Politika

Kotor izbjegao prinudnu upravu, SDP obezbijedio kvorum

Foto: Portal Skala radio

Nakon skoro šest mjeseci neodržavanja, danas je održana sjednica SO Kotor, koja je prekidana više puta tokom prethodnog perioda, čime je izbjegnuta prinudna uprava.

Iz SDP-a tvrde da je na današnjoj sjednici Skupštine Opštine Kotor,  ova partija uspjela da omogući da se poslije 6 mjeseci održi sjednica Skupštine na kojoj se raspravljalo o odlukama na koje nas je zakon obavezivao, a koje su donešene uzurpiranjem prava Skupštine opštine Kotor.

“Zato nijesmo podržali zahtjev DPS-a za odlaganje sjednice i time spriječili mogućnost uvođenja prinudne uprave u opštini Kotor, što je bio cilj pojedincima iz samo njima znanih razloga”, saopštili su iz SDP-a.

Kako prenosi Skala radio,  prije početka je odbornik DPS-a Željko Avramović podnio pisani zahtjev za odlaganje sjednice zbog opravdane odsutnosti dijela odbornika iz redova najveće opozicione partije, ali njegov zahtjev Perovićeva nije prihvatila, obrazlagajući takav stav činjenicom da se sjednica mora održati kako Vlada ne bi reagovala privremenim mjerama. Avramović je upozorio Perovićevu da krši dobru praksu izlaženja u susret odborničkim klubovima, ali ni to nije pomoglo pa je, nakon utvrđenog kvoruma, sjednica počela sa radom. Avramović je pitao i zbog čega je nacrt budžeta dobio samo 4 dana prije zakazane sjednice, ali odgovor nije dobio.

Nakon šest mjeseci

Bruna Lončarević, predsjednica Kluba odbornika SDP-a je, prije glasanja o 14 odluka koje je u ime SO donio predsjednik opštine Vladimir Jokić, kazala da je jedva dočekala da nakon skoro 6 mjeseci sjedne u klupe odbornika i da se obrati građanima Kotora. Ona je kazala da je za svo ovo vrijeme predsjednik opštine donosio odluke sam, a ukazala je čak i na činjenicu da su odbornici dobili preuređeni dnevni red i datumom održavanja sjednice za 16. decembar a ne 28. kako je trebalo i moralo da bude napisano. SDP je tražila, kazala je Lončarevićeva, da se SO održi i da građani Kotora čuje njihovo mišljenje. Ona smatra da su prava odbornika ovim načinom donošenja odluka uzurpirana jer im nije bilo dozvoljeno da misle svojim glavama. Za to su, navela je ona, postojali neki drugi razlozi koji im nikada nijesu objašnjeni, a ostaće i dalje tajnoviti. Bruna Lončarević je, na kraju izlaganja bila kategorična da odbornici SDP-a za ponuđene odluke neće i ne mogu glasati. Ne zato što su nezakonite, nego zato što je pravo odbornika uzurpirano. Ona je istakla nadu da se više nikada neće dogoditi da se oduzme pravo legalno izabranim predstavnicima naroda da obavljaju svoj posao.

Odbornik Liberalne partije Vido Drašković je kazao da je ovo komedija la finita, da su pale zavjese i da je prvi čin završen. Ovaj saziv SO, uz korišćenje vaših sredstava odigrao je prvi čin ove komedije, kazao je on. Drašković je mišljenja da razlog ovako dugog neodržavanja sjednica SO nije ideološke nego lične prirode. Ovakvo stanje, kazao je on, predsjednik opštine koristi i donosi odluke trošeći sredstva građana mimo znanja parlamenta, upravo računajući da će njegove odluke dobiti potrebnu većinu i da će ih odbornička većina učiniti legitimnim i legalnim. On je kazao da LP neće glasati za odluke ali da će biti zanimljivo gledati da li će glasati za njih oni koji su Jokića glasali za predsjednika.
Odbornik SD-a Božidar Zvicer je kazao da će odbornici ove partije ostati uzdržani prilikom glasanja o odlukama koje je predsjednik kotorske opštine donosio u njihovo ime.

Jokić: Sve u skladu sa zakonom

Na početku rasprave predsjednik opštine Vladimir Jokić je saopštio da su odluke koje je donio u skladu sa zakonom i da jedino Ustavni sud Crne Gore može izreći sud o njihovoj validnosti.

Potom se pristupilo glasanju. Većinom glasova prisutnih odbornika 14 odluka koje je u ime odbornika donio predsjednik opštine Vladimir Jokić dobile su potrebnu većinu.

Kotorski DPS nije prisustvovoa sjednici. Da su njegovi odbornici bili prisutni i glasali protiv Jokićevih odluka, one zasigurno ne bi bile usvojene jer su protiv glasali odbornici SDP-a a isto bi uradili, kako je Zvicer kazao i odbornici SD-a. Zašto DPS nije došao na zasijedanje na kojemu se ne bi usvojile odluke kotorskog predsjednika, svakako će biti predmet brojnih špekulacija. Pokušali smo da dobijemo izjavu predsjednika Opštinskog odbora ove partije Željka Aprcovića, ali nam je on kažao da će se, zbog zauzetosti, javiti kasnije. Tada ćemo i prenijeti njegovu izjavu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Đorđe
Gost
Đorđe

Jos malo,do prve naredne sjednice

Đorđe
Gost
Đorđe

Jos malo do prve naredne sjednice

Zoran
Gost
Zoran

Toliko o tzv suverenistima iz propalog sdp.

Kotor66
Gost
Kotor66

Necete srusiti vlast u Kotor i tacka. Na primorije vise niko ne voli DPS shvatite mi nismo sjevernjacke ovce i nas necete da sisate…..sve je bolje od njih!!!

VISITOR
Gost
VISITOR

Ne ide da ranko izda srpstvo! Tek je postao veliko Srbin mora se dokazivati.

Grey
Gost
Grey

SDP pokazuje da je ozbiljna partija, najozbiljnija i najpoštenija u Crnoj Gori.

Boba
Gost
Boba

Hahaha Ranjaaaaa…
Kako te jadan nije sramota?

Catarino
Gost
Catarino

Prvo skoči ..
Porano ste se ilobradovali

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Dukljani na aparatima

Boba
Gost
Boba

Bogami i ti ces bit na aparate kad ti baba ode pa ne budes ima od koga da krades cigare😁

Draško press
Gost
Draško press

Ve$a, bleso jedna!

Boba
Gost
Boba

Bogami ce malac Jokic morati ovo da im odradi za uzvrat😁😁😁😁

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Ovaj grad tone iz dana u dan. U katastrofalnom je stanju od saobracajnih guzvi do pijesackih staza, neuredjenosti prostora, rusevina na svakom cosku (rivijera,livnica,fjord,autoremont,bazen…) Vidim u svaki grad se makar po nesto ulaze u Budvu, Tivat, H.Novi jedno u Kotor nista. A toliko para od kruzera, bedema, pos. Prostora. Sramota ko god dodje na vlast gleda samo svoje fotelje niko… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

*Piješačka”
Kakva sramota DPS bota

Ja Ti
Gost
Ja Ti

.Nije nekad bilo kruzera ..voda slana na cesme…ali je bilo fabrika i bazena da mogu djeca trenirat..SVEGA JE BILO U TITOVO DOBA….NOVI “””TITOVI PIONIRI”””UNISTISE I FABRIKE I BAZENE…SAMO OBECANJA …
BLAGO NJIMA KAD PLATE PRIMAJU OD NAS..
DA MI JE ZNATI KAKO BI PREZIVJELI SA 300 EURA..VJEROVATNO BI SE ZA PRVU BANDERU …nedaj BOze nikome

Soko
Gost
Soko

SDP nasta se spustio !

Vukasin
Gost
Vukasin

BacO ih drži za M.

1960
Gost
1960

Ha ha ha taman tako…Nasi graditelji

1960
Gost
1960

Isto ti je to kao Popovic Liberal sa D PS om
Vlast je slast

Cetinje
Gost
Cetinje

kao i obicno Soko, “spustio se SDP”na fotelje,nista novo,Ranja je rodjen “prije lisice”i to je to,ali se dobro “buca” Crnogorstinom,zajedno sa “manekenom”Konjevicem.

H.Novi
Gost
H.Novi

A što očekivati od veljesrpskih partijica.

Leila
Gost
Leila

Najveci fan demokrata je dps🤣🤣🤣🤣

Send this to a friend