Politika

Krapović poručio Careviću: Iz DPS-a čudno pišu ugroženi Srbin 

Dragan Krapović, potpredsjednik Demokrata oglasio se na pisanje Dnevnih novina koje su danas objavile da je predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević zbog opstrukcija u radu spreman da smijeni neke načelnike i rukovodioce opštinskih službi.

<<<Carević sprema smjene načelnika zbog opstrukcije<<<

Saopštenje Krapovića prenosimo u cjelosti: 

Nakon poslednjeg istupa gospodina Carevića, kao i poruka koje, po pravilu, šalje preko režimskih medija  i policijskih biltena, prinuđeni smo da nastavimo javnu polemiku, polemiku kojoj je mjesto bilo u SO Budva.

Mi ćemo, za razliku od kolega iz DF-a i Madura iz Krimovice, baratati isključivo činjenicama, a ne neistinama i uvredama, kao oni.

Prvo da se osvrnemo na optužbe o nedonošenju planova: sva crnogorska javnost zna da je Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata donešen i stupio na snagu u oktobru 2017-e godine, a ne u januaru 2019–e godine.

Takođe, na čelu Agencije za planiranje prostora Opštine Budva, prije nego je pomenutim Zakonom ukinuta, bio je gospodin Nenad Kordić, 14-i na listi DF-a na lokalnim izborima u Budvi. Najlakše bi bilo da njega optužimo da nije radio svoj posao i da zato planovi nisu mogli biti donešeni. Međutim, notorna je činjenica da su upravo kolege iz DF-a, na čelu sa gospodinom Carevićem, cijelo vrijeme protiv mijenjanja planova.

Naravno, poznato je da je Carević čovjek građevinskog lobija odavno, još od vremena kada je sa svojim suseljaninom, Svetom Marovićem, dogovarao plato na Jazu i dobijanje opštinskih  poslova  mimo zakona i javnih nabavki, što je javno priznao.

Nevjerovatno je da Carević  javno kaže da su planovi katastrofalni i kriminalni, ali da se moraju sprovoditi! Carević nikad neće podržati stavljanje van snage DUP-ova, a da je to istina svjedoči Inicijativa za stavljanje planova Budva, Bečići i Petrovac van snage, koju je polovinom prošle godine podnio odbornik Džaković i koju su  pored njega jedino Demokrate potpisale.

Takođe, jako je čudno da predsjednik Opštine, kao ni svi novi-stari savjetnici u kabinetu ne mogu da pročitaju plan i da vide da je upravo na dijelu parcele gdje oni afirmišu gradnju kula, planiran kongresni centar i kongresni hotel. Dakle, upravno na tom dijelu je namjena T1C – površine za turizam – kongresni hotel, dok je na drugom dijelu namjena CD4, dakle – centralne djelatnosti, u prevodu – poslovna zgrada.

Nadalje, DUP nije precizirao fizičku preraspodjelu sadržaja već to treba da Idejno rješenje precizira, pa obavještavamo gospodina Carevića i eksperte u njegovom kabinetu da bi realizacijom MIA Budva  bilo potrošeno 70% ukupne BGRP za cijelu parcelu, dakle – ne bi ostalo dovoljno za kongresni centar, čak i kad bi mogao  da se gradi na drugom dijelu parcele.

Na kraju, vrlo je čudno da gospodin Carević ne zna da pročita situaciju u DUP-u Budva Centar, iako mu je Sekretarijat za urbanizam dao izjašnjenje po njegovom zahtjevu. Međutim, očigledno vrlo dobro zna Nacrt Prostornog plana Opštine Kotor, gdje mu je ucrtano sve što je  godinama nelegalno gradio i zaposjeo, dakle: i poljoprivreda (štale i postrojenja), i turizam (vile, hotel) i kamenolom i nelegalna deponija.

Gospodine Careviću, ovi iz DPS-a i Vlade Crne Gore nekako čudno pišu „ugroženi Srbin“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Što biste činili da ste Umesto DPS-a vlast u Crnoj Gori,ili da ste ,nedaj bože,mjesto Mila?
Crnogorci bi bili proterani La 1918- te,ovuda bi bradate horde jurišale!
Pa ,vidite li sebe,Lukača vam majka,oćete da se pokoljete međusobno,što da mi građani od vas tek da očekujemo!?

Car
Gost
Car

Sto ne izadjete iz vlasti moralne gromade vi ste obicni demagozi. Nikad vise 1918

Svjefol
Gost
Svjefol

Malji Ljaljo zecki, je li…. Pobjede pa podjele. Strasno

Bu2
Gost
Bu2

Ovaj put je sve izneseno tacno.
Ali Krapo, znaci li to da treba da se zaprijeto smjenama tvojih partijskih kolega pa da ovo izadje iz tvojih usta.
Ovo zna svaki stanovnik BD, KO i TV i to od davnih dana pa nije jasno sta ste ocekivali od porodice Carevic.
Zbog politickog neiskustva (ili umisljenosti) prodjoste kao Pozitivna👎

Bivsizaposljeni
Gost
Bivsizaposljeni

Krapo tako kazi problem je sto on ima a ti nemas! Nije tacno da zauzima 70% vec je to notorna laz kao i sve sto si rekao, nije tacno da pise “kongresni hotel” jer taj ermin ne postoji, vec pise hotel. Tacno je da ste vracali ljudima idejna rjesenja to jeste arhitektica i onda kada tvpja mama odradi idejno to… Više »

Primorac
Gost
Primorac

Svaka cast.. Ali ako cinis dobro djelo zasto ce ti TV i javnost da neke ljude skromne izlazes u javnost dovodis u neprijatnost? Pomazes im radi popularnosti ili sto stvarno zelis da im pomognes? Znaci spanska seria. Puno ljudi ima novca i biznis zivi dobro, pa su nevidljivi, mslm da je proradio mentalitet sa sela, iskreno covjek djeluje kao dobar… Više »

Jorgovan
Gost
Jorgovan

A on jado postenjacina.Danas se na posten nacin onoliki kapital ne moze stec.

Ukratko
Gost
Ukratko

Ovi crče đe više nije preśednik.

Ups
Gost
Ups

I tvojima se oduzio Dps za zemlju …sjeti se Krapovicu…nije vasoj porodici krivi dio od Dps-a

Radeta
Gost
Radeta

Pukla tikva-srpska posla!

Send this to a friend