Politika

Konjević: Krivokapić sam za sebe kaže da nije predstavnik Vlade, saziva vijeće za nacionalnu bezbjednost SMS-om

Raško Konjević

Vaš predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, obavještavajući odbor za bezbjednost, kaže da neće da dođe na sjednicu jer nije predstavnik Vlade. Nego čega je on predstavnik? Vi govorite o nepoštovanju ili poštovanju Skupštine. Vaš predsjednik Vlade, saziva vijeće za nacionalnu bezbjednost SMS-om kršeći sve moguće zakone u toj oblasti, poručio je lider SDP-a Raško Konjević, odgovarajući poslaniku Demokrata Momu Koprivici.

Tokom pretresa o Predlogu odluke o izmjenama poslovnika Skupštine Crne Gore, poslanik Demokrata je između ostalog kazao da je danas lako raspravljati o izmjenama poslovnika, te da u vrijeme kada je Raško Konjević bio ministar unutrašnjih poslova, dok se raspravljalo o biračkim spiskovima radile mnogo gore stvari kršio poslovnik i bilježilo drastično nepoštovanje Skupštine.

”Konjević nam danas govori o principu a u njegovo vrijeme je bilo drastično kršenje poslovnika i nepoštovanje Skupštine. Prigovara nekome nešto a sam je radio 100 puta gore stvari”, kazao je Koprivica.

Konjević je u proceduralnom reagovanju kazao da se Zakon o biračkom spisku u parlamentu u to vrijeme raspravljao više od pola godine.

”Ključne odredbe zakona su usvajane kroz dijalog između vlasti i opozicije. To je jedan od zakona koji je sada na testu vaše Vlade jer i vi kao politička struktura imate obavezu, odnosno vaši ministri, da dokažete 60.000 fantoma koji postoje u tom biračkom spisku. Evo pola godine koliko je vaš ministar unutrašnjih poslova tamo, jednog jedinog fantoma nijeste utvrdili”, kazao je on.

Govoreći o nepoštovanju Skupštine, iskoristio je primjer premijera.

”Vaš predsjednik Vlade, obavještavajući odbor za bezbjednost, kaže da neće da dođe na sjednicu jer nije predstavnik Vlade. Nego čega je on predstavnik? Vi govorite o nepoštovanju ili poštovanju Skupštine. Vaš predsjednik Vlade, saziva vijeće za nacionalnu bezbjednost SMS-om kršeći sve moguće zakone u toj oblasti. Imate dovoljno prostora da posavjetujete aktuelnu Vladu i da im pomognete da nađu fantome u biračkom spisku jer ste tada govorili o organizovanim kriminalnim grupama, o fantomima, izmišljenim ljudima itd. Evo vam ministar unutrašnjih poslova, vi mu dajete punu podršku, izvolite nađite 60.000 fantoma”, kazao je Konjević.

Koprivica je Konjeviću odgovorio da ne treba da dijeli lekcije koje sam ne poštuje.

”Vi ste poznati kao čovjek koji jedno priča drugome a za sebe uzima sasvim drugačiji aršim. Dijeli nam lekcije kako da se obraćamo u nečijem osudstvu. Vi ste ovdje pričajući o naknadama za majke bez trenutno prisutnih poslanika pričali o demokratama. Toliko o vašem junaštvu i viteštvu. Na temu o zaštiti konkurencije ste govorili o majkama kada nas nije bilo ovdje, spočitavajući to nama. Toliko o junaštvu”, odgovorio je Koprivica.

Send this to a friend