Politika

Kopitović: Đurđević na Đurđevdan proganja omladinu Pljevalja

Ivan Kopitović

Pozivi na informativne razgovore juče su poremetili slavski dan i veliki praznik koji je u velikom broju obilježen i među stanovnicima Pljevalja, a iza ciljanog pritiska na omladinu Pljevalja stoji lično novoizabrani načelnik tamošnjeg Centra bezbjednosti Haris Đurđević, saopštio je funkcioner DF-a i PzP-a, Ivan Kopitović.

Prema njegovim riječima, pozivanje na saslušanja na Đurđevdan jasan je pokazatelj da Đurđević ne može da se pomiri sa činjenicom da se Pljevljaci ne mire sa njegovim imenovanjem, pa s toga osuđujem progon mladih Pljevljaka koji su samo iskazali protest povodom imenovanja načelnika CB-a.

“I još jednom pozivam Zorana Brđanina, direktora Uprave policije, da po hitnom postupku smijeni Đurđevića koji je nedostojan obavljanja tako važne funkcije. Brđanin mora da shvati ovu kukavičku poruku Đurđevića koju šalje omladini Pljevalja na jedan vrlo bitan datum i dan, jer šta drugo se može i očekivati od takvog čovjeka koji se danas krije iz parčeta papira preko kojeg se sveti svojim sugrađanima, baš onako kako se i u decembru 2019. godine krio iza svojih kolega kada je po komandnoj odgovornosti učestvovao u napadu na Vladiku Metodija i vjerni narod na mostu na Đurđevića Tari”, kazao je Kopitović.

Kako dodaje, ako sve ovo nije dovoljno gospodinu Brđaninu da smijeni ovog sitnog doušnika Veselina Veljovića, pravdajući se da se načelnici CB ne smjenjuju sa ulice, onda Brđanin može imati ozbiljne probleme u sistemu UP u vidu pravljenja paralelnih struktura sastavljenih od odanih pripadnika nekadašnje garniture policijskih zvaničnika koji imaju aktivno učešće u organizaciji tzv. ,,patriotskih” skupova i ranijoj blokadi na Bogetićima.

“Pljevlja kao multikonfesionalna i multietnička zajednica u kojoj godinama vlada divan sklad izmedju dvije vjerske zajednice i vjerujućeg naroda zaslužuje da svoje praznike kako hrišćanske tako i islamske dočekuju u miru slaveći ih zajedno, a ne da jedan potrčko nekadašnjeg režima diže tenzije na dan i uoči slavskih dana”, zaključio je Kopitović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
.....
Gost
.....

hahaha, dobro ne reče kad ti je babi rođendan da na taj dan milicija ne radi…sve li se danas našlo da komentariše…pih!

Porto
Gost
Porto

Saslusavace se i ko nece

Send this to a friend