Politika

Kontroverzna Šćekićeva odluka: Rukovodioca iz Podgorice šalje na Žabljak

Dragoslav Šćekić (Foto: Portal RTCG)

Vršilac dužnosti direktora Fonda zdravstva Dragoslav Dado Šćekić (SNP) donio je rješenje kojim se Željko Iković, rukovodilac Odjeljenja za unutrašnju reviziju u centrali Fonda imenuje na radno mjesto šefa Područne jedinice Žabljak do povratka odsutne službenice, saznaje CdM.

Ovo je još jedna u nizu kontroverznih odluka prvog čovjeka Fonda. Pitanje je koji je motiv imao Šćekić da Ikovića iz Centrale u Podgorici preraspiredi na radno mjesto u Žabljaku. Spekuliše se da je riječ o odluci motivisanoj privatnim razlozima Šćekića koji iz Centrale želi da udalji Ikovića.

Rad filijale u Žabljaku nije ugrožen ako je načelnik odsutan. Poslove preuzima službenik nižeg ranga, a ako filijala nema nijednog službenika, onda najbliža filijala preuzima poslove, a to bi bila PJ Pljevlja.

Ne nazire se kraj nevjerovatnim odlukama prvog čovjeka Fonda, od zloupotrebe državnih resursa za privatne svrhe, kada je prema tvrdnjama korisnika društvenih mreža, Šćekić na Gazimestan na Vidovdan pošao službenim vozilom, sa vozačem FZO, do ptužbi za fizički nasrtaj na jednu od zaposlenih u Fondu.

A da tu ne bude kraj, treba pomenuti da je, promijenio člana Upravnog odbora iz reda zaposlenih Fonda, pa je umjesto Vesne Popović, imenovao dr Snežanu Malović, koja po sili zakona ide u penziju za nepunih devet mjeseci. Iako je obavezan po Zakonu o slobodnom pristupu informacija tu činjenicu namjerno nije promijenio na sajtu Fonda gdje još piše da je član UO Vesna Popović.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ksenija
Gost
Ksenija

Željko Iković je sinonim za stručnost, čovječnost i pravičnost. Kamo sreće da nam takvi vode institucije.

Miha
Gost
Miha

Starješina organa ima potpunu samostalnost u donošenju odluka ovog tipa, a bavljenje medija obkavljivanjem ovakvih informacija je van pameti.Zamislite da se obkavljujr svako rjrsenje o rasporedu i prerasporedu za 40 hiljada zaposlenih koji se finansiraju iz Budzeta CG.Potpuni nonsens.

VODJA
Gost
VODJA

Jeste ali ako ne krši zakon. Zato Miha čuti jer ne znaš o čemu se radi.

Peki
Gost
Peki

Čudnovato, ikovića šalje za Žajak a na njegovo mjesto će dovesti nekoga iz Berana. Tata mu ostavio FOND pa može da radi što oće.
Od ljudi se ne stidi a od boga se ne boji.
Veliki vjernik. 3.45.

INA
Gost
INA

Ikovic daleko najstrucniji u FZ.

,,,
Gost
,,,

Fin neki čovjek.

Pravda
Gost
Pravda

A kad iz Zabljaka dodju da rade u Podgoricu to nije strasno.

Engleski
Gost
Engleski

Ne moze ovo nije po zakonu! Shodno zakonu slizbenik se moze rasporedit na drugo radno mjesto ali samo do 60 km od mjesta prebivalista.

Mitar
Gost
Mitar

Eneeee

Pastrmka
Gost
Pastrmka

A što nije on osta BA kod svojija ,no odma za PG,šta očekivati od takvija,bez ovakve stvari…
Da je vječna CG

Pastrmka
Gost
Pastrmka

A što nije on osta BA kod svojija ,no odma za PG,šta očekivati od takvija,bez ovakve stvari…
Da je vječna CG

Viki
Gost
Viki

To je ono,na fin način te ćera da napuštiš posao.Kao u policiji rasporedi te iz HN u Plav.

niksa
Gost
niksa

Razlog je jednostavan. Covjek je takodje konkurisao za mjesto direktora fonda PIO.

Radoš
Gost
Radoš

Šta radi tužilaštvo?

Zoran
Gost
Zoran

Rekose li za ovoga da bi pobijedio na preśednicke izbore? 😭😭😭

Send this to a friend