Politika

Kralj odgovorila Vuksanoviću: U CNP-u neće biti obilježavanja Podgoričke skupštine

CNP

Crnogorsko narodno pozorište odbilo je zahtjev predsjednika Srpskog nacionalnog savjeta Momčiča Vuksanovića da im se u periodu od 25. novembra do 5. decembra, u jednom večernjem terminu od 19 do 22 sata, omogući korišćenje velike sale CNP-a, za obilježavanja stogodišnjice Podgoričke skupštine i oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i ostalih južnoslovenskih naroda u Prvom svjetskom ratu.

<<<Provokacija SNS-a: Traže da Podgoričku skupštinu slave u Crnogorskom narodnom pozorištu<<<

“Povodom Vašeg zahtjeva da koristite Veliku scenu Crnogorskog narodnog pozorišta za obilježavanje jubileja Podgoričke skupštine, obavještavam Vas da isti ne možemo odobriti imajući u vidu djelatnost CNP-a kao nacionalnog teatra i prirodu događaja koji želite da obilježite. Osnovna djelatnost CNP-a je realizacija umjetničkih i kulturnih programa i sadržaja koji reprezentuju nacionalnu savremenu umjetničku produkciju u skladu sa programskom i repertoarskom orijentacijom i koncepcijom.  S obzirom na to da događaj koji planirate ima izrazito politički kontekst i  predmet je podjela i polemika u crnogorskom društvu, smatram da scena CNP-a nije mjesto za realizaciju ovakvih događaja”, kazala je Zorana Kralj, direktorica CNP-a.

Kako je dodala, Crnogorsko narodno pozorište je kuća svih građana Crne Gore.

“Ne možemo  i ne smijemo se baviti politikom koja nema estetsku formu, napuštanjem ovog postulata otvorićemo vrata dnevnopolitičkom nadmetanju. To nije naša djelatnost i interesovanje. Ostajemo otvoreni i spremni da u budućnosti zajedno sarađujemo na projektima i programima koji će imati kulturno-umjetnički karakter, u skladu sa najvišim estetskim kriterijumima i umjetničkom politikom CNP-a”, naglasila je ona.

M.D. 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Toni
Gost
Toni

Korektan odgovor, nego, dobro bi bilo da znamo dje su neki klavir i auto iz cnp-a?

Zoran
Gost
Zoran

Odličan odgovor uprave cnp.

Nixon
Gost
Nixon

Не улазим у одлуке али јад и биједа је да ова Краљ спикерка,са тв поред толико умјетника буде директор цнп-а. Е јаду од државе

Bravo im ga
Gost
Bravo im ga

Dokle je DF-a, SNS, PZP i sličnih avetinja, vječno je carstvo Milovo.

Bukvalno
Gost
Bukvalno

Kralj ne da proslavu okupacije. Pa normalno!

460
Gost
460

CNP CRNOGORCIMA

Djakoda
Gost
Djakoda

U CNP dolaze i svi ostali osim Crnogoraca pa i Srbi koji uredno plate kartu ulaznicu i odgledaju to sto se prikazuje,predstava ili sta li vec,i od njih koliko toliko CNP zivi

Velimir
Gost
Velimir

POZDRAV ZA MILEVU!
ZA ORGANIZOVANJE TAKVIH PERFORMANSI IMAJU SRPSKU KUCU,
ZBOG NJE OCE DA SE POKOLJU CIJA JE!

Medovina
Gost
Medovina

Direktorica Kralj, je ovakvim odgovorom razvodnila jedan zahtjev, koji nipodaštava Crnu Goru i njenu istoriju, na način što je to podvela pod dnevonpolitičko nadmetanje. Tako je slobodno možemo reći, najtragičniji momenat iz crnogorske istorije, prevela u jeftinu politiku. Kako ste, direktorice Kralj, na čelu CNP, trebali ste u ime Države Crne Gore, decidirano reći, da Nacionalni teatar ne slavi izdajničku,… Više »

Titograd
Gost
Titograd

Tačno! Sprdnja od odgovora. Pih!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Recimo da bi se mogao složiti sa ovom gospođom ali kad bi vrata CNP-a držala zatvorenim za sve teme koje u CG prave podjele. Bojim se nažalost da nije tako.

Maks
Gost
Maks

Tako treba!

Vaše ime
Gost
Vaše ime

Svaka čast.

Murga
Gost
Murga

U sustini manje vise Mileva je dobro rekla da se isprate na Kosovo i da se tamo junace,znaci da se junace da se bore,jer bolje je i casnije junaciti se i boriti se pa kome obojci kome opanci,pa i poginuti od junaka,nego moliti neprijatelja da okupira pa okupatora docekati sa zadovoljstvom cvijećem i kolačima kao sto su pojedini ovdje radili,

Mileva
Gost
Mileva

MRZITELJI CG KOJI POKUŠAVAJU SVE SAMO DA IZAZOVU NEMIRE. BRIGA NJIH ZA PODGORIČKU SKUPŠTINU. SVE TO TREBA ISPRATIT NA KOSOVO, DA SE TAMO JUNAČE. IZDAJNICI I LAŽOVI .

Send this to a friend