Politika

Kovačević: DPS nastavlja antihrišćansku kampanju

Kovačević

Svojim saopštenjem, portparol DPS-a Miloš Nikolić je pokazao da nikada u životu nije saslušao do kraja nijednu rečenicu mitropolita Amfilohija, a kamoli neku njegovu besjedu. On nastavlja niz besprizornih, antihrišćanskih kampanja kakve su sprovodili komunisti u Crnoj Gori nakon 1945. godine sa željom da se još jednom dogodi stradanje Crkve, nalik onome, kada su politički prethodnici Nikolića ubili mitropolita crnogorskog – primorskog Joanikija i većinu tadašnjeg sveštenstva u Crnoj Gori, poručio je portparol Nove srpske demokratije Marko Kovačević.

Nikolić je poručio da su izjave i ponašanje mitropolita dokaz da su protesti politički.

Kovačević je naglasio da Nikolić zaobilazi istinu kada kaže da Crkva i Mitropolit nemaju nikakve argumente protiv samog Zakona, za šta svako zna da nije istina, jer se, kako dodaje, bez čvrstih argumenata i tek tako ne pojavljuje ovoliki broj ljudi na ulicama Crne Gore.

“Baš zato što je iznesen sijaset argumenata zašto je Zakon protiv SPC loš i imamo ovako brojne litije i molebane u svim gradovima.  Priča o navodnoj ugroženosti Crne Gore više ne pije vodu i svakome je jasno da je to godinama bila dimna zavjesa režima, kojom su pokrivali svoja nepočinstva. Niko nije napao Crnu Goru, pogotovo nije Crkva. Politika režima je ta koja je napala Crkvu i litije koje se dešavaju su političke u onoj mjeri u kojoj se od bestijalnih napada na nju, koje predvodi Milo Đukanović, treba odbraniti”, naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, istorijske istine i crkveni kanoni ne mogu se promjeniti na partijskim kongresima ali, kako je dodao,  izgleda da to neokomunisti iz DPS-a ne znaju.

“Iz DPS-a suštinski i ne brinu o ugroženosti Crne Gore, kojoj se ovih dana, zbog veličanstvenih litija, istinski divi čitavi svijet i koju je, najbolje definisao patrijarh srpski Irinej, nazivajući je – Sveta Crna Gora. Oni brinu o ugroženim pozicijama svog lidera i njihove stranke, o foteljama koje su krenuli da im izmiču njihovi članovi, pa misle da će ovako agresivnom kampanjom i iskazivanjem nepoštovanja prema mitropolitu Amfilohiju od strane mladića iz njihovih redova, nekoga ubjediti da neće upasti u bezdan koji su sami proizveli.  Sveta Crna Gora će postojati i posle njih kao što postoji i sada, uprkos njima”, istakao je Kovačević.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nevjerovatno
Gost
Nevjerovatno

Ako su ova dvojica sa slike genetski Srbi onda sam ja Kinez.

MarshalDuklje
Gost
MarshalDuklje

O genetskim nacijama najvise je govorio hitler !

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Oooo i vi se glasate…. Haha

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Šta reći za ovu izjavu Kovačevića osim da je ljudski bezobrazluk zaista bezgraničan.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Kovačeviću ne brani neodbranjivo!

E ne znam
Gost
E ne znam

Slika govori vise od hiljadu rijeci.Vidi ga.Hahahaha

HR8
Gost
HR8

Tebe i tebi slicne treba proglasiti teroristima i rusiteljima nezavisne Crne Gore.

Maki
Gost
Maki

Ajde ti hrvoje muci tamo,radis li ti sto osim sto si na portalima….

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Доста је чути једну Ристову ријеч, па да ти буде јасно о каквом “вјернику” се ради.

Diiidum
Gost
Diiidum

Svako li danas ima pravo da izjavljuje sve i svasta. Srbuje. Momak, niko ti ne brani, idi pa zivi u Srbiju kad ti je draza od mjesta dje si rodjen!

Pobjednik
Gost
Pobjednik

Sviceeee

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Znači SPC je hrišćanska crkva? Ko bi rekao.

Roki
Gost
Roki

Jes pomalo. Ali baš pomalo.

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Viđi sliku, on kao ljut i ozbiljan i kucka hemiskom, eqq šta je ovo…🦍🦍🦍🦍🦍🦍🦍

C G
Gost
C G

DPS je antihrišćanski a ovi što roganizuju i potpiruju ratove su Hrišćani.Kome ovakvi drže čas o Hristu,čuju li sami sebe što pričaju.

Crni panter
Gost
Crni panter

Ko se nasao da prica i brani Crnu Goru.Ovaj i slicni njemu zajedno sa mitropolitom ne priznaju Crnu Goru, niti drzavnu zastavu niti himnu!!!!

Send this to a friend