Politika

Kovačević: Protesti mogući, dio opozicije je isti kao DPS i SD

Marko Kovačević

Demokratski front i njegovi konstituenti će u sklopu redovnih aktivnosti u svojim opštinskim odborima u septembru sa članstvom precizno razmotriti, pored ostalog, i planove za eventualne proteste, rekao je Marko Kovačević, portparol Nove srpske demokratije.

Kako je naveo, s obzirom da je “DF najprogonjenija opoziciona organizacija u današnjoj Evropi, da se protiv nas vode montirani sudski procesi, da se vrši neviđen pritisak i teror prema našim članovima, mi ćemo ukoliko se tako stanje ne promijeni koristiti proteste kao odbrambeno sredstvo u prilikama koje su nedemokratske i više liče na one iz 1948. godine nego na kraj druge decenije 21. vijeka”.

“DF kao politička opcija u kojoj je jedan od glavnih konstituenata jedina srpska politička stranka u parlamentu Crne Gore, Nova srpska je, teroru izložen i zbog toga što se bori za ravnopravan status srpskog naroda u Crnoj Gori i pomirenje među pravoslavnim stanovništvom”, naveo je Kovačević piše Pobjeda.

Prema njegovim riječima, loše je što je nesolidaran i ravnodušan odnos ostalih stranaka iz opozicije prema progonu koji se nad DF-om vrši.

“Sigurno je da bi sa njihovom podrškom i učešćem u organizaciji protesta poslali snažniju poruku i zaštitili i građane i njihove političke predstavnike od zarobljenih institucija sistema koje DPS koristi za obračun sa svojim političkim protivnicima. Ovako imamo od strane tog dijela opozicije legitimizaciju progona političkih protivnika što ih stavlja na istu stranu sa DPS-om i predstavlja zabrinjavajuću činjenicu za budućnost Crne Gore. Zbog svega toga DF će napraviti plan za organizaciju protesta i bićemo spremni za iste, a u skladu sa prilikama, ukoliko se pritisci i progoni na naš savez i naše lidere, funkcionere i članove budu pojačavali donijećemo definitivnu odluku o tome”, zaključio je Kovačević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Strijelac
Gost
Strijelac

Prvi put vidim ovoga junca. Da sam ga srio neđe u grad, odmah bih pomislio, ovaj je iz DF-a!

marius
Gost
marius

Ko si ti ?

Uros
Gost
Uros

Sto Mandic , Medojevic ne ponudise ostavke posle izbornog fijaska? Ne, fotelje mile…

Ivan Pg
Gost
Ivan Pg

Dobro je da opoziciju napadate

Anica
Gost
Anica

Izadjite pojedinacno na izbore pa se izmjerite, nidje cenzus ne bi prosli. Demagogije nam je preko glave.

FCF
Gost
FCF

aJ KUCI DRUZE, PENAL SI BIO I OSTAO.

Sales
Gost
Sales

Ovaj kovacevic je pravi izdanak dijela mracnih depresivnih srba.

Ime
Gost
Ime

Realno bi bilo da ih je izborni fijasko nečemu naučio, ali ovaj DF ne odustaje od primitivizma i rušenja Crne Gore. U svemu je najtužnije što su takvi po svim nivoima – i omladina i oni stariji iskvarcani borci za srpstvo nastavljaju mračne priče iz devedesetih.

Anonimus
Gost
Anonimus

A DF kao ne radi za DPS. Neki potezi su bili desetka za DPS-ovog keca… Pametnome dosta..

Čioda
Gost
Čioda

Nova se cijepa! Aj si Milutin i Slaven of shor omrčiše novu! Uz to vojvoda od po koljena… Smiješno! Ostavke gospodo a pogotovo zbog izbornog fijaska… Šteta za ovog Kovačevića jer naslanja se na ove zgubidane!

z d
Gost
z d

Četnici su okupaciona vojska u Crnoj Gori, a Nova srpska demonkratija je njihov glavni predstavnik.
Dakle, okupatori napolje iz ove naše lijepe države!!!

Barski
Gost
Barski

U Bar nemojte dolaziti jer clanstvo Nove trazi ostavke zbog fijaska na lokalnim izborima

Send this to a friend