego Europola”.

“Dan nakon toga ja sam podnio prijavu specijalnom državnom tužiocu, jer je predsjednik vlade kada takve stvari govori, dužan da potkrijepi odgovarajućim dokazima. Iz izjave premijera sada mogu da budu samo dvije stvari – da je potpredsjednik Vlade dio organizovane grupe koja ugrožava bezbjednost premijera i ime čini ozbiljno krivično djelo, ili je Abazović patološki lažov. Kada vas neko optuži da nekome želite da skinete glavu, a da je taj čovjek vaš kolega u vladi, to su najmonstruoznije optužbe. Zato sam ovako grub. Jer ta optužba koju je iznio Abazović bez ikakavog osnova, zaslužuje ovakvu grubost sa moje strane”, kazao je Konjević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Luda Simana
Gost
Luda Simana

Nijeste znali kad ce ugovor biti potpisan ni kako je i kad sletio helikopter..😳🤦‍♂️🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣👋👋👋

djole
Gost
djole

zalosna i jadna nasa drzava dokje izdajnici i KUKAVICE VODE

Vujović V.
Gost
Vujović V.

Koordinator službi bezbjednosti

Dostojanstvo
Gost
Dostojanstvo

Prrfidije je ilegalno usao u drzavu.Tako je htio Vucic u Hrvatsku ali sipak.Da se pokrenu krivicne prijave protiv svih ucesnika.Dosta je maženja.

Babin unuk
Gost
Babin unuk

Raško, da ti nije u opisu posla da znaš ko ti u državu slijeće? 🤔 Što je i sa Rankovim direktorom Kenterom? I sa svima ostalima čija je obaveza i u opisu radnog mjesta da znaju ko im u državu ulazi? Ovđe lagano može i kakva teroristička grupa da dođe, izvrši napad, i ode. Eto toliko o vama. Izdajnici. Nije… Više »

Crni
Gost
Crni

Predomislices se ti

Mićo
Gost
Mićo

Nije da ga pravdam, ali za one pare skoro svak bi popustio.

Branko
Gost
Branko

Ovi potvrdjuju Dritanovu tezu da je TU jedina tema koju imaju.TU TU TU TU TU I tako do kraja vremena.A plate stizu Pune se dzepovi.A ideja TU TU TU TU TU.A dzepovi puni.A narodu TU TU TU TU TU.

Lipa
Gost
Lipa

Nije znao išta a ovim dogovorom vladu formirali🤪

Veljko
Gost
Veljko

A koga briga sto ces ti podnijeti ostavku,ko si ti,jedva izmolis 2 posto na izborima i sve na silu nameces gradjanima,zbog tvog SDP a je dosta stvari na stetu drzavi CG,nema vise, navikni se,nesto se vise narod pita nego ti i tvojih 2 3 kolega iz stranke,napravili ste ruglo od drzave,dosta je vise.

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Ajd’ sa srećom! 19. avgust je Preobraženje Gospodnje, pa dako bude preobraženje i za našu zemlju kad srušite vladu, maknete te diletante seljačke, dripce, koji su umislili da su veličina koja je tu puštila korijenje! Pi, sram ih bilo što rade od ove zemje!!!

Schumi
Gost
Schumi

Ministeee odbrane znas li ko ti ulazi u drzavu????!!!!! Ugledaj se na granicnog pilicajca koji je dao ostavku… sram te bilo za vise stvari u zadnje vrijeme!!!!!

Trebjesa
Gost
Trebjesa

E sve vas sram i stid bilo koji samo laprdate da vam je CG u srcu. Što prije treba bježati odavde.Kad vas Pekinezer ovako prevesla. Sramota izdajnička.

Marko
Gost
Marko

……Ostaće u istoriju da je vlada u kojoj ste bili ti Ranja potpisala ugovor….

Mnegro
Gost
Mnegro

Raško, znaš li ti što crnogorski narod osjeća zbog tebe i slični? Bijes i gnjev!!!

Zeljko
Gost
Zeljko

Svaka čast Rasko,a za Abazovica jedna ćelija u spuskom zatvoru,ida da bude označen u CG kao veleizdajnik.

Milos bd
Gost
Milos bd

Rasko moras shvatiti premijera.21 milion cuda radi. Ko ti je kriv sto nijesi korumpiran

Ananas
Gost
Ananas

Ma kako je Djeka znao za potpisivanje, pa stigao da isprati i podrzi taj izdajnicki cin? Fuj

Attila
Gost
Attila

Vrijeme je za Preokret.

Monako🇲🇪
Gost
Monako🇲🇪

Rale na sledece izbore cenzus nećeš proc Rale!!!

Mićko
Gost
Mićko

On ga vazda jedva prodio a prica o legitimitetu

Maitland Niles
Gost
Maitland Niles

Da su dps,sdp,dua,sd insistirali da DritOn potpise temeljni ugovor, sigurno ga ne bi potpisao.
Ljudi,čovjek (DritOn) ima Napoleonov komplex, shvatite

Mnegro
Gost
Mnegro

Jel ima kakav otočić pa da ga,prigodno, nazovemo Sv.Helena?

Herceg-Novi
Gost
Herceg-Novi

Ima, tačno je, ali su ovdje u pitanju milioni.

DRITANGA
Gost
DRITANGA

E sve vi cvjetalo

Luka
Gost
Luka

Ustav ne predviđa da ministar podnese ostavku već da uruči pismo premijeru da obori sam sebe i svu vladu..🤦‍♂️😳🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂

Dejan
Gost
Dejan

Voli on fotelju vise no iko

Luka
Gost
Luka

Ja npr. nikad ne bih podnio ostavku na mjestu ministra u izdajnickoj vladi nego bih pustio poslanike da izglasaju povjerenje ili nepovjerenje takvoj vladi, jer ako bih podnio ostavku u moju fotelju bi se uvalio neko iz DF-a npr..to bi meni bio problem a ne Temeljni. Jer fotelja bi bila za mene zakon!

Sprdnja
Gost
Sprdnja

E moj Raško. Kako je tebi ušao hilikopter u CG a da ti i VCG niste imali pojma o tome? Sramota. Bruka.

Crmogorac
Gost
Crmogorac

Tacno tako Nato clanica tudji helikopteri ullaze i izlaze kako hoce da je srece oborili bi ga

Luka
Gost
Luka

Koliko ste se zalijepili za fotelje 30 godina govori i to što čak i vladu u kojoj sjedite zovete izdajničkom a necete da izađete iz nje!?!?

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Jasno je da je ovo drugo!!

Luka
Gost
Luka

A da vam je Dritan rekao da ce temeljni biti potpisan npr. 8 avgusta, kako bi ga to spriječili..ali vi nijeste znali pa tajno potpiso i vi iznenađeni jer nista nijeste mogli učinjet🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤔🤣🤔🤔🤣🤣

Luka
Gost
Luka

Podnesi ostavku ako je premijer lazov a vlada izdajnicka!

Luda Simana
Gost
Luda Simana

Zašto čuvaš fotelju u “izdajničkoj vladi” ako ti je u njoj šef “lazov”?! To objasni građanima i biračima! Daj ostavku ko što rade prave patriote, biće fotelja i privilegija u svakoj vladi.🤔

Slavica
Gost
Slavica

Abazobic je pataloski lazov

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

Konjoviću svi ste krivi aman baš svi dobro ste znali za Apostole da su prodati Srbiji tako i Dritan ali su oni radili i potpisali temeljeni LAŽNI UGOVOR DOLAZE POPOVI KAO LOPOVI BEZ NAJAVE i u Cetinje 🚁iu Pljevlja 🚁 kao i PG . A SAD VI POKRENITE UNIŠTENJE JER JE BILO SVE TAJNO I LAŽNO KAO LOPOVI TO I… Više »

Zeljko
Gost
Zeljko

Zasto ste sa njim formirali vlast na Cetinje?..Tada je sve ovo krenulo.Ne bi nista bilo da nijesu vidjeli neslogu na Cetinje

Peko
Gost
Peko

Pa jesi dio organizovane grupe, bićeš uhapšen. To ti je Dritan danas i obećao. E zato se ti koprcaš a ne zbog TU.

Mnegro
Gost
Mnegro

A što je dritan? Pinoče ?

Fare
Gost
Fare

Nijesi iskren Rasko. Što mu lokalne vlasti u vise opstina ne oboris?

Nikola
Gost
Nikola

Ali si s njim i Djekom u koaliciji u Ulcinju… Bruko.

Pero
Gost
Pero

Nemate čak snage ni da oborite vladu. A što bi je i obarali kad vam je lijepo. A da se svi malo stidite šta radite ovome narodu???

Rade
Gost
Rade

Niko od vas ne misli iskreno o cg vec o licnoj poziciji bogacenju na stetu gradana koji su ojadeni od devedesetih pa do danas.dajte iskreno znalacki i bezkompromisno ucinite nesto korisno za cg i njene gradane ne budite tako sebicni.

Katunska Nahija
Gost
Katunska Nahija

Tako je Konjeviću, i sad je sve jasno zašto je Abazović išao, i uz onakve počasti dočekan u Begiš 🤦‍♂️

Katunska Nahija
Gost
Katunska Nahija

Eto drugovi, sad vam je sve jasno zašto je Abazović išao i zašto je onako dočekan u Beograd 🤦‍♂️

Balsa
Gost
Balsa

Rastko je potpuno zbunjen.

Nikola
Gost
Nikola

Sto nisi podnio ostavku

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Vrhunski db neobavneN.haha haaaaaa

Katarina Monten
Gost
Katarina Monten

Ko je uposlio te ljude koji su radili danas iza leđa svog pretpostavljenog!! Vi, Konjeviću!!!

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Nudi ti košta znso a Abszović ti najavljuje od dana kad ste da podržali i vi i Dps

Ja pa ja
Gost
Ja pa ja

Tesko mi je povjerovati da se ovo nije znalo… Vladu je trebalo srusiti prije nacinjene stete… meni je ova pljacka CG sa svake strane nepojmljiva…

Sef_NK
Gost
Sef_NK

Ministar odbrane a ne zna ko mu ulazi u drzavu…e moj Rasko,podnesi ostavku koliko je nocas

Koko
Gost
Koko

Da vidimo koga ce DF za premijera

delboj
Gost
delboj

Jedna realna prica.

Loš
Gost
Loš

Ovo je više ličilo na prelaz nekog šefa kartela preko meksičke.granice ,tajno i bez pasoške kontrole,nego na dolazak crkvene delegacije

Laban
Gost
Laban

A tek kako su ušli u CG bez pasoške kontrole.Nema nas,zasad.

PIrelli ®
Gost
PIrelli ®

Možda bi mu trebalo reći?!

Send this to a friend