Politika Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore

Koprivica i Šaranović izglasani za članove odbora, SD uzdržan

Poslanici Demokrata Momo Koprivice i Danilo Šaranović izabrani su za članove Odbora za reformu izbornog zakonodavstva na današnjoj sjednici Skupštine Crne Gore.

Demokratska partija socijalista (DPS) i Bošnjačka stranka podržali su izbor poslanika Demokrata, dok su dva poslanika Socijaldemokrata bili uzdržani.

Za izbor Šaranovića i Koprivice glasalo je 39 poslanika. DF je napustio sjednicu parlamenta prije glasanje.

Poslanici su sa 41 glasom vladajuće koalicije usvojili dopune Zakona o poreskoj administraciji.

Marta Šćepanović iz Demokratske partije socijalista je, kao izvjestilac Administrativnog odbora, saopštila da je to skupštinsko tijelo juče podržalo imenovanje Koprivice i Šaranovića “zato što želimo da se započne pravi rad u Odboru”.

Poslanik Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović, pozdravio je odluku Demokrata da se uključe u rad Odbora i rekao da će glasati za imenovanje njihovih poslanika, Koprivice i Šaranovića.

Međutim, Boris Mugoša iz Socijaldemokrata najavio je da ta stranka, u formalnom smislu, ne može podržati odluku o imenovanju predstavnika Demokrata.

“Ona nije u saglasnosti sa odlukom o formiranju Odbora, koja jasno definiše da svakom klubu poslanika pripada jedno mjesto u Odboru. Demokratama, po ovoj odluci, pripada jedno mjesto, sem ako im koalicioni partneri s lokalnog nivoa, Demokratski front (DF), nisu ustupili jedno mjesto. To je formalni razlog. Drugi razlog zbog čega ćemo biti uzdržani je suštinski: nema volje i želje pojedinih da rade na problematici izbornih zakona. Ko bude u Odboru, neće više moći da obmanjuje javnosti da bojkotuje parlament”, istakao je on.

Nezavisni poslanik i šef Posebnog kluba poslanika, Aleksandar Damjanović, smatra da je biranje dvojice poslanika Demokrata u Odbor – nezakonito.

“Suština je u broju koji treba da donese predlog izbornog zakonodavstv – 11 od 14 poslanika. Iz ovog procesa isključeno je sedam parlamentarnih partija. To je pravno nasilje, podmukla namjera i politička prevara. Nadam se da kolege iz SDP-a i kolega nezavisni poslanik, Rudović, neće dati legitimitet ovakvom načinu rada Odbora”, smatra Damjanović.

On je ocijenio da je “ovo jedna od najvećih prevara koja se desila u parlamentu”.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević, tražio je pauzu i zakazivanje sjednice Administrativnog odbora, da bi se Posebnom klubu poslanika dalo jedno mjesto u Odboru.

Knežević: Potvrda braka DPS-a i Demokrata

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević, kazao je da će se večeras potvrditi “jednopolni politički brak DPS-a i Demokrata”.

Knežević je rekao da Demokrate moraju da uđu u Odbor “jer su ucijenjeni plagistarskim radovima, fiktivnim fakutrama i nekim sumnjivim fotografijama”.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović zatražio je na početku današnje sjednice od predsjednika parlamenta Ivana Brajovića objašnjenje kako je i na osnovu čega zakazao današnju sjednicu.

Brajović je odgovorio da izbor i imenovanja ne bi trebalo da se vrše na vanrednom zasjedanju, ali da postoji dovoljan broj predlagača.

Aleksandar Damjanović ocijenio je takođe da je prekršen Poslovnik, da bi se dvojica poslanika Demokrata “ugurali na silu, bezakonjem, u Odbor za reformu izbornog zakonodavstva”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mojsije
Gost
Mojsije

Ni jedan ni drugi skoro su najgori u svojoj sredini,ali oni su ih odabrali vjrovatno zbo opstrukcije.

Aloalo
Gost
Aloalo

Bravo momci. Malo da se makne ova gerijatrija i vlast i opozicija.

Liveron
Gost
Liveron

Bečić= Pajović

Fileopg
Gost
Fileopg

izabrani u odbor a neće da rade u njemu, ne vidim svrhu. Nadam se da će ih Han i Evropa uozbiljiti i još jednom ozbiljno upozoriti da se moraju držati date riječi, da ne mogu čas ovako čas onako….

Inni
Gost
Inni

Bečić= Pajović

Patins
Gost
Patins

Izdaja Demokrata, ko zna čime ih je DPS privolio u koaliciju.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Apelujem na sve mlade i skolovane i hrabre ljude da bjeze iz ove drzave,kumim vas Bogom ucite jezik i bjezite

Barbis
Gost
Barbis

Evo vidi mlade ljude, Demokrate, kako se prodase DPS-u. Pih

vjecna da je
Gost
vjecna da je

crna gora je potonula nema opozicije ..goru vlast a da opozicija vise radi protiv sebe nema nijedna evropska drzava ….posten i vrijedan crnogorac nema koga glasati …svi se tale djeco bjesteeee

Tomal
Gost
Tomal

Glasacu DF uvijek. Hrabri, dosledni, beskompromisni.

Choban
Gost
Choban

Ha,haaa..Čuš Koprivica i Šaranović !?!?
A zajedno sa Dpsom sve dogovoreno.

Zubo
Gost
Zubo

Koja je ovo partija SD?
Jesu li oni na vlasti? Uzeše li oni mandat?

Svjefol
Gost
Svjefol

Demokrate su svjesne da su na marginama, ali sami sebi daju znacaj. Isfrustrirana gomila omladine, koji nikad nista radili nisu ali bi da vode drzavu. Pobijedi pa podijeli, njihov je slogan….

Send this to a friend