Politika

Kovačević: Nove vlasti ne smiju potcijeniti značaj Svetog Vasilija Ostroškog za građane

Marko Kovačević

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević čestitao je danas praznik Svetog Vasilija Ostroškog episkopu budimljansko – nikšićkom i administratoru Mitropolije crnogorsko – primorske Joanikiju, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima.

“Praznik Svetog Vasilija Ostroškog je jedan od najznačajnijih u našem narodu. Iz svih naših krajeva ljudi u ovim danima hitaju ka ostroškim pešterama da se poklone svetitelju. Naš Nikšić u tim danima ima poseban blagoslov”, istakao je Kovačević.

Poručio je i da nove vlasti ne smiju potcjenjivati značaj koji Sveti Vasilije Ostroški ima za građane Nikšića onako kako se to desilo prošle godine.

“Na nama je, kao novim vlastima i na državnom i na opštinskom nivou, da pokažemo da smo ove godine napredovali u pogledu poštovanja osnovnih ljudskih prava i sloboda i da razumijemo građane Nikšića koji imaju potrebu da i u posebno teškim okolnostima ispovijede svoju vjeru i obilježe ovaj u svakom smislu veliki praznik za čitav naš narod. Sve to uz održavanje najboljeg reda i poštovanje važećih mjera i preporuka za suzbijanje koronavirusa”, zaključio je Kovačević i poželio da nam ovaj veliki praznik podari mudrost, strpljenje i hrabrost da ostanemo zdravi i tijelom i duhom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Марко
Gost
Марко

Браво, Марко, градоначелниче!

Zvicer
Gost
Zvicer

🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Niksicani,nema vam spasa sa ovim “trustom” mozgova.

Mladen B
Gost
Mladen B

Dubokoumno

vjecna da je
Gost
vjecna da je

je li vam kancelarija u manastir

Send this to a friend