Politika

Kotorski vatrogasci Perovićevoj: Prijavite sve nas policiji

Nakon prijave koju je predsjednica SO Kotor Dragica Perović podnijela policiji protiv predsjednika sindikata Službe zaštite i spašavanja Josipa Markovića zbog, kako je kazala, osjećaja ugroženosti i sinhronizovanog političkog pritiska koji je prepoznala u pomenutom dopisu i u aktivnostima odbornika DPS Željka Avramovića, Željka Aprcovića i Jova Suđića, reagovali su kotorski vatrogasci. Oni su se ponovo obratili Perovićevoj pitajući je u kojoj je rečenici prepoznala ugroženost od vatrogasaca i zbog čega nije prijavila kompletnu jedinicu jer su oni, svi do jednoga potpisnici dopisa koji joj je prije dva dana dostavljen.

<<<Predsjednica kotorskog parlamenta zatražila zaštitu policije<<<

Saopštenje prenosimo u cjelosti

Gospođo Perović,

Sindikat Službe zaštite i spašavanja Vam se obratio dopisom koji sam potpisao kao njegov predsjednik, zbog činjenice da treći mjesec zaposleni ne primaju zarade. Nadao sam se da smo Vam objasnili da je ovakva situacija nepodnošljiva i da više nijesmo u stanju da servisiramo obaveze prema ratama kredita koji većina ima prema bankama i prema režijskim troškovima, koje svakoga mjeseca moramo redovno da plaćamo. Istovremeno smo Vam saopštili da zbog ukupne blokade rada lokalne uprave trpi Služba i upozorili Vas na posljedice koje zbog toga mogu da uslijede.

Zaprepašćeni smo, moram Vam kazati, Vašim odnosom prema nama a posebno prijavom policiji protiv mene. Tim prije što ste, kada ste se već odlučili da podnesete prijavu protiv mene, to morali da uradite i za svakog člana Sindikata Službe zaštite i spašavanja, jer oni stoje iza svake napisane riječi.

Mi nijesmo političari pa zbog toga ne razumijemo što znači Vaša konstatacija da dopis nije ni malo bezazlen i naivan? Naravno da nije. On je ozbiljan, baš kao što je i Služba čiji smo pripadnici, jer nas je upravo politika u kojoj i Vi aktivno djelujete, a ne struka i posao koji obavljamo, dovela u situaciju da, ni krivi ni dužni, ne primamo plate i da se mučimo kako da očuvamo osnovna sredstva i servisiramo ih sopstvenim angažovanjem i umijećem.

Žao nam je što je za Vas naš dopis političke prirode. Da možete da riješite problem sa kojim se suočavamo prepoznali smo u činjenici da je u Vašim rukama zakazivanje sjednice SO i da to možete uradite mnogo prije roka za koji ste se odlučili. Javnost zna da ste to uradili namjerno a ne slučajno, i to je ono što nas najviše boli. Vaš takav odnos prema nama ničim nijesmo zaslužili.

Vi nas, gospođo predsjednice, upućujete, kako kažete, na pravu adresu i navodite da su to oni politički subjekti koji su mene, indirektno ili direktno, instruisali da Vam se naredbodavno, sa velikom dozom prijetnji, obratim. Objašnjavate nam da su to oni  koji su, igrajući se skupštine, nezakonito razriješili predsjednika Opštine, sa svim negativnim posledicama i na taj način doveli nas i Vas u nezavidnu situaciju.

Mi se, gospođo Perović, ne razumijemo u Vašu političku kombinatoriku. Da li je to tako ili nije, ocijeniće oni kojima je to posao, a na nama je da svakodnevno brinemo kako da zaštitimo sve one koji su ugroženi u požarima, saobraćajnim nesrećama, nesrećama na moru, stambenim objektima, onima koji se izgube u okolnim brdima i planinama…

Odgovorno tvdimo da nijedne jedina riječ prijetnje ili naredbodavnog tona u dopisu nije bilo. Pročitajte pažljivije tekst pa ćete vidjeti da piše da Vas pozivamo da zakažete sjednici što hitnije, a ako to ne uradite da ćemo Vas smatrati odgovornom za sve posljedice koje, eventualno, mogu da uslijede.

Ako sjednicu ne želite da zakažete ili odlažete datum održavanja, smatraćemo da to činite kako bi nam naudili a Službu doveli u stanje oslabljene funkcionalnosti zbog nemogućnosti da servisiramo neophodnu opremu i održavamo je u skladu sa zakonskim propisima. Gdje ste tu prepoznali prijetnju? Mi iskreno vjerujemo da ćete Vi biti odgovorni što hitno ne sazovete sjednicu, smatrajući da to možete, da se haos i kolaps, kako stanje u našoj opštini nazivaju mnogi, prevaziđu. Ispaštamo mi, ali i naš posao koji je na prvom mjestu i koji je prepoznat kao javni interes.

Ponovićemo gospođo Perović da bi bilo potpuno jasno, pripadnici Službe zaštite i spašavanja nikada ne bi preduzeli ni jedan radikaln korak ako platu ne bi dobijali jer sredstava iz objektivnih razloga nema. Ali, politička prepucavanja preko naših leđa više nećemo da podnosimo. Vašu odluku čekaćemo najkasnije do ponedjeljka, za kada može biti zakazana i sjednica SO.

Ne stoji gospođo Perović Vaša tvrdnja da sam Vam se na prilično nepristojan način obratio. Čak ne znam ni što to znači kad kažete „prilično nepristojan način“, ali dozvolite meni i mojim kolegama da vjerujemo da, dok mi ne zavirujemo u Vaš, Vi itekako svojim nečinjenjem zavirujete u naš novčanik.

Najljubaznije Vas molim da ne insinuirate da samo mislili da se finansirate iz nekakvih nedozvoljenih izvora. To niko od nas nije ni pomislio ni rekao, pa nije jasno ni kako ste i gdje to u tekstu prepoznali?

Hvala Vam na dobronajmernim savjetima i na pozivu u Vaš kabinet. Bilo bi nam mnogo draže da se za koji dan završila sjednica SO kako bi mogli da nastavimo sa redovnim poslovima bez opterećanja koja preživljavamo.

Srdačno,

Josip Marković, predsjednik Sindikata Službe zaštite i spašavanja Kotor i 21 član (svi zaposleni osim komandira koji nije član Sindikata)

61

avatar
1000
40
21
0
 
41
Sirena92Crnogorac45RafaelloIskra95Kinez
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sirena92
Gost
Sirena92

Demokrate su same krive za nastalu situacija, njima je ocigledno jedino bilo bitno da masovno pristupe zaposljavanju partijskih drugova i kumova, dok su interese opstine i gradjana ostavili po strani.

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Nadam se da ce neko iz Dps-a da dodje na Jokicevo mjesto, jer kao najstabilnija partija, jedino ona moze da se ufati u kostac sa problemima koji su ostali iza nesposobne opozicije.

Rafaello
Gost
Rafaello

Briga nju sto radnici nijesu primili plate i sto sastavljaju kraj sa krajem.

Iskra95
Gost
Iskra95

Trebace mnogo energije da se kotorska uprava povrati i dovede u neko normalno stanje, jer ju je opozicija dovela do najnizih grana.

Kinez
Gost
Kinez

Demokrate na celu sa plagijatorom nijesu sposobne da vode opstinu i da rade u interesu gradjana, a nista bolja situacija nije ni kod ostatka opozicije, jer su u svakoj opstini u kojoj su imali vlast na sledecim izborima ubjedljivo izgubili.

Enesa
Gost
Enesa

Ono sto je posebno karakteristicno za vlast u Kotoru je samovolja pojedinaca, koji su iskoristili svoje pozicije za masovno zaposljavanje partijskih drugova i kumova, a sve to na ustreb nase opstine, koju su i na kraju unazadili svojim neznanjem i nesposobnoscu.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Posle svega sto se izdesavalo cisto sumnjam da Demokrate imaju vise podrsku gradjana. Lazni magistar moze da pocne da pakuje kofere.

Marelica
Gost
Marelica

Svi su vidjeli kakvo je stanje u Kotoru i da je za to najvise zasluzna losa politika Demokrata. Sramota sto se radi u toj opstini.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

To dovoljno govori o ozbiljnosti Demokrata, uvijek se oni nesto ugrozeno osjecaju, ne umiju ds rijese probleme gradjana.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Demokrate i njihova posla ,a znali su 10 dana oplakivat jokica ,ali nisu znali potpisati ugovore za plate radnika prije nego je potpisao ostavku

Leart
Gost
Leart

E dje mi zivimo pa se ovo desava ,jokic je pozaposljavao toliko ljudi u opstinu da po hodnicima sjede jer ne mogu stat u kancelarije a ovamo glume neko postenje i moral dok narod dize kredite da bi se prehranio

Komita
Gost
Komita

Demokrate su toliki haos napravili u 3 grada koje su vodili da sumnjam da ce na sledecim izborima preci cenzus

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

E ovo je politika ,i ova zena nije kriva a bruna loncarevic jeste ? Ispade sad kao postenija perovicka ili jonica koje su gradjane kotora ostvaili 3 mjeseca da se snalaze i pozajmljuju nego gospodja bruna koja je spasila grad od posasti sa crvenim kravatama

Liberal
Gost
Liberal

A sta ocekujete od demokrata ? To su toliki nacionalisti pritajeni da namjerno nisu htjeli da im isplate olate za 21 maj,pamte i kotor i herceg novi a i budva koja im je prva odluka koju su donijeli kad su postavili gradonacelnike odmah isti dan su narucili nove table na ulazu i izlazu iz grada dje je cirilica iznad latinice,a… Više »

Stefo12
Gost
Stefo12

Ima li vece sramote od toga sto demokrate kao taoce drze plate radnika opstine ,nije poenta jesu li to vatrogasci ili kafe kuvarice niti je li ih zaposlio jokic pa su duzni da trpe to ili ih je zaposlio dps pa onda ispada da grabe momenat da napadnu,poenta da jedna ozbiljna politicka partija ne smije da se ovako ophodi prema… Više »

Send this to a friend