Politika

Krapović: Nova incijativa za smjenu Đukanovića, ili da SNP-ova bude dopunjena događajima i izjavama sa Cetinja

Dragan Krapović

Poslanik Demokrata Dragan Krapović kazao je da će potpisati inicijativu za pokretanje smjene predsjednika države Mila Đukanovića, ali da inicijativa SNP-a treba da bude dopunjena događajima i izjavama sa Cetinja, ili da se podnese i druga inicijativa.

<<<SNP: Inicijativu za smjenu Đukanovića smo već podnijeli, Demokrate da je potpišu<<<

“Smatram da nije bilo potrebe za reakcijom uvaženih kolega iz SNP-a, međutim kada su već javno reagovali dobro je da pojasnimo cijelu situaciju. Dakle na pitanje novinara DAN-a  odgovorio sam da smatram da ima osnova za pokretanje inicijative za opoziv predsjednika države gospodina Đukanovića. Nisam najavljivao podnošenje inicijative, niti sam govorio o već podnešenoj inicijativi kolega iz SNP-a, već sam direktno odgovorio na pitanje”, objasnio je Krapović.

Takođe, kako je doda, svoj stav u dnevnom listu Dan se odnosio na događaje na Cetinju i izjavu je, kaže, dao konkretno misleći na poruku koju je Đukanović poslao sa Cetinja u subotu uveče a koja glasi, citira- “mislim da će im doći do svijesti da se ustoličenje ne može obaviti na Cetinju” i tako prekršio Ustav i zakone Crne Gore koji jasno garantuju odvojenost poslova države čiji je trenutno predsjednik i Crkve koja ima pravo da u miru i dostojanstvu obavi vjerski obred ustoličenja Mitropolita crnogorsko-primorskog.

“Takođe je prekršio član 161 Krivičnog zakonika Crne Gore organizujući i pozivajući na spriječavanje vjerskog obreda, što je operativno u dijelo sprovodio njegov savjetnik za bezbjednost gospodin Veljović. Svi ovi događaji i izjave su se desili nakon što je SNP podnio inicijativu za smjenu Đukanovića. Bez obzira što je jedna inicijativa već podnešena, valjda nije zabranjeno da eventualno bude i druga. Ni ja, ni Demokrate nismo i nemamo namjeru da se utrkujemo sa kolegama, već ono što podnosimo, podnosimo vjerujući da za tako nešto postoji utemeljenje u Ustavu i zakonu.
Ako govorimo o već podnesenoj inicijativi, više puta smo saopštili da ćemo je potpisati, međutim, sada je potrebno da ona bude dopunjena događajima i izjavama sa Cetinja, ili da se podnese i druga inicijativa”, poručuje Krapović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola🇲🇪
Gost
Nikola🇲🇪

“Lava ne vole al’ mu se dive!”🇲🇪

DAKA BAR
Gost
DAKA BAR

ovi se boje I Milove sjenke…

Snjeg
Gost
Snjeg

Evo ga ovaj .Cutite ne brukajte se vise .

Hippocampus
Gost
Hippocampus

Krapoviću,hoćeš li sada podnijeti inicijativu zbog miješanja crkve u izbore i formiranje vlade u manastiru,ili je to možda po zakonu ?Kako te nije sram da pričaš o Ustavu i Zakonima,a priklanjaš se stranoj državi!

Pomorac
Gost
Pomorac

Nek si se ti strucnjak javio.

Send this to a friend