Politika

Kotor će dobiti predsjednika, bez obzira na moguću opstrukciju Perović

Dragica Perović

Predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović zakazala je sjednicu kotorskog parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda-izbor predsjednika opštine Kotor, za petak 14. jun u 18 sati.

Skupštinskom većinom od 18 odbornika, 24. aprila je smijenjen dotadašnji predsjednik opštine Vladimir Jokić. Tada je uz protest ispred palate Bizanti, u kojoj je Skupština opštine otvorila i odmah zatvorila sjednicu, Perović dala pauzu na neodređeno vrijeme.

Odbornici DPS, SD, HGI, LP kao i Bruna Lonačerević i Goran Brguljan iz SDP-a, njih 18 su smijenili Jokića. On je podnio tužbu Upravnom sudu čija se presuda još čeka.

Šta će se dešavati ukoliko Perović ponovi isti aprilski scenario, tj. otvori pa zatvori sjednicu, Skala radio je pitao Željka Aprcovića, šefa kotorskog DPS-a i odbornika u SO Kotor.

“Ako se to desi bez i jednog zakonom utvrđenog razloga, skupštinska većina će po hitnoj proceduri, shodno zakonu zakazati sjednicu u roku od tri dana. Održaćemo tu sjednicu lokalnog parlamenta  iz razloga što je ovo prevršilo svaku mjeru u smislu izigravanja i prava i pravde i odnosa prema našim sugrađanima, njihovim porodicama i čitavom gradu“, rekao je Aprcović.

Na pitanje da li očekuje i sličan performans nezadovoljnjih iz bivše vlasti, Aprcović je podsjetio da je o performansima više puta javno iskazao svoj stav.

“Oni nijesu logični i apsolutno su neshvatljivi. Da li su možda zbog neisplaćenih, a zarađenih plata performans mogli da izvedu i kotorski vatrogasci koji se brinu o životima i imovini građana? Oni su samo tražili ono što su zaradili i što im po zakonu pripada”, konstatovao je Aprcović i dodao da ne očekuje performans u petak ispred palate Bizanti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Aprcovicu ne prijeti….. mnogo ste se započeli

Bem ti izbor
Gost
Bem ti izbor

Pobjediće manje zlo…

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

DPS-SDP paraziti

Da ti rečem
Gost
Da ti rečem

Ne žnam đe te srbi, ma si zaslužio da te neko tuda dobro počeše.

Volja gradjana
Gost
Volja gradjana

“Ako se to desi bez i jednog zakonom utvrđenog razloga, skupštinska većina će po hitnoj proceduri, shodno zakonu zakazati sjednicu u roku od tri dana. Održaćemo tu sjednicu lokalnog parlamenta iz razloga što je ovo prevršilo svaku mjeru u smislu izigravanja i prava i pravde i odnosa prema našim sugrađanima, njihovim porodicama i čitavom gradu“, rekao je Aprcović. – Izigravanje… Više »

Plavi
Gost
Plavi

Sto prije vise da krene zivot u Kotoru kojega,su utopili Demokrate,Ura i Df

Volja gradjana
Gost
Volja gradjana

Znači, prije njih je u Kotoru bilo odlično? Pa što je onda narod smijenio vlast DPS-a na zadnjim izborima? I zašto DPS uzima opet vlast, ovaj put bez provjere da li ima podršku građana ili ne? Pa nismo valjda mi tu zbog političara, nego oni zbog nas, nebitno od stranke? Ako nisi izabran – odakle ti pravo da zasjedneš u… Više »

Libero7
Gost
Libero7

Fina neka zena mislim od muke ne moze zaspat od kad je crna gira nezavisna

Radmila
Gost
Radmila

Ovakve grčevite borbe da se odrze na vlast silom na sramotu svijet jos ne viđe.
Nesposobni,nevaspitani,nedorasli prvenstveno demokrate kotorske moraju u zaborav.

Send this to a friend